Τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους...(photos+vd)

Τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους...(photos+vd)

Το ίδιο ακριβώς πρόσωπο με το αντίστοιχο χθεσινό, κόντρα στην Μπρέντα, είχε στο «Άμπε Λένστρα» ο Ολυμπιακός, στην αναμέτρηση με την Χέερενφεν, το τέλος της οποίας βρήκε νικητές του Ολλανδούς με 5-4. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν «φωτιές» μπροστά, όμως παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα στην άμυνά τους...

Αν τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια είχαν διάρκεια 60’ και όχι 90’, τότε θα λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα με αντίπαλο την Χέερενφεν. Επειδή, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική, πρέπει να σημειώσουμε ότι περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, οι πρωταθλητές θέλουν ακόμα δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Αυτό, ωστόσο, μόνο ως αρνητικό δεν πρέπει να χαρακτηριστεί, καθώς καμία ομάδα στον πλανήτη δεν μπορεί να είναι έτοιμη περίπου τριάντα μέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της. Πόσο μάλλον όταν απέναντί της έχει μια ομάδα η οποία ξεκινά σε μια εβδομάδα το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός, όπως και στο παιχνίδι με την Μπρέντα, άντεξε για περίπου 60 λεπτά...
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Με αλλαγές, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Μπρέντα, παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο Χέερενφεν. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κοστάντσο, ενώ την αμυντική γραμμή, από αριστερά προς τα δεξιά, αποτέλεσαν οι: Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Μπροστά τους, στα χαφ αγωνίστηκαν οι: Ουρτάδο και Σουμπίνιο, με τον δεύτερο να έχει έναν σαφώς πιο δημιουργικό ρoλό. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Χαβίτο, την αντίστοιχη αριστερή ο Ριέρα και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πάντελιτς, έπαιξε ο Κατάι.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος του αγώνα, με μοναδική εξαίρεση το δεκάλεπτο 23’-33’ , στο οποίο... κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ. Σε γενικές γραμμές οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» απέδωσαν στο 100% τα όσα ζητά στις προπονήσεις ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ αυτή τη φορά είχαν και την τελική πάσα, η οποία απουσίαζε από τα τρία προηγούμενα φιλικά, κόντρα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ, τη Βέρντερ Βρέμης και την Μπρέντα.

Οι πρωταθλητές ήταν πολύ καλοί στο δημιουργικό παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι Ριέρα, Χαβίτο και Κατάι «πετούσαν», με αποτέλεσμα ο Πάντελιτς να τροφοδοτηθεί σωστά και να πετύχει δύο τέρματα (4’ και 39’). Δύο γκολ (7’ και 33’) πέτυχε και ο Κατάι, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ο Σέρβος, ενδεχομένως μαζί με τον Χαβίτο, ήταν ο καλύτερος του πρώτου μέρους και αν μη τι άλλο... φώναξε «παρών» στον Ερνέστο Βαλβέρδε, αναφορικά με το... ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ που επίκειται τις επόμενες μέρες.

Σε ότι αφορά στα γκολ των Ολλανδών, ήταν περισσότερο «δώρο», αφού και στις δύο περιπτώσεις (23’ και 33’) παρουσιάστηκε ολιγωρία στην αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων».

Το δεύτερο ημίχρονο, με το οποίο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, δεν άρχισε όπως το αντίστοιχο πρώτο, αφού δέκα λεπτά μετά την έναρξή του (55’), ο Ελμ μείωσε σε 3-4.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, βλέποντας ότι οι δυνάμεις άρχισαν να εγκαταλείπουν αρκετούς ποδοσφαιριστές, έριξε στο χορτάρι τους Γκαλίτσιο (στη θέση του Τοροσίδη) και Τζεμπούρ (στη θέση του Πάντελιτς), ούτως ώστε να δώσει ανάσες στην ανάπτυξη και στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων». Σε ότι αφορά στο δεύτερο κομμάτι η αλήθεια είναι ότι δεν λειτούργησε ευεργετικά, αφού στο 64’ οι Ολλανδοί ισοφάρισαν σε 4-4, με τον Μπρέερ.

Στο γκολ σίγουρα δεν έφταιγε ο Γκαλίτσιος, ο οποίος μόλις είχε μπει, αλλά οπωσδήποτε παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά, ολιγωρία στην άμυνα. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό, δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 66’ ο Ντοστ έδωσε προβάδισμα στην Χέερενφεν 5-4.

Κάπου εκεί ο Βαλβέρδε αποφάσισε ότι πρέπει να ρίξει και τα υπόλοιπα... χαρτιά του, αφού σε κάθε φάση μπορούσε εύκολα ν’ αντιληφθεί κανείς ότι τα πόδια των ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν το ματς είχαν γίνει βαριά. Άλλωστε, εκτός των γκολ, οι Ολλανδοί απείλησαν στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου τουλάχιστον άλλες τρεις φορές. Έτσι, αντικατέστησε τους Ουρτάδο, Σουμπίνιο, Ριέρα και Χαβίτο με τους Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Γκρμπιτς.

Αμφότεροι θα λέγαμε ότι δεν βοήθησαν όσο οι ίδιοι θα ήθελαν και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους Ολλανδούς να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του δευτέρου ημιχρόνου...

  • Από την αποστολή αποκλείστηκαν, εκτός των ανέτοιμων, Μέγιερι, Γέστε και Φέισα, οι Φουστέρ, Μαρκάνο, Φετφατζίδης, Μανιάτης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό

{coveritlive} c404ad6662{/coveritlive}

Τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους...(photos+vd)



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved