Μπάτον από τα... παλιά

Μπάτον από τα... παλιά

Στο Γκραν Πρι που πήρε την πρώτη του νίκη το 2006 ο Τζένσον Μπάτον έδωσε στη McLaren την 4η φετινή της πρωτιά. Τον ακολούθησαν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο.

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Τζένσον Μπάτον στο γκραν πρι της Ουγγαρίας. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren Mercedes  είδε πρώτος την καρό σημαία του ενδέκατου αγώνα της χρονιάς, στην 200 εκκίνηση της καριέρας του.

Σε έναν αγώνα με συνθήκες, που εναλλάσσονταν (βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα) ο Τζένσον Μπάτον έδειξε γιατί ήταν το φαβορί για τη νίκη. Ο Βρετανός εκτίμησε και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τις καταστάσεις, δεν έκανε κανένα λάθος και πέτυχε τη δεύτερη για φέτος νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός μπορεί να μην κέρδισε  τον αγώνα, αύξησε όμως τη βαθμολογική διαφορά του στο πρωτάθλημα. Το βάθρο έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο με τη ομάδα του να κάνει μια λανθασμένη και μετά μια σωστή επιλογή στην τακτική,. Ακολούθησαν οι Λιούις Χάμιλτον,Μαρκ Βέμπερ, Φελίπε Μάσα, Πολ Ντι Ρέστα, Σεμπάστιαν Μπουέμι, Νικο Ρόζμπεργκ και Τζέιμι Αλγκουεσουάρι.


Με βροχή και ενδιάμεσα λάστιχα, ξεκίνησε ο αγώνας στο Χανγκαρόρινγκ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) έκανε πολύ καλή εκκίνηση έμεινε πρώτος στην πρώτη στροφή. Πίσω του οι δύο McLaren είχαν μια σύντομη αλλά έντονη μονομαχία, με τον Χάμιλτον να κρατά τη 2η  θέση μπροστά από τον Μπάτον. Οι δύο Ferrari πιο πίσω δεν έκαναν αντίστοιχα καλή εκκίνηση και ο Αλόνσο  βρέθηκε πίσω από τις δύο Mercedes GP των Νικο Ροζμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ.

Όταν η βροχή σταμάτησε και η αγωνιστική γραμμή άρχισε να στεγνώνει ήταν η αρχή για την αλλαγή ελαστικών σε σλικ  την οποία τόλησε στον 11ο γύρο ο Μάρκ Βέμπερ. Μέσα σε δύο γύρους όλοι οι οδηγοί μπήκαν για να κάνουν την αλλαγή, με κερδισμένες τις δύο McLaren. Ο Χάμιλτον βγήκε στην πρώτη θέση και ο Μπάτον  πίσω από τον Φέτελ, τον οποίο πέρασε στο τέλος του γύρου για να πάρει τη 2η θέση.


Λίγο αργότερα ο Νικ Χέιντφιλντ τρόμαξε τους κριτές και τον εαυτό του όταν εγκατέλειψε τρέχοντας τη φλεγόμενη Lotus Renault στην έξοδο του pit lane μετά το pit stop του Γερμανού.

Την στρατηγική των ομάδων ανέτρεψε η βροχή. Ο Χάμιλτον γλίστρησε πατώντας πάνω σε ένα κερμπ και έκανε μισό τετ –α – κέ, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπάτον να περάσει στην πρώτη θέση. 

Η βροχή όμως έδειχνε να δυναμώνει και αρκετοί επέλεξαν να μπουν στα pit και να βάλουν ενδιάμεσα ελαστικά. Ένας από αυτούς ήταν ο Λιούις Χάμιλτον (που διάλεξε ο ίδιος να κάνει τη  λανθασμένη επιλογή ελαστικών) ο οποίος  έλαβε και μια ποινή διέλευσης γιατί μετά την προηγούμενη έξοδό του επέστρεψε στην πίστα με επικίνδυνο τρόπο. Ενδιάμεσα είχε βάλει και ο Βέμπερ , ο οποίος αναγκάστηκε να ξαναμπεί για να αλλάξει σε σλικ.

Από την άλλη πλευρά ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος δεν άλλαξε ελαστικά όταν άρχισε να βρέχει, βρέθηκε στην κορυφή, με τον Φέτελ πίσω του. Άλλος ένας κερδισμένος ήταν ο Αλόνσο, που ανέβηκε τρίτος και διέσωσε τη Ferrari.

Μετά τον αγώνα της Ουγγαρίας, ο Φέτελ σχεδόν αγγίζει τον τίτλο με 234 βαθμούς. Για τη 2η θέση μάχονται οι Βέμπερ (149 βαθμούς), ο Χάμιλτον ( με 146) και ο Αλόνσο (με 145 βαθμούς). Στους κατασκευαστές η Red Bull έφτασε στους 383 βαθμούς με τη McLaren να έχει 280 και τη Ferrari στους 215 βαθμούς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος. Τζένσον Μπάτον  (McLaren-Mercedes) 1:46:42.337 

 2ος . Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault   +03,588”

3ος . Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari)  +19,819” 

 4ος . Λιούις Χάμιλτον  (McLaren – Mercedes)  + 48,338” 

 5ος . Μαρκ Bέμπερ (Red Bull – Renault)  + 49,742” 

 6ος . Φελίπε Μάσα (Ferrari)  +1:17,176”
7ος . Πολ Ντι Ρέστα (Force India-Mercedes) +1 γύρο 

 8ος .Σεμπαστιάν Μπουεμί (Toro Rosso – Ferrari)  +1 γύρο 

 9ος .Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes GP) +1 γύρο

10ος . Τζέιμι Αλγκερσουάρι (Toro Rosso – Ferrari) +1 γύρο

 Ζήστε την ένταση του αγώνα λεπτό προς λεπτό

{coveritlive}b8ad5ab5a9{/coveritlive}



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved