Να τριτώσει για Παναθηναϊκό

Να τριτώσει για Παναθηναϊκό

Την τρίτη νίκη απέναντι σε ομάδα από τη Δανία αναζητά ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Οντένσε, στην έβδομη κόντρα του με σύλλογο της σκανδιναβικής χώρας.

Οι «πράσινοι» έχουν ως τώρα έξι αναμετρήσεις με ομάδες από τη Δανία και μετρούν 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, οι δύο από την Κοπεγχάγη και μία από την Άαλμποργκ.

Πρώτες «μάχες» με Άαλμποργκ

Μάλιστα η πρώτη αναμέτρηση που έδωσε ο Παναθηναϊκός με ομάδα από τη Δανία, στις 5 Οκτωβρίου 1995, έφερε και την πρώτη ήττα. Στο «Άαλμποργκ Στάντιον», με τον Παναθηναϊκό να παίζει με δέκα παίκτες από το 58’ λόγω αποβολής του Καλιτζάκη, οι Δανοί επικράτησαν με 2-1 χάρη στα γκολ των Άντερσεν και Μάντσεν παρά την προσωρινή ισοφάριση του Βαζέχα.

Το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, για τους ομίλους του Champions League εκείνης της σεζόν, έγινε στις 22 Νοεμβρίου 1995 στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πήραν την άτυπη ρεβάνς, αλλά και πολύτιμους βαθμούς για την πρόκριση που τους οδήγησε ως τα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης. Ο Αλέξης Αλεξούδης πέτυχε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ της διοργάνωσης ως τότε (στο 26’’) ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης – του Σάββα – σκόραρε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Η Κοπεγχάγη «κακός δαίμονας»

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 12 χρόνια (8 Νοεμβρίου 2007), για να βρεθεί ξανά ομάδα από τη Δανία στο δρόμο του Παναθηναϊκού. Αυτή ήταν η Κοπεγχάγη, στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 2007-2008, με τον μοναδικό αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των ομίλων να γίνεται στο «Πάρκεν» και την ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο, τότε, να φεύγει με το «διπλό» χάρη στο γκολ του Νταμ Εντόι.

Την περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες βρέθηκαν εκ νέου αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για τους ομίλους του Champions League. Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό δεν πήγαν καθόλου καλά, αφού στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 στο ΟΑΚΑ ο Νταμ Εντόι σκόραρε ξανά αλλά σε βάρος του όντας παίκτης της Κοπεγχάγης. Το γκολ του Βίνγκααρντ στο 37’ με εκτέλεση φάουλ, «κλείδωσε» τη νίκη για τους Δανούς.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα και στο παιχνίδι της Δανίας, στη δεύτερη επίσκεψή του στο «Πάρκεν», αυτή τη φορά με 3-1. Στο 26’ ο Βίνγκααρντ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Γέσπερ Γκρόνκγιερ στο 50’ έκανε δύο τα τέρματα των Δανών. Ένα αυτογκόλ του Σισέ στο 74’ και ένα γκολ του Σεντρίκ Καντέ στο 90’, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η μοναδική ισοπαλία

Η μοναδική ισοπαλία που έχει υπάρξει σε παιχνίδια του Παναθηναϊκού με ομάδες από την Δανία, είναι αυτή του παιχνιδιού του πρώτου γύρου με την Οντένσε στο «Τρε Φορ Παρκ». Το γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 47’ δεν ήταν αρκετό, αφού οι Δανοί στο 89' με τον Ρεγκίνιουσεν κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία.

Έτσι, στο αποψινό (21:45) παιχνίδι με την Οντένσε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να πάρει την πρόκριση στα Play Off του Champions League και να κάνει τέσσερα τα επιτυχή του αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες από τη Δανία!

Να τριτώσει για Παναθηναϊκό



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved