MotoGP: Ραντεβού τον…  Αύγουστο

MotoGP: Ραντεβού τον… Αύγουστο

Όταν όλοι σταματούν για τις καλοκαιρινές διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP θα ξεκινά το κρίσιμο δεύτερο κομμάτι της σεζόν του 2011 στο Μπρνο της Τσεχίας.

Πριν τη Τσεχία όμως, είχαμε το γκραν πρι των ΗΠΑ όπου ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda)  πήρε μια πολύ σημαντική γι’αυτόν και την ομάδα του νίκη. Ο Αυστραλός έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του τερματίζοντας εμπρός από τους Χόρχε Λορένθο (Yamaha Racing) και Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda).
Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο Στόνερ, άφησε τους Πεντρόζα και Λορένθο να οδηγήσουν τον αγώνα και έμεινε πίσω τους. Στη συνέχεια  ανέβασε το ρυθμό του, πίεσε λίγο περισσότερο, φτάνοντας πίσω από τον Πεντρόζα τον οποίο πέρασε στη στροφή «Corkscrew». Από εκείνο το σημείο και μετά ο Στόνερ, οδηγούσε στο όριο και έφτασε τον Λορένθο για να τον προσπεράσει από την εξωτερική στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Στους τελευταίους γύρους διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας και πανηγύρισε την 5η  φετινή νίκη του.

Ο Χόρχε Λορένθο πήγε στην Αμερική ως το φαβορί για τη νίκη. Όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Φαίνεται πως η  πτώση που είχε το Σάββατο τον αποσυντόνισε  περισσότερο από ότι αρχικά φανταζόταν καθώς δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ρυθμό του. 

Το πόντιουμ, έκλεισε ο Ντάνι Πεντρόζα. Ο Ισπανός ήταν πολύ γρήγορος στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και ακολούθησε τον Λορένθο. Όμως από το μέσο του αγώνα και μετά πόνοι και κούραση στον ώμο του τον ανάγκασαν όχι μόνο να μειώσει ρυθμό αλλά και να προσπαθήσει για να τερματίσει τον αγώνα στην 3η θέση.

Ο Μπεν Σπις (Yamaha Racing) τερμάτισε στην 4η θέση έπειτα από μάχη στους τελευταίους γύρους με τον Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda). Ο Τεξανός δεν έκανε καλή εκκίνηση έχασε την επαφή του με τους πρώτους και χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ στην συνέχεια. Στους τελευταίους γύρους, έπιασε τον Ιταλό για να τον περάσει στον προτελευταίο γύρο.

Τερματισμό στην εξάδα, πέτυχε μετά από αρκετό καιρό ο Βαλεντίνο Ρόσι με την Ducati. Ο Ιταλός έκανε πολύ καλή εκκίνηση και πλασαρίστηκε ανάμεσα στους πρώτους, αλλά γρήγορα έχασε το ρυθμό του. Ο Ρόσι προσπάθησε να βρει έναν καλό ρυθμό αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε πολύ κοντά με τον Νίκι Χέιντεν αλλά πολύ μακριά από τους άλλους οδηγούς. Η διαφορά των δύο αναβατών από τους πρώτους ήταν τεράστια. Ο Ρόσι ήταν 30’’ πίσω από τον νικητή. Φαίνεται πως ο superstar και οι μηχανικοί της Ducati μάλλον δεν θα κάνουν διακοπές, αν θέλουν να πιάσουν τον ανταγωνισμό στο Μπρνο.

Το MotoGP «επιστρέφει» σε 3 εβδομάδες για τον αγώνα της Τσεχίας. Μέχρι τότε δείτε τα video από τις καλύτερες στιγμές του αγώνα και τα καλύτερα κορίτσια του paddock.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) 43:52,145’’

2ος Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) +5,634’’

3ος Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team) +9,467’’

4ος Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) +20,562’’

5ος Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda Team) +20,885’’

6ος Βαλεντίνο Ρόσι  (Ducati Team) +30,351’’

7ος Νίκι Χέιντεν (Ducati Team) +31,031’’

8ος Κόλιν Έντουαρντς  (Monster Yamaha Tech 3) +45,502’’

9ος Έκτορ Μπαρμπέρα (Mapfre Aspar Team) + 51,549’’

10ος Χιρόσι Αουάμα (San Carlo Honda Gresini) +1:08,850’’



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved