Μια ώρα γεμάτη υποσχέσεις... (video+photos)

Μια ώρα γεμάτη υποσχέσεις... (video+photos)

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Ρατ Βέρλεγκ», της Μπρέντα, κόντρα στην τοπική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν μόνο για μία ώρα και έτσι δέχθηκαν δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά... 

Ικανοποιημένος εν μέρει πρέπει να έμεινε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τα όσα είδε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με αντίπαλο την πανέτοιμη, Μπρέντα (σε μια εβδομάδα ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της). Στο πρώτο μέρος και ενώ οι αντοχές των παικτών ήταν σε υψηλό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αποδίδοντας στο μέγιστο τα όσα ζητά στις προπονήσεις ο Ισπανός τεχνικός.

Στο δεύτερο μέρος η απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού έπεσε κατακόρυφα, αποτέλεσμα, οπωσδήποτε της φυσικής τους κατάστασης. Οι πρωταθλητές δεν άντεξαν περισσότερο από μία ώρα, γεγονός όμως που μόνο δεν πρέπει να προβληματίζει τον Βαλβέρδε, δεδομένου ότι διανύουν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους.


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Βαλεριάνο, Μαρκάνο, Παπάζογλου, Μανιάτη ν’ αποτελούν από αριστερά προς τα δεξιά την αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων». Στα χαφ, μπροστά τους, ήταν οι Μοδέστο και Ιμπαγάσα, με τον δεύτερο, φυσικά, σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Φετφατζίδης, ενώ την αντίστοιχη δεξιά ο Γκρμπιτς. Το ρόλου του «ελεύθερου», πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μιραλάς, είχε ο Φουστέρ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα για ένα τέταρτο να μην σημειωθεί κάποια φάση άξιας αναφοράς. Στο 15’ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ρόβελαρ, με τον Γκρμπιτς, ενώ το ίδιο έγινε τόσο στο 19’ όσο και στο 20’ με τους Μιραλάς και Ιμπαγάσα.

Οι τρεις προαναφερθείσες φάσεις έβγαλαν από το... καβούκι τους ποδοσφαιριστές της Μπρέντα, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν δύο... υποψίες φάσεις, στο 25’ και στο 26’, χωρίς να χρειαστεί καν ν’ ανησυχήσει ο Δασκαλάκης. Αυτά τα δύο λεπτά ήταν τα μοναδικά που είχαν να επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές της Ολλανδικής ομάδας σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον έλέγχο του αγώνα και με οργανωμένες επιθέσεις τόσο από τις πλευρές, όσο και από τον άξονα απείλησε με αξιώσεις την εστία της Μπρέντα.

Η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» καρποφόρησε στο  40’, όταν μετά από μπαλιά τρύπα του Φετφατζίδη (ο οποίος δύο λεπτά προηγουμένως είχε αλλάξει πλευρά με τον Γκρμπιτς), ο Μιραλάς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με ώραίο ψηλοκρεμαστό σουτ καιο αφου προηγουμένως είχε κοντρολάρει την μπάλα με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στα καρέ του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Ρόβελαρ (0-1). Στα πέντε τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια φάση άξιας αναφοράς.

Το δεύτερο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τον Ολυμπιακό, με τη μόνη διαφορά, όμως, ότι στη θέση του μοναδικού επιθετικού βρέθηκε ο Γκρμπιτς, ενώ ο Μιραλάς κάλυψε την αριστερή πλευρά και ο Φετφτατζίδης την αντίστοιχη δεξιά. Το... πείραμα κράτησε δέκα λεπτά, καθώς στο διάστημα αυτό ο Βόσνιος έδειξε να βρίσκεται έξω από τα... νερά του. Έτσι, στο 56’ ο Μιραλάς πέρασε και πάλι στην κορυφή, με τους Φετφατζίδη και Γκριμπιτς να περνούν στην αριστερή και δεξιά πλευρά, αντίστοιχα.

Στο επόμενο διάστημα η Μπρέντα ανέβασε και πάλι ρυθμούς, αυτή τη φορά, όμως, απείλησε την εστία του Δασκαλάκη και συγκεκριμένα στο 64’ με σουτ του Σχίλντερ. {textlink}


Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 72’ ο Σκαλκ, ο οποίος είχε περάσει ένα λεπτό προηγουμένως, ως αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Σουμπίνιο (είχε αντικαταστήσει τον Ιμπαγάσα) και την ολιγωρία των Μαρκάνο και Παπάζογλου και με ωραίο δυνατό σουτ, ισοφάρισε σε 1-1.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν ότι οι αντοχές τους είναι, σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας, για περίπου 60’ και έτσι ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Μιραλάς (με τον Πάντελιτς), τον Παπάζογλου (με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο), τον Γκρμπιτς (με τον Κατάι), και τον Μαρκάνο (με τον Ουρτάδο), ωστόσο δεν πρόλαβαν να μπουν γρήγορα στους ρυθμούς του αγώνα και έτσι στο 81’ ο Σκαλκ και πάλι, με κοντινή προβολή έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Στο 89’ ο Μανιάτης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

{coveritlive}653d8b84de{/coveritlive}

Μια ώρα γεμάτη υποσχέσεις... (video+photos)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved