Χιμένεθ: «Μεγαλύτερη προσπάθεια!» (video)

Χιμένεθ: «Μεγαλύτερη προσπάθεια!» (video)

Κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες έγινε η σημερινή (23/07) πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στο Οντράντσι.

Οι «κιτρινόμαυροι» προπονήθηκαν υπό συνεχή δυνατή βροχή, γεγονός που δεν άλλαξε καθόλου τα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα που είχε καταρτίσει και μάλιστα φρόντισε να περάσει τα μηνύματά του στους ποδοσφαιριστές.

Η προπόνηση περιλάμβανε τακτική και ασκήσεις για την κυκλοφορία της μπάλας, καθώς και αρκετά σπριντ. Σε κάποια στιγμή ο Χιμένεθ ενώ οι παίκτες έτρεχαν κάτω από την βροχή τους είπε με νόημα:

«Κάποιοι θα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ. Καταλαβαίνω ότι είστε κουρασμένοι, όμως θέλω ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από εσάς»

Η πρώτη άσκηση αφορούσε την κυκλοφορία της μπάλας. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ των έξι ατόμων και τα δύο γκρουπ έκαναν την άσκηση και τα άλλα δύο έκαναν σπριντ.

Σύμφωνα με την εντολή του Χιμένεθ, όσοι έκαναν την άσκηση έπρεπε να αλλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πάσες έχοντας ο κάθε παίκτης το πολύ 3 επαφές με τη μπάλα. Ο Ισπανός προπονητής μετρούσε ο ίδιος τις πάσες, ενώ ζητούσε διαρκή κίνηση των παικτών στο χώρο χωρίς τη μπάλα. Έπειτα τα γκρουπ άλλαζαν ώστε να κάνουν όλοι την άσκηση.

Στη συνέχεια, οι παίκτες δούλεψαν πάνω στην τακτική. Συγκεκριμένα, εξασκήθηκαν στην επιθετική ανάπτυξη από τα πλάγια και τα τελειώματα. Οι ποδοσφαιριστές ξεκινούσαν από τη μία εστία, έκαναν σλάλομ με τη μπάλα μεταξύ τριών κονταριών που είχαν στήσει στη μεσαία γραμμή και έδιναν την πάσα σε δύο παίκτες που βρίσκονταν έξω και πλάγια από την άλλη περιοχή.

Εκείνοι έπαιζαν το «ένα – δύο» και ο τελευταίος αποδέκτης έκανε τη σέντρα σε δύο παίκτες που ήταν στην περιοχή. Αυτοί έπρεπε να τελειώσουν τη φάση με γκολ. Αυτή η άσκηση έγινε και στις δύο πτέρυγες του γηπέδου απ’ όλους τους παίκτες που κινούνταν κυκλικά.

Την ίδια στιγμή, ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Καμπόλης δούλευε εντατικά με τους Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Μοσχονά και Δωριάδη πάνω στην έκρηξη, την ταχυδύναμη και την αντοχή. Οι τέσσερις γκολκίπερ αποχώρησαν εξουθενωμένοι από το γήπεδο έπειτα από το ωριαίο εξαντλητικό πρόγραμμα που έκαναν. Για ακόμα μια μέρα, ο Μουγαΐδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με τον Πανταζή.

Με μια κάκωση της δεξιάς ποδοκνημικής αποχώρησε από την προπόνηση ο Κλωναρίδης, ενώ ο Αραμπατζής ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Τέλος, ο Μπέλεκ δέχτηκε ένα χτύπημα στην ποδοκνημική όπου είχε τραυματιστεί τις προηγούμενες μέρες κι δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση.{textlink}

Το απόγευμα δεν θα γίνει προπόνηση, αφού ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να αποφορτίσει λίγο τους ποδοσφαιριστές ενόψει του αυριανού (24/07) φιλικού με την Μπακού στο γήπεδο στη Μούρα.



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved