F1 Γερμανία: Ταχύτερος ο Βέμπερ

F1 Γερμανία: Ταχύτερος ο Βέμπερ

Την τρίτη pole position για τη φετεινή χρονιά πέτυχε ο Μάρκ Βέμπερ (Red Bull - Renault). Ο Αυστραλός ξεκινά αύριο από την πρώτη θέση της εκκίνησης για το γκραν πρι της Γερμανίας με χρόνο 1:30,079".
  • Με μία προσπάθεια και ένα πολύ γρήγορο γύρο ο Μάρκ Βέμπερ έδωσε το δικό του ρυθμό στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το Γερνανικό γκραν πρι, πίσω του ξεκινούν οι Λιούις Χάμιλτον (McLaren - Mercedes) και Σεμπάστιαν Φέτελ ( Red Bull - Renault). Είναι η πρώτη φορά, που ο Φέτελ είναι εκτός πρώτης σειράς. Επίσης ήταν τόσο έντονος ο συναγωνισμός που οι 4 πρώτοι έχουν διαφορά μόλις 4/10 του δευτερολέπτου.

Η έκπληξη δεν είναι βέβαια η κυριαρχία της Red Bull Renault και οι 10 pole positions σε 10 αγώνες, ούτε η 2η συνεχόμενη πρωτιά του Βέμπερ. Είναι η δεύτερη θέση του Λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes) και η απουσία της Ferrari από τις πρώτες θέσεις του αυριανού starting grid. Οι οδηγοί της scuderia ξεκινούν από την 4η θέση (Αλόνσο) και 5η θέση (Μάσα).Έκτος θα ξεκινήσει αύριο ο Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP) με τους Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes), Άντριαν Σιούτιλ (Force India), Βιτάλι Πετρόβ (Lotus Renault) και Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) να ακολουθούν.


Στο τελευταίο σκέλος των κατατακτηρίων του Grand Prix Γερμανίας ήταν η στρατηγική προφύλαξης των ελαστικών η οποία επέβαλε στους οδηγούς να κάνουν μία προσπάθεια για γρήγορο γύρο. Εκεί ξεχώρισαν ο Χάμιλτον από τον Αλόνσο.  Ο Λιούις Χάμιλτον από την πρώτη του προσπάθεια έδειξε πως έχει περισσότερη ταχύτητα από τον οδηγό της Ferrari σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη του προσπάθεια.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Μάρκ Βέμπερ.  Ο Αυστραλός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του 3ημέρου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια με τον Αυστραλό να κατεβάζει ακόμα παρακάτω τον χρόνο της pole position πανηγυρίζοντας έτσι την 3η μέσα στην χρονιά.{textlink} 

 Αύριο είναι ο καιρός, που θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα δελτία της μετεωρολογικής υπηρεσίας προβλέπουν βροχή και αυτό είναι μία νέα πρόκληση για οδηγούς και ομάδες. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 15:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον AlphaTV αλλά και το Conn x TV. Φυσικά θα υπάρχει και η live κάλυψη από το www.onsports.gr .

Η σειρά της εκκίνησης


1ος .Μάρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault)  1:30,079’’ 

 2ος .Λιούις  Χάμιλτον  (McLaren – Mercedes) + 0,055’’ 

 3ος .Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault) + 0,137’’ 

 4ος .Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari)  + 0,363’’ 

 5ος .Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 0,831’’ 

 6ος .Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP) + 1,184’’ 

 7ος . Τζένσον Μπάτον  (McLaren – Mercedes) + 1,209’’ 

 8ος .Άντριαν  Σιούτιλ (Force India – Mercedes) + 1,931’’ 

 9ος . Βιτάλι Πετρόβ (Lotus – Renault) + 2,108’’

10ος . Μίκαελ Σουμάχερ  (Mercedes GP) + 2,403’’

  • Παρακολουθήστε live την εξέλιξη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το γκραν πρι της Γερμανίας, από την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.·
    {coveritlive}b7d3413515{/coveritlive}


Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved