Το απόλυτο… μηδέν

Το απόλυτο… μηδέν

Στο 0-0 έμειναν Άρης και ΠΑΟΚ, στο μεγάλο ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ένα... άοσμο και... άγευστο παιχνίδι.

Ένα ντέρμπι από αυτά που θα ξεχαστούν γρήγορα, ήταν το σημερινό (30/01) ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, την οποία όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ, ενώ στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ έδειξε πως μπήκε στο γήπεδο με πρωταρχικό στόχο να μη χάσει.

Ο προπονητής των γηπεδούχων γέμισε το κέντρο, παρατάσσοντας την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1, θέλοντας να κερδίσει τη μάχη στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Χαβίτο, Πορτίγια και Κόκε να πατούν συχνά πυκνά στην περιοχή του ΠΑΟΚ και να δίνουν βοήθειες στον Τσέζαρεκ.
Από την άλλη πλευρά, η έμπνευση του Χάβου να παρατάξει την ομάδα του με δίδυμο στην κορυφή (4-4-2), τους Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδη, δεν βγήκε στην πράξη καθώς οι δυο τους δεν κατάφεραν να συνδυαστούν σε καμία περίπτωση, ενώ την ίδια ώρα, ο –ως συνήθως- δραστήριος Βιεϊρίνια δεν βρήκε τα στηρίγματα που ζητούσε.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να γίνουν παραγωγικοί στην επίθεση, με την παρουσία τους στα καρέ του Σηφάκη να είναι αμελητέα.

Σε γενικές γραμμές στο πρώτο μέρος, αμφότερες οι ομάδες ήταν πολύ νευρικές και υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Ο Άρης ήταν περισσότερο δραστήριος, ωστόσο δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να επιβάλλει το ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες, με την πρώτη από αυτές να έρχεται στο 13’ με ένα καλό σουτ του Φατί να φεύγει άουτ.
Έξι λεπτά αργότερα, ο Χαλκιάς πρόλαβε τον Τόχα προτού γίνει επικίνδυνος, ενώ η μεγαλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτου ήρθε στον 34’, όταν ο Χαβίτο έστρωσε με το κεφάλι στον Κόκε, που από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε να κάνει το σουτ στη κίνηση, με τον Κοντρέρας να παρεμβάλλεται και να σώζει τον ΠΑΟΚ.
Την… παρουσία των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, υπενθύμισε ο Βιεϊρίνια με ένα μακρινό σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Σηφάκης στο 31’.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει ακόμα πιο επιθετικά στο γήπεδο, με διάθεση να πιέσει και να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο 49’ μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Χαβίτο σούταρε από πολύ καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Τσιρίλο και να καταλήγει άουτ.
Η έντονη επιθετική δραστηριότητα του Άρη συνεχίστηκε μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να απειλούν τον Χαλκιά με δύο καλά σουτ από τους Φατί (53’) και Βανγκέλι (58’), που δεν βρήκαν στόχο. Στο 63’ ο Γιάννης Μιχαλήτσος θέλησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Καστίγιο, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη.
Ωστόσο, από το 65’ και μετά, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να περιορίσει τους επιθετικούς του Άρη. Σε αυτό βοήθησε και η είσοδος του Κουτσιανικούλη στο γήπεδο, στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Χάβο να μετατρέπει το σύστημα σε 4-2-3-1.
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, καθώς από τη μία οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ενώ από την άλλη πλευρά η κούραση ήταν εμφανής στις προσπάθειες όλων των παικτών.
Ο Άρης ωστόσο, μπόρεσε να φτάσει δύο ακόμη φορές κοντά στο γκολ. Την πρώτη με ένα καλό διαγώνιο σουτ του Χαβίτο στο 84’, που μπλόκαρε ο Χαλκιάς και τη δεύτερη με ένα δυνατό σουτ του Καστίγιο στο 90’, που κατέληξε άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα, στην παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved