Υποδοχή ήρωα σε Γιαννιώτη

Υποδοχή ήρωα σε Γιαννιώτη

Πιο βαρύς επέστρεψε ο Έλληνας κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης από τη Σαγκάη, αφού κουβαλούσε χρυσό και ασήμι.

 

Η ελληνική αποστολή ανοικτής θαλάσσης που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σαγκάη, επέστρεψε σήμερα το πρωί με πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν αποχωρίστηκε ούτε λεπτό το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο από πάνω του, ενώ χαμογελαστός και ευδιάθετος πόζαρε στον φωτογραφικό φακό. Μαζί με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή στα 10χλμ. και ασημένιο στα 5 χλμ., έφτασαν επί ελληνικού εδάφους και οι δύο άλλοι Έλληνες αθλητές Κέλυ Αραοούζου και Αντώνης Φωκαϊδης.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το Λονδίνο του χρόνου, Ισίδωρος Κούβελος.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατά τη διάρκεια της άφιξής του, είπε: «Είναι πρώτη φορά που έχω τέτοια υποδοχή με τόσους πολλούς δημοσιογράφους και ανθρώπους γύρω από εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω μεγάλη δικαίωση για τη σκληρή δουλειά όλο αυτό τον καιρό. Το χρυσό μετάλλιο με βαραίνει πολύ, γιατί είναι στο Ολυμπιακό άθλημα και νιώθω ένα βάρος παραπάνω για τον κόσμο, που έχει αρχίσει και πιστεύει σε μένα. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, με περίεργο καιρό και πολύ ζεστά νερά και ήταν πολύ δύσκολος σαν αγώνας».

Και συνέχισε: «Τώρα πλέον δεν υπάρχει περιθώριο ξεκούρασης, μόνο λίγη χαλαρή προπόνηση για λίγες μέρες, γιατί είχα δεχτεί μεγάλη σωματική και ψυχολογική πίεση και μετά πάλι στη κανονική μου προπόνηση με εντατικούς ρυθμούς για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Σεπτέμβριο στο Ισραήλ. Στο Λονδίνο θα νιώθω οικία, γιατί η μητέρα μου είναι Αγγλίδα και έτσι θα έχω το κοινό μου εκεί, όμως αυτό είναι σε περίπου ένα χρόνο και έτσι αρχίζω από τώρα την προετοιμασία και υπόσχομαι πως θα τα δώσω όλα για να κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτό που πέτυχα στο Παγκόσμιο».

Ο προπονητής του Νίκος Γέμελος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή: «Αθλητές σαν τον Σπύρο κάνουν τη ζωή ενός προπονητή πιο ευτυχισμένη και πιο εύκολη. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Ήταν μια επιτυχία που την περιμέναμε, γιατί έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε. Ένα πολύ καλό στοιχείο του Σπύρου είναι πως δεν τα παρατάει εύκολα και είναι πολύ πεισματάρης. Για να καταλάβετε, αν υπήρχε αγώνισμα στην ντουζιέρα, ο Σπύρος πάλι πρώτος θα έβγαινε».

Ο Αντώνης Φωκαϊδης, που τερμάτισε στην 23η θέση, είπε: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό και αυτό είναι πολύ καλό για το άθλημα. Εγώ τώρα θα δουλέψω πολύ σκληρά, για να μπορέσω να κάνω κάτι καλό στο μέλλον».

Η Κέλυ Αραούζου ήταν άτυχη, αφού δεν κατάφερε να τερματίσει, ωστόσο άφησε υποσχέσεις για ό,τι καλύτερο στο μέλλον προκειμένου να πάρει την πρόκριση για το Λονδίνο: «Δεν κατάφερα δυστυχώς να μπω στην πρώτη δεκάδα στα 10χλμ, από απροσεξίες και λάθη, ενώ στα 5χλμ ακυρώθηκα από καθαρή αδικία, 300 μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ βρισκόμουν στην πρώτη τριάδα. Τώρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο στην πισίνα και θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά για να μπορέσω να προκριθώ στην επόμενη Ολυμπιάδα, ενώ θα συνεχίσω την προσπάθειά μου και στη θάλασσα».



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved