Δουλειά στο γκολ και κατοχή (vd+ph)

Δουλειά στο γκολ και κατοχή (vd+ph)

Πάνω στις «χτυπητές» αδυναμίες της ΑΕΚ δούλεψε στη σημερινή (29/07) πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στο Οντράντσι ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός προπονητής, όπως είπε και χθες (28/07) στην ομιλία του στους παίκτες, στο φιλικό με την Καραμπούκσπορ δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητά τους στο τελείωμα των φάσεων που δημιούργησαν.

Και πώς να μείνει, άλλωστε, όταν οι «κιτρινόμαυροι» απώλεσαν τέσσερα ξεκάθαρα τετ α τετ. Γι’  αυτόν τον λόγο, στη σημερινή προπόνηση ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έβαλε τους παίκτες να δουλέψουν πάνω σε αυτόν τον τομέα με διάφορες ασκήσεις.

Καταρχήν, οι ποδοσφαιριστές στην πρώτη φάση της άσκησης έμπαιναν κατά μέτωπο στην περιοχή με τη μπάλα και καλούνταν να σκοράρουν απέναντι στον τερματοφύλακα. Η δεύτερη φάση της άσκησης περιλάμβανε τέσσερα τελειώματα από κάθε παίκτη, αφού πρώτα αυτός έκανε ελιγμούς σε ισάριθμα εμπόδια που είχαν στηθεί μπροστά του. Σε αυτή την άσκηση ξεχώρισε ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος ήταν εύστοχος και στις οκτώ προσπάθειες που επιχείρησε και δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Χιμένεθ.

Η τρίτη φάση της άσκησης ήταν και η πιο δύσκολη. Οι παίκτες εκτελούσαν ανά δυάδα αφού δέχονταν σέντρες από την αριστερή πτέρυγα και αντίστοιχα τη δεξιά. Μάλιστα, ο Χιμένεθ χρονομετρούσε τις προσπάθειες των παικτών. Όταν το γκρουπ που αποτελούνταν πό τους Κατσέτη, Γεωργέα, Λαγό, Μπέλεκ και Εγγλέζου δεν έκανε γρήγορα και ορθά την άσκηση, ο Ισπανός τεχνικός εξεράγη και τους διέκοψε λέγοντας: «Σταματήστε! Για εσάς τελείωσε η άσκηση εδώ. Είστε ελάχιστα επαγγελματίες!»

Αντιθέτως, στο επόμενο γκρουπ που συμμετείχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο Χιμένεθ ικανοποιήθηκε πλήρως, αφού ο «Λύμπε» σκόραρε κατά βούληση. Για αυτό, αφού είπε πολλά «μπράβο», τόνισε: «Το ποδόσφαιρο είναι μόνο συγκέντρωση, να είστε εδώ όταν δουλεύουμε».

Η επόμενη φάση της προπόνησης περιλάμβανε διπλό για κατοχή και κυκλοφορία μπάλας. Ο Χιμένεθ χώρισε τους παίκτες του σε τρεις ομάδες. Οι «Πράσινοι» ήταν οι: Σιαλμάς, Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Λαγός, Κοντοές, Κλωναρίδης, Δέλλας.

Οι «Πορτοκαλί» ήταν οι: Μανωλάς, Τσουκαλάς, Εγγλέζου, Μπερνς, Μάκος, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο. Και οι «Μαύροι» αποτελούνταν από τους: Γεωργέα, Αγκιρίμπα, Χ΄λγκασον, Καρ΄μπλα, Κατσέτη, Καφέ, Γκερέιρο και Νικόλτση. Μπαλαντέρ στην άσκηση ήταν ο Κάλα και στις δύο εστίες ήταν ο Κωνσταντόπουλος και ο Αραμπατζής.

Ο Χιμένεθ ζήτησε από τους παίκτες να έχουν μόνο τρεις επαφές με τη μπάλα έκαστος πριν πασάρει. Μάλιστα, είπε: «Θέλω συγκέντρωση και καλή κατοχή μπάλας. Όχι αβίαστες πάσες, παίξτε με σιγουριά και απλά. Και όταν φτάνετε στο τέρμα κάντε γκολ».

Έπειτα από περίπου μισή ώρα η άσκηση ολοκληρώθηκε και ο Χιμένεθ έδειξε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διάθεση και την απόδοση των παικτών του. Αυτό ο μαρτυρά η ατάκα που είπε με το σφύριγμα της λήξης της προπόνησης. «Κάνατε καλή δουλειά. Μπράβο σας. Αγωνιστήκατε σαν να παίζαμε κανονικό αγώνα. Αυτό είναι ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του 47χρονου τεχνικού.

Για την ιστορία, το μίνι – τουρνουά το κέρδισαν οι «Μαύροι», αφού πικράτησαν με 1-0 των «Πράσινων» και πήραν ισοπαλία (0-0) από τους «Πορτοκαλί». Οι τελευταίοι ηττήθηκαν με 3-2 (με δύο αυτογκόλ του Μανωλά) από τους «Πράσινους» και τερμάτισαν τελευταίοι. Μάλιστα, στο φινάλε οι «Μαύροι» το πανηγύρισαν έξαλλα και έβγαλαν και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.{textlink}

Η απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ θα γίνει στις 18.15 (σ.σ.: 19.15 ώρα Ελλάδας) στο Οντράντσι.

Δουλειά στο γκολ και κατοχή (vd+ph)



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved