Αγρίεψε ο Χιμένεθ! (photos+video)

Αγρίεψε ο Χιμένεθ! (photos+video)

Απαιτητικός και αιχμηρός απέναντι στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ στον σημερινή (26/07) πρωινή προπόνηση στο Οντράντσι.

Ο Ισπανός προπονητής τα «έχωσε» ουκ ολίγες φορές στους παίκτες του κατά τη διάρκεια των ασκήσεων τακτικής και τους υπέβαλλε σε εξαντλητικό πρόγραμμα. Αρχικά, οι «κιτρινόμαυροι» χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ, τα οποία δούλεψαν ανά δύο στην κυκλοφορία τη μπάλας σε κλειστό χώρο.

Ο 47χρονος προπονητής παρατήρησε αρκετές φορές τους παίκτες εξαιτίας των λανθασμένων μεταβιβάσεων που έκαναν, ενώ απαιτούσε να υπερβάλλουν τους εαυτούς τους και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

Μετά το τέλος της άσκησης, ο Χιμένεθ κάλεσε κοντά του όλους τους παίκτες στη μεσαία γραμμή και εκεί άρχισε ο… εξάψαλμος. «Πόσες φορές πρέπει να πω ότι πρέπει να κάνουμε σωστές πάσες; Δεν μπορώ να σας καταλάβω», είπε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε: «Εάν δεν μιλάτε μεταξύ σας δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξετε σωστά τη μπάλα. Σας το έχω ξαναπεί αυτό. Να δίνετε την πάσα και να κινείστε. Γιατί μένετε στάσιμοι; Καταλαβαίνω ότι είστε όλοι πολύ κουρασμένοι. Κάθε μέρα βελτιώνεστε, αλλά θέλω να καταβάλετε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

Πρόβα ενδεκάδας με φωνές

Στη συνέχεια, ο Μανόλο Χιμένεθ χώρισε τους «κιτρινόμαυρους» σε δύο ενδεκάδες και τους έβαλε να παίξουν διπλό. Οι «Πράσινοι», οι οποίοι προφανώς με την προσθήκη είτε του Καφέ είτε ενός αμυντικού μέσου που θα έρθει μοιάζει να είναι η βασική ενδεκάδα, ήταν οι εξής: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας (δεξί μπακ), Καράμπελας (αριστερό μπακ), Δέλλας, Μανωλάς (κεντρικοί αμυντικοί), Μάκος, Κλωναρίδης (αμυντικοί μέσοι), Κάρλος (δεξί χαφ), Γκούντγιονσεν (αριστερό χαφ), Λυμπερόπουλος (επιτελικός) και Μπέλεκ (επιθετικός).

Οι «Πορτοκαλί» αποτελούνταν από τους: Μοσχονά, Τσουκαλά (δεξί μπακ), Εγγλέζου (αριστερό μπακ), Χέλγκανσον, Κοντοέ (κεντρικοί αμυντικοί), Αγκιρίμπα, Γκερέιρο (αμυντικοί μέσοι), Σιαλμά (δεξί χαφ), Κατσέτη (αριστερός χαφ), Λεονάρντο (επιτελικός) και Νικόλτση (επιθετικός).

Ο Χιμένεθ δεν… άντεξε να βλέπει ούτε για τρία λεπτά τα λάθη των παικτών του και ξέσπασε λέγοντας: «Πρεσάρουμε όλοι μαζί έχουμε πει προς την ίδια κατεύθυνση. Μην κολλάτε και κάντε μαζικά την κίνηση».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τους αμυντικούς και κυρίως τα μπακ τόνισε: «Όποιος αμυντικός είναι με πλάτη στη μπάλα είναι νεκρός. Τη μπάλα πρέπει πάντα να τη βλέπουμε».

Σε κάποια στιγμή ο Κώστας Μανωλάς δέχτηκε ένα μαρκάρισμα από τον Σιαλμά και έπεσε στο έδαφος δείχνοντας να πονάει πολύ. Ο Χιμένεθ όντας πολύ εκνευρισμένος έδωσε αμέσως εντολή να βγάλουν τον 20χρονο αμυντικό εκτός παιχνιδιού προκειμένου να συνεχιστεί η προπόνηση. Όπως και έγινε και τη θέση του Μανωλά πήρε ο Λαγός που έπαιξε αριστερό μπακ και ο Καράμπελας πήγε δίπλα στον Δέλλα.

«Γκάζια» σε Γεωργέα, αποθέωση σε Εγγλέζου

Όταν σε κάποια φάση ο Νίκος Γεωργέας βρέθηκε μόνος στη δεξιά πτέρυγα της αντίπαλης περιοχής, ο Χιμένεθ του ζήτησε να κάνει σωστή σέντρα. Ωστόσο, ο «Φούλης» καθυστέρησε και χάθηκε η φάση. Ο Χιμένεθ εκνευρίστηκε πάρα πολύ και έκανε γκριμάτσα απογοήτευσης λέγοντας: «Γεωργέα εκεί κάνεις τη σέντρα και τελειώνεις σωστά τη φάση. Τι περιμένεις; Αυτό που έκανες έδωσε στον αντίπαλο την αντεπίθεση και δεν το θέλουμε».

Αντιθέτως, όταν στην αντίστοιχη θέση βρέθηκε λίγο αργότερα ο Εγγλέζου, έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα και δέχτηκε τα «μπράβο» του Ισπανού τεχνικού: «Αυτό είναι Εγγλέζου! Είσαι ο μοναδικός μπακ της ΑΕΚ που κάνει σωστή σέντρα. Αν συνεχίσεις έτσι είναι βέβαιο ότι θα παίξεις».

Την παρατήρηση του Χιμένεθ άκουσε και ο Κλωναρίδης όταν κάποια στιγμή αντί να επιλέξει την απλή πάσα προτίμησε να ψάξει τον Λυμπερόπουλο. Ο 47χρονος προπονητής σταμάτησε το παιχνίδι και είπε στον νεαρό μέσο: «Γιατί ψάχνεις συνέχεια να βρεις τον Λυμπερόπουλο, τον Καφέ και τον Δέλλα; Κάνε το απλό και δώσε τη μπάλα δίπλα σου. Να έχεις τη δική σου προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο».

Με το τέλος της προπόνησης, ο Μανόλο Χιμένεθ κάλεσε κοντά του τους Καράμπελα, Γεωργέα, Τσουκαλά, Εγγλέζου, Κοντοέ και Λαγό. Ο Ισπανός δεν έμεινε ικανοποιημένος συνολικά από τη δουλειά των μπακ και τους έδωσε έξτρα συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο.{textlink}

Ο Καφές ένιωσε ενοχλήσεις στην αριστερή ποδοκνημική και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και γυμναστήριο. Ο Γκέντζογλου είχε νέες ενοχλήσεις στην δεξιά κνήμη και δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, ενώ ο Μανωλάς υπέστη κάκωση δεξιάς ποδοκνημικής.

Η απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ θα γίνει στο Οντράντσι στις 18.15 (σ.σ.: 19.15 ώρα Ελλάδας).

Αγρίεψε ο Χιμένεθ! (photos+video)



Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved