Θα προκριθεί στο ΟΑΚΑ (video)

Θα προκριθεί στο ΟΑΚΑ (video)

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όπως… έπρεπε στο Τρε Φορ Παρκ αλλά για 89’, καθώς στο παρά ένα ο Ρεγκίνιουσεν «πάτσισε» το γκολ του Λέτο στο 46’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Εστω και έτσι, οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτοκτόνησε ο Παναθηναϊκός στη Δανία και στο πρώτο παιχνίδι με την ενθουσιώδη, αλλά σίγουρα υποδεέστερη Οντένσε. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα κρατούσαν με σχετική άνεση το 1-0 το οποίο είχε διαμορφώσει ο Λέτο από το 46’, αλλά μια αδράνεια της άμυνας επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 89’ και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους ενόψει του επαναληπτικού του ΟΑΚΑ.

Ανετος μετά το 15’

Επειτα από ένα ζόρικο – όπως άλλωστε αναμενόταν – πρώτο τέταρτο, στο οποίο δέχθηκε αρκετές επιθέσεις από τα άκρα και καρδιοχτύπησε λόγω ενός καλού σουτ του Ουτάκα (7’), ο Παναθηναϊκός άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Κυρίως χάρη στον εξαιρετικό Κατσουράνη, τον μαχητικό Νίνη και τους Μαρίνο και Λέτο που σταδιακά ανέβασαν στροφές, οι «πράσινοι» άρχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και να κερδίζουν χρόνο και αυτοπεποίθηση, κυκλοφορώντας τη μπάλα.

Κατάφεραν, δε, να στείλουν δύο προειδοποιητικά μηνύματα με τα ισάριθμα μακρινά σουτ των Νίνη και Κατσουράνη στο 12’ και στο 18’ αντίστοιχα. Μέχρι και που πάγωσαν το Τρε Φορ Παρκ χάνοντας τη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 34’, με τον Λέτο να «αδειάζει» τον Ρουντ και να σουτάρει από ευνοϊκή θέση, αναγκάζοντας τον Βέσελς να… τεντωθεί για να διώξει σε κόρνερ.

Στο μεσοδιάστημα, οι παίκτες της Οντένσε επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του Τζόρβα, άλλοτε παίζοντας από την πλευρά του Σπυρόπουλου (ανέβαινε ψηλά ο Ρουντ, δεξιός μπακ των Δανών), άλλοτε ψάχνοντας τον Ουτάκα που ήταν μακράν ο πιο ορεξάτος των γηπεδούχων. Οι όποιες φιλοδοξίες τους, ωστόσο, «τράκαραν» είτε πάνω στον ψύχραιμο Μπουμσόνγκ, είτε στον Σιμάο που έκλεινε πολύ καλά τους χώρους στον άξονα.

Σέντρα και… 1-0

Καλύτερο ξεκίνημα στην επανάληψη δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στην πρώτη του επίθεση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο που είχε θέσει μπαίνοντας στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στη Δανία. Η σέντρα του Βύντρα δεν αξιοποιήθηκε από τον Πετρόπουλο, ωστόσο η μπάλα στρώθηκε στον Λέτο . Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις χαρίζει ο Αργεντινός, ο οποίος με αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βέσελς και την ψυχολογία των συμπαικτών του στα ύψη.

Οι Δανοί ήταν αναγκασμένοι να ρισκάρουν έπειτα από το «πράσινο» τέρμα και η αλήθεια είναι ότι απείλησαν σοβαρά με τους Ουτάκα και Αντρέασεν στο 54’ και στο 57’. Το ξέσπασμά τους, όμως, δεν διήρκησε παρά λίγα λεπτά. Από το 60’ και έπειτα, διατηρούσαν απλά την υπεροχή, γυρνούσαν τη μπάλα και ενίοτε φλέρταραν με την ευκαιρία, αλλά άλλη καθαρή καθαρή φάση δεν είχαν μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά.{textlink}

Ισα ίσα που ανεβάζοντας ψηλά την άμυνά τους, άφηναν αρκετούς κενούς χώρους τους οποίους ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αξιοποιήσει αν ήταν πιο φρέσκος και πιο έτοιμος. Οι «πράσινοι» βγήκαν αρκετές φορές με αξιώσεις στην κόντρα, ωστόσο η έλλειψη ψυχραιμίας στην τελική πάσα και η λογική κούραση τους στέρησαν τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» την πρόκριση. Ο Λέτο είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 73’ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βέσελς αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Δανών.

Ηταν λογικό ότι η Οντένσε θα έπαιζε τα ρέστα της στα τελευταία λεπτά. Ο Τζόρβας κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο 88’ νικώντας τον Γιόχανσον, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει copy-paste στο αμέσως επόμενο λεπτό. Το τυφλό γέμισμα του Σόρενσεν είχε τελικό αποδέκτη τον Ρεγκίνουσεν που με κεφαλιά άλλαξε τις ισορροπίες ενόψει του επαναληπτικού. Κι αυτό διότι στις καθυστερήσεις ο Κουίνσι δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε μέσω Facebook να σκοράρει, αφού νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Βέσελς.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε ως κορυφαίους τους Μπουμσόνγκ, Κατσουράνη, Λέτο και Μαρίνο, έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Απλώς έχασε την ευκαιρία να περάσει μια ήσυχη εβδομάδα σχεδιάζοντας τα πλάνα του ενόψει του επόμενου γύρου.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ντεμπούτο του Κουίνσι με την «πράσινη» φανέλα, αλλά κυρίως, η 100ή συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο «Κάρα» έγραψε ιστορία παίρνοντας στο 77’ τη θέση του Νίνη και θα θυμάται για πάντα την αποψινή βραδιά στο Τρε Φορ Παρκ. Εστω και αν δεν συνδυάστηκε με νίκη…

Θυμηθείτε τη live εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.

Θα προκριθεί στο ΟΑΚΑ (video)



Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved