Αλλαγή στις παραδόσεις

Αλλαγή στις παραδόσεις

Για δεύτερη φορά ο Σεμπαστιάν Λεμπ  (Red Bull Total Citroen DS3) γκρεμίζει το θρύλο του ράλι των «1000 Λιμνών»  (που θέλει αήττητους τους Φινλανδούς) και τερματίζει πρώτος στο ράλι Φινλανδίας.Πίσω από τον Γάλλο ακολούθησε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα ( Abu Dhabi Ford Fiesta) ενώ τρίτος συμπλήρωσε το πόντιουμ ο Σεμπαστιάν Οζιέ  (Red Bull Total Citroen DS3).

Ο επτά  φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε για δεύτερη φορά (μετά το 2008) να κερδίσει το Ράλι Φινλανδίας, παρότι ξεκινούσε και τις 3 ημέρες από μειονεκτική θέση. Ο Λεμπ άνοιγε το δρόμο και τις τρεις ημέρες και παρά τις προσπάθειές του δεν ξέφυγε από τη θέση αυτή. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο περσινός νικητής  Γιαρι Μάτι Λάτβαλα και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε το φαβορί (ως την προτελευταία ειδική) για τη νίκη Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο τελευταίος έπαιξε κάθε παιχνίδι τακτικής και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Λεμπ  να έχει την «αναγκαστική» πρωτοπορία και να μπαίνει πρώτος στις Ειδικές διαδρομές ,καθώς εκείνος έδινε το ρυθμό και δεν μπορούσε να αμυνθεί στα παιχνίδια τακτικής. Το Σάββατο (τελευταία ημέρα του αγώνα) περιλάμβανε 11 διαδρομές  και το μειονέκτημα που θα είχε ο πρώτος θα ήταν θεωρητικά μεγάλο. Όμως εκτός από τις ικανότητές του, ο Λεμπ απέκτησε ένα ακόμη σύμμαχο: Τον καιρό. Η βραδινή καταιγίδα έκανε το χώμα στην επιφάνεια των δρόμων πιο σταθερό και το μειονέκτημα του γλιστερού οδοστρώματος εκμηδενίστηκε. Με αυτήν την ευκαιρία ο Γάλλος έβαλε το κεφάλι κάτω και οδήγησε οριακά, για να ολοκληρώσει το πρώτο «loop» έχοντας διατηρήσει την πρώτη θέση. Την κατάσταση δεν μπόρεσε να ανατρέψει στο δεύτερο πέρασμα ο Οζιέ.  Ένα κατεστραμμένο λάστιχο στη 17η του αγώνα κόστισε στον Γάλλο αρκετά δευτερόλεπτα. Έδωσε στο Λεμπ  μια μεγάλη ανάσα και έφερε τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα  σε απόσταση αναπνοής πίσω του. Αυτό ήταν το σημείο του αγώνα. Ο Οζιέ πλέον δεν μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη και ο Λάτβαλα κατάφερε να τον περάσει και να εξασφαλίσει τη 2η  θέση, ρίχνοντας τον Οζιέ στην 3η.

Τον καλύτερο αγώνα έκανε ο Μίκο Χίρβονεν  ( Abu Dhabi Ford Fiesta). Μετά την ατυχία του στο πρώτο σκέλος, ο Φινλανδός βρέθηκε στην 36η  θέση της γενικής κατάταξης. Από το πρωί της Παρασκευής όμως ξεκίνησε μιαν αντεπίθεση διαρκείας, γράφοντας εκπληκτικούς χρόνους και κερδίζοντας τη μία ΕΔ μετά την άλλη. Έτσι στο τέλος της 2ης ημέρας έφτασε στην 6η θέση, με διαφορά 1:28’ από τον πρώτο ενώ ούτε την τελευταία ημέρα έκοψε ρυθμό, για να πάρει τελικά την 4η  θέση με διαφορά 1:09’ κερδίζοντας τις  13 από τις 22 ειδικές του αγώνα. 

Με ελπίδες ξεκίνησε ο Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. 

Καλή εμφάνιση αλλά χωρίς τερματισμό έκαναν τα Mini  με τους Ντάνι Σόρντο και Κρις Μικ Στους αγώνες στους οποίους συμμετέχει η ομάδα  το ζητούμενο δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η προετοιμασία για του χρόνου, που θα έχει πλήρη εμπλοκή. 

Μετά τον αγώνα της Φινλανδίας, ο Λεμπ  προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών με 171 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας είναι το ασφάλτινο Ράλι Γερμανίας στις  18-21 Αυγούστου.

 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

 1ος. Σεμπαστιάν Λεμπ (Red Bull Total Citroen DS3) 2.39: 370” 

 2ος .Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Abu Dhabi Ford Fiesta) + 8,1”

 3ος .Σεμπαστιάν Οζιέ (Red Bull Total Citroen DS3) + 12,8” 

 4ος. Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford Fiesta) + 1:09,1” 

 5ος . Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) + 1:16,2” 

 6ος . Μαντς Όστμπεργκ (Stobart Ford) + 1: 27,8” 

 7ος . Χένινγκ Σόλμπεργκ (Stobart Ford)  + 3:25,5” 

 8ος .Μάθιου Γουίλσον (Stobart Ford) + 3:53,2” 

 9ος .Κίμι Ραϊκόνεν (Ice 1 Citroen DS3)  + 3:59,8”

10ος .Γιούχο Χάνινεν  (Red Bull Skoda) + 5:13,7”

Αλλαγή στις παραδόσεις



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved