Θέλει ακόμη δουλειά...

Θέλει ακόμη δουλειά...

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε στο πρώτο του φιλικό, κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός, κόντρα στην πανέτοιμη, Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στα τέσσερα, συνολικά, φιλικά που θα δώσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ολλανδία, όχι γιατί αναδείχθηκε ισόπαλος, αλλά επειδή παρουσίασε προβλήματα στην ανάπτυξη, στην κίνηση και στην πίεση.

Οπωσδήποτε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο ελαφρυντικά, τα οποία, αν μη τι άλλο, πρέπει να τ’ αναγνωρίσουμε. Το πρώτο είναι ότι διανύει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, ενώ το δεύτερο ότι ο αντίπαλος είναι έτοιμος για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του. Το βελγικό πρωτάθλημα, άλλωστε, ξεκινάει σε μία εβδομάδα και ουσιαστικά για την Ζούλτε το σημερινό ματς αποτέλεσε πρόβα Τζενεράλε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Βαλεριάνο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τοροσίδη ν’ απαρτίζουν την αμυντική γραμμή από τα αριστερά προς τα δεξιά. Μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικών χαφ αγωνίστηκαν οι Μοντέστο και Σουμπίνιο. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Φετφατζίδης, ενώ την αντίστοιχη δεξιά ο Χαβίτο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πάντελιτς, ενώ πίσω του, έχοντας περισσότερο ρόλο κρυφού κυνηγού και λιγότερο οργανωτή, έπαιξε ο Μιραλάς.

Στο 10’ της αναμέτρησης ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε εντολή στον Βέλγο να περάσει αριστερά, στη θέση του Φετφατζίδη, ο οποίος, με τη σειρά του, κάλυψε τη θέση του οργανωτή, πίσω από τον Πάντελιτς. Ο Μιραλάς δεν κατάφερε να κάνει, σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αισθητή την παρουσία του, καθώς φαινόταν ότι βρισκόταν έξω από τα... νερά του. Θέλετε λόγω θέσης; Θέλετε επειδή δεν ήταν 100% έτοιμος; Ο Μιραλάς, όπως και να έχει, δεν θύμιζε σε τίποτα αυτόν που όλοι ξέρουμε. 
Το ίδιο συνέβη και με αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών, με τον Βαλεριάνο ν’ αποτελεί μοναδική φωτεινή εξαίρεση από τον Ολυμπιακό του πρώτου μέρους. Ανεξάρτητα από το γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 24’ (με απευθείας εκτέλεση φάουλ) από τον Βαρεβάλ, ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο πρώτο 45λεπτο, γεγονός που μόνο δεν ικανοποίησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν ν’ αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και πολύ περισσότερο στην τελική πάσα. Η απουσία του Ιμπαγάσα ήταν εμφανέστατη, όπως σε όλα τα ματς που απουσιάζει, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου σημειώθηκε στο 19’, ωστόσο κι αυτή οφείλεται σε τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των Βέλγων, Μποσού, ο οποίος, όμως, στη συνέχεια το διόρθωσε.

Ο Ολυμπιακός του δεύτερου μέρους δεν είχε καμία σχέση με τον αντίστοιχο του πρώτου, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε όλη την ενδεκάδα. Τη θέση του Δασκαλάκη πήρε ο Κοστάντσο, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν από αριστερά προς τα δεξιά οι: Χολέμπας, Μαρκάνο, Παπάζογλου, Μανιάτης. Σε ρόλο αμυντικού χαφ έπαιξε ο Ουρτάδο, ενώ δίπλα του έχοντας σαφώς περισσότερο δημιουργικό ρόλο, ο Ιμπαγάσα. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε Γκρμπιτς, την αντίστοιχη αριστερή ο Ριέρα και ανάμεσα τους και πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Τζεμπούρ, ο Κάται.
Δυστυχώς, όμως, για τον Ισπανό τεχνικό και σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα. Αν υπήρχε κάτι να επιδείξουν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μέρος ήταν η αμυντική τους λειτουργία. Η άμυνα των πρωταθλητών έπαιξε καλά το τεχνικό οφσάιντ και έβγαλε σε αρκετές περιπτώσεις οφσάιντ τους αντίπαλους της.{textlink}

Αντίθετα, παρά την είσοδο του «κάνιο», ο Ολυμπιακός παρουσίασε εκ νέου πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, αφού δεν απείλησε, παρά μόνο σε μία περίπτωση, επίσης, από λάθος του τερματοφύλακα των Βέλγων. Παρά το τυχερό γκολ που πέτυχε (85’), ο Τζεμπούρ δεν τροφοδοτήθηκε όπως ο ίδιος θα ήθελε και σίγουρα και αυτός δεν ξεχώρισε. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί επίσης στο κομμάτι της πίεσης, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως φάνηκε από το πρώτο μέρος της προετοιμασίας, για τον νέο Ολυμπιακό.

{coveritlive}cf65aab9d7{/coveritlive}

Δείτε την άφιξη του Ολυμπιακού

Δείτε την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο

Η είσοδος των δύο ομάδων, πριν από την έναρξη του αγώνα

Δείτε το γκολ των Βέλγων

Δείτε το γκολ της ισοφάρισης από τον Ολυμπιακό



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved