Βελτιωμένη αλλά... άσφαιρη

Βελτιωμένη αλλά... άσφαιρη

Χωρίς γκολ έληξε το τρίτο φιλικό της ΑΕΚ, με την Καραμπούκσπορ, όπου οι παίκτες του Χιμένεθ  παρουσιάστηκαν καλύτεροι, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Καλός, αλλά ανέτοιμος ο Γκούντγιονσεν.

Η Ενωση δικαιούταν τη νίκη, ωστόσοχρειάζεται δουλειά ακόμη, προκειμένου να δέσει η ομάδα, αλλά και αρχίσουν να βγαίνουν στο γήπεδο κάποιοι αυτοματισμοί. Ο Γκούντγιονσεν πρέπει να «ψηθεί» περισσότερο με τους συμπαίκτες του, καθώς αποτελεί καθοριστικό παίκτη.

Πάντως, οι παίκτες της ΑΕΚ εφάρμοσαν σωστά το πρέσινγκ που τους ζητά επίμονα ο Ισπανός τεχνικός της προπονήσεις, όπως και την κατοχή της μπάλας. Όμως έλειπε η τελική πάσα και το καλό τελείωμα από τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έχασαν τέσσερα τετ-α-τετ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με το 4-2-3-1 που δοκίμαζε τις προηγούμενες μέρες, με τον Γκούντγιονσεν να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, ο οποίος άλλαζε θέση μερικές φορές με τον Λυμπερόπουλο που έπαιζε πίσω του.

Στο πρώτο 20λέπτο η Ενωση μπήκε δυνατά και έχασε μια ευκαιρία με τον Λυμπερόπουλο στο 2’, ενώ στο 22’ ο Γκούντγιονσεν έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ύστερα από ωραίο συνδυασμό. Βέβαια, στην ΑΕΚ δεν περιμένουν από αυτούς τους δύο παίκτες να χάνουν τέτοιες ευκαιρίες και θα μπορούσαν οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκονται μπροστά στο σκορ. Ωστόσο η ομάδα έβγαλε κάποιους αυτοματισμούς στην επίθεση που άρεσαν στον Ισπανό.

Αμυντικά η ομάδα πρέσαρε σωστά τακτικά. Στην αρχή ο Μανωλάς δεν είχε μπει στο κλίμα του αγώνα και υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Ωστόσο, βελτιώθηκε μετά το πρώτο 20λεπτο, καθώς θορυβήθηκε και από το γεγονός ότι ο Χιμένεθ σήκωσε τον Χέλγκασον για ζέσταμα. Πάντως, η «κιτρινόμαυρη» άμυνα δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πατήσουν περιοχή και προσπάθησαν να απειλήσουν μόνο με μακρινά σουτ.

Στα χαφ, οι Κάρλος και Καφές δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους. Ο Ισπανός δεν είχε σωστές επιλογές και ο Χιμένεθ ήθελε να είναι πιο κινητικός. Παράπονα ο προπονητής της ΑΕΚ είχε και από τον Καφέ, καθώς δεν κουβάλησε πολύ μπάλα και δεν βοήθησε ιδιαίτερα δημιουργικά. Αντίθετα, ο Μάκος είχε πολύ καλή απόδοση, πίεζε, είχε τρεξίματα και βοήθησε την ομάδα.{textlink}

Ο Γκούντγιονσεν αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας πως ακόμη δεν είναι έτοιμος και πως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Απείλησε με τετ-α-τετ που θα μπορούσε να σκοράρει, ενώ ήταν κινητικός και μαχητικός.

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έκανε αμέσως τρεις αλλαγές, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Και όντως η ΑΕΚ εμφανίστηκε καλύτερη και πίεσε, όμως το γκολ δεν ήρθε. Η είσοδος των Σιαλμά και Λεονάρντο, με τον Μπέλεκ στην κορυφή της επίθεσης έδωσε νέα πνοή στην ομάδα. Ο Σιαλμάς ήταν πολύ κινητικός, ο Λεονάρντο επιχείρησε δύο σουτ, ενώ ο Μπέλεκ πάλεψε και ήταν ανίκητος στον αέρα. Ο Χοσέ Κάρλος σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν βρέθηκε απέναντι από το τέρμα όμως καθυστέρησε και κόπηκε. Τετ-α-τετ έχασε στο 84’ και ο Μπέλεκ, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τόμιτς.

Καλύτερος του αγώνα ήταν ο Μάκος, ο οποίος όσο αγωνίστηκε ήταν κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή και δεν έχασε σχεδόν καμία μονομαχία. Όταν κουράστηκε, στα μέσα στου δευτέρου ημιχρόνου, δημιουργήθηκαν προβλήματα, καθώς ο Κλωναρίδης δεν μπόρεσε να βοηθήσει σημαντικά.

Δείτε στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

{coveritlive}94fd69c07f{/coveritlive}

Βελτιωμένη αλλά... άσφαιρη



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved