Ολα εδώ... πληρώνονται!

Ολα εδώ... πληρώνονται!

Δραματική και ταπεινωτική ήταν η... πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Οντένσε έμοιαζε με... Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, έφτασε σε νίκη - θρίαμβο με 4-3 και έστειλε πανηγυρικά τους πράσινους στο "φτωχό" Europa League.

Ενας αποκλεισμός σοκ για τον Παναθηναϊκό, ένας αποκλεισμός σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο από μια ομάδα που στα χαρτιά ήταν η... Οντένσε, αλλά μέσα στο γρασίδι του ΟΑΚΑ έμοιαζε δυο κλάσεις ανώτερη από το συγκρότημα του Φερέιρα. Ο Παναθηναϊκός του ΔΝΤ, μια ομάδα που έμοιαζε να μην έχει αρχή, μέση και τέλος, έμεινε με το καλημέρα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα καλείται να ξεπεράσει τα όποια οικονομικά προβλήματα, που τον κρατάνε δέσμιο της... αποσύνθεσης, δίχως να μπορεί έστω να ποντάρει σε σίγουρα έσοδα μιας πιθανης συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Το... όλα εδώ πληρώνονται, ταιριάζει γάντι στην πολιτική που επέλεξαν να εφαρμόσουν από το τέλος της περσινής περιόδου και μέχρι χθες, οι διοικούντες την ΠΑΕ. Και με τον Σισέ στα επίσημα και όχι στον αγωνιστικό χώρο, αποδείχτηκε περίτρανα πως ο Παναθηναϊκός είναι μια εντελώς διαφορετική και ασφαλώς λιγότερο ισχυρή ομάδα. Μια ομάδα που δεν την θέλει ο κόσμος της, με τους 20.000 και πλέον οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζουν έντονα παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση στο φινάλε του παιχνιδιού.

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν παίκτες και προπονητής της Οντένσε το βράδυ που θα περνούσαν στην Αθήνα. Με εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό, οι Δανοί επικράτησαν με 4-3 στο ΟΑΚΑ και «πέταξαν» το «τριφύλλι» εκτός Champions League. Αποδοκιμάστηκαν έντονα οι «πράσινοι» μετά την βαριά ήττα από τους Δανούς, με τον κόσμο της ομάδας να «βράζει» με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού.

Εκτός βέβαια του αγωνιστικού και ψυχολογικού προβλήματος που φάνηκε να έχουν οι «πράσινοι», στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημιουργείται και τεράστιο οικονομικό θέμα, από τη στιγμή που ο αποκλεισμός από τα play off του Champions League θα στερήσει τα 5 εκατ. ευρώ που θα έμπαιναν στα ταμεία της ομάδας σε περίπτωση πρόκρισης.

«Πικρό» ρεκόρ για τον Γιώργο Καραγκούνη που έφτασε τις 101 ευρωπαϊκές συμμετοχές, και επιστροφή με το… αριστερό για τον Τζιμπρίλ Σισέ που βρέθηκε στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να δει την πρώην ομάδα του και αποθεώθηκε.

Έκπληξη και «παγωμάρα»

Με μια «έκπληξη» στην ενδεκάδα ξεκίνησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού προτίμησε να βάλει τον Σίλβα Κλέιτον στην κορυφή της επίθεσης αντί του Αντώνη Πετρόπουλου. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις, με τον Τζόρβα να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο είχε ο Σιμάο με τους Κατσουράνη, Νίνη μπροστά του, ενώ ο Λέτο ήταν στο αριστερό άκρο και ο Μαρίνος στο δεξί, όντας στηρίγματα του Κλέιτον.

Για την Οντένσε ο Χένρικ Κλάουσεν παρέταξε τον Βέσελς κάτω από τα δοκάρια με τους Μεντί, Κρίστενσεν, Ρεγκινιούσεν και Ρουντ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Αντρεάνσεν και Σόρενσεν σε ρόλο αμυντικών μέσων. Ο Ντζεμπά-Ντζεμπά είχε περισσότερο επιθετικές αρμοδιότητες, ενώ ο Καντρί ήταν στο αριστερό άκρο και ο Γιόχανσον στο δεξί με τον Ουτάκα στην κορυφή της επίθεσης.{textlink}

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, με τους «πράσινους» να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή κάτι που έδωσε το δικαίωμα στην Οντένσε να βγει μπροστά και να ζητήσει από τα πρώτα λεπτά αυτό που ήθελε. Το γκολ για τους Δανούς ήρθε στο 12’ όταν από στημένη φάση ο Τζόρβας δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, διαμαρτύρεται και για επιθετικό φάουλ του Ρεγκινιούσεν, με τον Γιόχανσον από το ύψος της μικρής περιοχής να βάζει μπροστά στο σκορ τους Δανούς.

Η αντίδραση του Φερέιρα

Ο Φερέιρα βλέποντας τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ και να έχει σοβαρά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, αποφάσισε άμεσα να αλλάξει πράγματα στην ομάδα του. Έτσι μόλις στο 20’ ο Τοτσέ πέρασε στην κορυφή της επίθεσης αντικαθιστώντας τον Μαρίνο, με τον Νίνη να πηγαίνει στο δεξί άκρο και τον Κλέιτον σε θέσης μέσα αριστερά στον άξονα.

Οι «πράσινοι» από αυτό το σημείο και μετά έδειξαν να θέλουν να απαντήσουν στο γκολ των Δανών, ωστόσο δεν το έκαναν με τον πλέον ορθολογικό τρόπο. Οι πρωτοβουλίες του Λέτο δεν ήταν αρκετές και σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Οντένσε ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκαριστεί.

«Μπαμ», «Μπουμ» και γκολ!

Ο Παναθηναϊκός πάντως όσο κυλούσαν τα λεπτά προσπάθησε να γίνει ακόμα πιο επιθετικός και σε ένα βαθμό το κατάφερε. Με τον Τοτσέ να είναι πιο κινητικός και πιο δυνατός στις μονομαχίες από ότι ο Κλέιτον αλλά και τον Νίνη να αποδίδει καλύτερα από ότι ο Μαρίνος στα άκρα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να απειλήσουν αρχικά με τον Κατσουράνη στο 34’ με σέντρα – σουτ που παραλίγο να κάνει το… μπαμ στο ΟΑΚΑ, αφού αν ο Βέσελς δεν αντιδρούσε σωστά θα μιλούσαμε για το γκολ της χρονιάς, και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση.

Στο 35’ ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέτο από αριστερά σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της Οντένσε για να ισοφαρίσει και να προκαλέσει έξαλλους πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ και φυσικά την… έκρηξη του Τζιμπρίλ Σισέ που σηκώθηκε από τη θέση του και με σφιγμένες γροθιές πανηγύρισε το γκολ των μέχρι πρότινος συμπαικτών του.

«Ποδαρικό» για Τοτσέ, χαμένη ευκαιρία και ξανά ψυχρολουσία

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει σχετικά καλό πρόσωπο, όπως στο τελείωμα του πρώτου μέρους, με τον Τοτσέ να δικαιώνει την επιλογή του Φερέιρα και να ανοίγει... λογαριασμό με τα «πράσινα» στο 50’. Η βαθιά μπαλιά του Λέτο βρήκε τον Κατσουράνη που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέσελς, όμως ο Ισπανός ήταν εκεί και στην επαναφορά έκανε το 2-1 που ήταν σκορ πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει την πρόκριση λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Νίνης μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κλέιτον σημάδεψε από απόσταση αναπνοής το δεξί δοκάρι της εστίας της Οντένσε, με αποτέλεσμα να μην γίνει το 3-1 και στο 58’ να έρθει… νέα ψυχρολουσία στο ΟΑΚΑ, καθώς οι Δανοί ισοφάρισαν και είχαν πλέον σκορ πρόκρισης.

Ο Ουτάκα ταλαιπώρησε για πολλοστή φορά την «πράσινη» άμυνα, δεν μπόρεσε να τον ανακόψει δύο φορές ο Σπυρόπουλος, την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα στον επερχόμενο από δεξιά Ρουντ που με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό εκτέλεσε τον Τζόρβα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Καντρί και…. γιούχα!

Σαν να μην έφτανε για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι η Οντένσε είχε σκορ πρόκρισης στα πόδια της από το 58’, ήρθαν και τα χειρότερα όσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Βέσελς. Ένας… Νίνης, ο μοναδικός που έδειξε το πρόσωπο που έπρεπε, δεν μπορούσε να φέρει την άνοιξη κι έτσι οι Δανοί που ήταν εξαιρετικοί στο να εκμεταλλεύονται τα αμυντικά κενά του «τριφυλλιού», πέτυχαν και τρίτο γκολ και ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση.

Ήταν το 80’ του παιχνιδιού όταν ο Βύντρα έκανε τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Καντρί να μείνει αφύλακτος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός έκανε το σουτ που βρήκε στον Σαριέγκι και έτσι το 3-2 ήταν γεγονός για την Οντένσε. Όπως ήταν φυσικό το ΟΑΚΑ άρχισε σιγά-σιγά να αδειάζει και δεν έλειψαν αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα, που έγιναν εντονότερα όταν ήρθαν και τα… χειρότερα για τον Παναθηναϊκό.

Στο 88’ του παιχνιδιού σε μια αντεπίθεση της Οντένσε, ο Αντρέασεν έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή και εκτέλεσε τον Τζόρβα για να σημειώσει το 4-2 που ήταν ότι χειρότερο για τους «πράσινους». Όπως είναι φυσικό, κυρίως οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, ξέσπασαν κατά της διοίκησης και το μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τον αποκλεισμό της ομάδας. Μέσα στη γενικότερη γκρίνια, το γκολ που πέτυχε ο Αντώνης Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις πέρασε… στα ψιλά, με τις αποδοκιμασίες να γενικεύονται μετά το τέλος του αγώνα.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ

Ολα εδώ... πληρώνονται!



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved