Το Onsports με το Magic Bus (ph)

Το Onsports με το Magic Bus (ph)

Ένα τηλέφωνο που πήγαινε από χέρι σε χέρι και η ευτυχία διάχυτη… Το Onsports μίλησε με τον Γιώργο Μορφέση και τις Ψούνη, Τσουκαλά, Γερόλυμου και Λιόση την ώρα που βρίσκονταν στο πούλμαν και επέστρεφαν στο ξενοδοχείο.

Μορφέσης: «Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα»

Ο Γιώργος Μορφέσης δεν έκρυψε την χαρά του για το μετάλλιο και την πρόκριση στο τελικό του Παγκοσμίου. «Δεν έχει καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα. Θεωρώ τον εαυτό μου  πολύ τυχερό, όσα χρόνια είμαι σε αυτήν την ομάδα και σαν συνεργάτης και σαν προπονητής έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Εύχομαι κάθε προπονητής να ζήσει τέτοιες στιγμές. Ολυμπιακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκά, World League, Παγκόσμια όλα ένα όνειρο, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Είχαμε ξεκινήσει τον Μάιο στην αρχή της προετοιμασίας με ήττα από την Μεγάλη Βρετανία και εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά. Δεν το περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής.

Όσον αφορά στη συνταγή της επιτυχίας, είπε: «Υπάρχει καλό κλίμα. Πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, ταλαντούχες αθλήτριες που είναι και οι πρωταγωνίστριες. Έχουμε πολύ καλό σταφ από πίσω που οργανώνει τις προπονήσεις, έχουμε και την βοήθεια της Ομοσπονδίας παρά τις δύσκολες χρονικά στιγμές».

Ο Γιώργος Μορφέσης στεκόταν ήρεμος στον πάγκο στον ημιτελικό με την Ιταλία γιατί όπως είπε: «Είναι ευάλωτα τα πράγματα σε έναν ημιτελικό. Δύο – τρεις φάσεις μπορούν να αλλάξουν όλο το παιχνίδι. Σκοράραμε αρκετά, όπως είχαμε δουλέψει αλλά στην άμυνα δεν ήμαστε τόσο καλές κυρίως στην παίκτρια παραπάνω. Όταν φτάνεις σε έναν ημιτελικό βέβαια και κερδίζει σημασία έχει το αποτέλεσμα, δεν πρέπει να λέω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την άμυνα».

Και συνέχισε: «Αν μας έλεγαν πριν χρόνια ότι θα είμαστε σε τελικό Παγκοσμίου, θα τους κοροϊδεύαμε. Αυτή η ομάδα όμως έχει αποδείξει ότι είναι η καλύτερη σε ομαδικό επίπεδο στην Ελλάδα. Αυτό το έχουν δείξει το Ολυμπιακό μετάλλιο, το Πανευρωπαϊκό και τώρα το Παγκόσμιο. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει αποκτήσει ολυμπιακό μετάλλιο και δύσκολα θα υπάρξει».

Ερωτηθείς εάν προτιμά Ρωσία ή Κίνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: «Δεν διαλέγουμε όπως στην αρχή. Η Ρωσία είναι μεν καλύτερη, αλλά η Κίνα παίζει στην έδρα της, έχει ταχύτητα και είναι καλή ομάδα. Περιμένουμε και θα δούμε».

Ψούνη: «Ποτέ δεν ήμουν καλύτερα»

Το τηλέφωνο πέρασε στην Ηλέκτρα Ψούνη και στη διαδικαστική ερώτηση, «Είσαι καλά», η διεθνής πολίστρια απάντησε: «Ποτέ δεν ήμουν καλύτερα. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Νιώθω τεράστια ικανοποίηση για όλη την προσπάθεια, είναι απίστευτα όσα ζούμε εδώ».

Και συνέχισε: «Αφού περάσαμε στον τελικό, μεθαύριο πρέπει να το πάρουμε. Φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο και θα κάνουμε τα πάντα για να στεφθούμε Παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Τσουκαλά: «Τα έκαναν όλα οι κοπέλες για μένα»

Η Χριστίνα Τσουκαλά είχε δύσκολο έργο, αφού τα έβαλε με την φουνταριστή της Ιταλίας, την Καζανόβα. Η ίδια δεν ικανοποιήθηκε από την δική της παρουσία αλλά υπήρχαν οι συμπαίκτριές της, όπως δήλωσε η ίδια, για να βοηθήσουν. «Οι συμπαίκτριές μου ήταν άλλο πράγμα. Δεν τα πήγα πολύ καλά με την Καζανόβα, αλλά τώρα που έχουμε κερδίσει νιώθω απίστευτα. Όταν αποβλήθηκα και ήμουν εκτός, προσπαθούσα να εμψυχώσω τις συμπαίκτριές μου. Δεν έπαιξα αυτό που μπορούσα αλλά η Άντι Μελιδώνη και η Ηλέκτρα Ψούνη δεν με χρειάστηκαν.

Όσον αφορά στον τελικό, η Χριστίνα Τσουκαλά είπε: «Μακάρι να επιστρέψουμε με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο. Στον τελικό δεν θα πάμε όπως πέρσι στο Ευρωπαϊκό αλλά θα πάμε με ψυχή και πάθος για το χρυσό».

Γερόλυμου: «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει»

Και από την «βενιαμίν» στη «Γερό». Η προσφώνηση «γερό» δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με το παρατσούκλι της.  Η Αγγελική Γερόλυμου ήταν επίσης μες στην τρελή χαρά. «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Περάσαμε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Υπάρχει ευχαρίστηση, χαρά, δεν το φαναταζόμασταν. Κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, το ένα μετά το άλλο. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και παίξαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι αυτό που μπορούσαμε για να φτάσουμε να περιμένουμε τον τελικό σε δύο ημέρες. Αυτή η προσπάθειά μας οφείλεται και στους προπονητές μας», ήταν τα λόγια της διεθνούς πολίστριας.

Και συνέχισε: «Είτε Ρωσία είτε Κίνα, είναι το ίδιο για εμάς. Και με την χειρότερη ομάδα του κόσμου να παίζεις, ο τελικός είναι πάντα σκληρός και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό αμς εαυτό. Θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο».

Λιόση: «Κάνουμε την Ελλάδα μας υπερήφανη»

Η αρχηγός Κική Λιόση έχει φάει τις ελληνικές επιτυχίες με το… κουτάλι. Ολυμπιακό μετάλλιο, Ευρωπαϊκό και τώρα Παγκόσμιο. Πετάει  σε πελάγη ευτυχίας λόγω της διάκρισης ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. «Πώς να μην είμαι ευτυχισμένη; Ακόμα δεν το πιστεύω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ να παίξω στον τελικό. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πολύ καλή και το αποδείξαμε σε μία χρονιά με όλες τις αντιξοότητες. Αποδείξαμε ότι παρά τα προβλήματα καταφέρνουμε και κάνουμε την Ελλάδα μας υπερήφανη».

Και συνέχισε: «Τα μοναδικά μας κίνητρα είναι το πάθος μας για τη νίκη, γιατί μας αρέσει να κερδίζουμε. Δεν υπάρχουν πια άλλα κίνητρα, μας τα έχουν πάρει όλα. Πέρσι πήραμε μετάλλιο, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχουμε αθλήτριες που έχουν πάρει άδειες άνευ αποδοχών και δεν πληρώνονται για να δίνουν το παρών στις υποχρεώσεις είτε με την Εθνική είτε με τα σωματεία τους. Πολύ θα ήθελα να ξέρω ότι μετά το Παγκόσμιο θα φτιάξουνε τα πράγματα αλλά είμαι πολύ απογοητευμένη».

Η Κική Λιόση μιλώντας για όσα έχει ζήσει με την εθνική είπε: «Το κάθε ένα μετάλλιο είναι ξεχωριστό. Μεγάλες στιγμές για μένα όλες. Το Παγκόσμιο σίγουρα είναι παραπάνω από το Πανευρωπαϊκό αλλά για μένα αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική γιατί έχω κερδίσει και τα τρία μετάλλια, όπως και η Άντι (Μελιδώνη), η Αντιγόνη (Ρουμπέση) και η Γιούλη (Λαρά). Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει για να πάμε και του χρόνου στο Λονδίνο».

Θυμηθείτε τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών επί της Ιταλίας στον σημερινό (27/07) ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Σαγκάη



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved