Νίκη για Tόρες

Νίκη για Tόρες

Ο Ντάνι Τόρες «έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα» με μια απίστευτη νίκη απέναντι στους καλύτερους αθλητές freestyle motocross στην Ισπανία.

Σε μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη και αποτέλεσε τη 10η επέτειο διεξαγωγής στην αρένα Plaza de Toros de las Ventas. Ο Τόρες  ξεπέρασε τον αντίπαλο του Μπλέικ Γουίλιαμς σε μια διαφορετική… ταυρομαχία μπροστά σε 25.000 ενθουσιασμένους Ισπανούς.

Με την απόλυτη ομοφωνία «πέντε στα πέντε» από τους εντυπωσιασμένους κριτές, άφησε άναυδο το τεράστιο πλήθος που παρακολουθούσε την αναμέτρηση στη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών στην Ισπανία (διάμετρος 62 μέτρα) με τα άλματα που εκτέλεσε σε ύψος 15 μέτρων και απόσταση 32 μέτρων. «Είναι η πιο σημαντική ημέρα της ζωής μου», δήλωσε ο 24χρονος μετά τη δεύτερη νίκη του στην αρένα της Μαδρίτης, που κατασκευάστηκε το 1932.  

Οι δεκάδες χιλιάδες θεατές που είχαν γεμίσει τη διάσημη αρένα, η οποία είχε μετατραπεί σε πίστα FMX, χρειάστηκε να κρατήσουν αρκετές φορές την αναπνοή τους παρακολουθώντας τα τολμηρά άλματα. Backflips, προσγειώσεις χωρίς χέρια και περιστροφές 360 μοιρών με μοτοσικλέτες motocross ξεσήκωσαν, για μια ακόμη φορά, τους θεατές. 

Ο Νταβίντ Ρινάλντο από τη Γαλλία και ο Ξαβιέ Βιλέγκας από τη Χιλή είδαν τις ελπίδες τους για διάκριση να γκρεμίζονται μετά από τις θεαματικές τους πτώσεις, ευτυχώς όμως χωρίς κανείς τους να τραυματιστεί σοβαρά. «Χρειάζεται να ξεπεράσει κανείς τα όρια της φυσικής για να εκτελέσει αυτά τα άλματα», δήλωσε ο Μπλέικ Γουίλιαμς από την Αυστραλία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση.   

Ο Νορβηγός Αντρέ Βίλα ανέβηκε στην κατάταξη – μόλις πέντε βαθμούς μπροστά από τον Νέιτ Άνταμς , ο οποίος τέθηκε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού. Ο Νορβηγός άσσος έχασε μια χρυσή ευκαιρία να σκαρφαλώσει περισσότερο στην κατάταξη μετά από κάποια λάθη στους προημιτελικούς. Ο Τόρες συγκέντρωσε 100 βαθμούς με τη δεύτερη νίκη του για τη φετινή χρονιά και η συνολική του βαθμολογία έφτασε τους 245 βαθμούς γεγονός που τον φέρνει τρίτο στη συνολική κατάταξη. 

Ξεκινώντας από την Βαλένθια το 2001, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FMX έχει πραγματοποιηθεί πλέον 33 φορές διεθνώς. Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες στο Πόζναν της Πολωνίας. Η αυλαία της σεζόν θα πέσει στις 17 Σεπτεμβρίου στο Σύδνεϋ, έδρα του Αυστραλού superstar του FMX, Ρόμπι Μάντισον.     

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

1ος .Ντάνι Τόρες

2ος Μπλέικ Γουίλιαμς 

3ος Τζος Σίχαν 

4ος Μικέλ Μελερό

5ος Αντρέ Βίλα 

6ος Άνταμ Τζόουνς 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1ος. Βίλα 270

2ος. Άνταμς 265

3ος. Τόρες 245

4ος.Γουίλιαμς 215

5ος. Μάντισον 130

6ος. Σίμαν 130

Νίκη για Tόρες



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved