Προελαύνει η Αρμενία

Προελαύνει η Αρμενία

Η Αρμενία συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων 2011, μετά τη νίκη της επί της Κίνας με 2.5-1.5 στον 5ο γύρο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν: Βάνγκ Χάο-Αρονιάν ισοπαλία, Μοβσεσιάν-Βάνγκ Γιούε ισοπαλία, Λι Τσάο-Ακοπιάν ισοπαλία και Σαργκισιάν-Γιου Γιανγκί 1-0.

Μεγάλη νίκη με 3.5-0.5 πέτυχε η Ουγγαρία επί του Ισραήλ, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές της εμφανίσεις. Τα αποτελέσματα κατά σκακιέρα ήταν : Λέκο-Ροϊζ 1-0, Σμίριν-Αλμάσι ισοπαλία, Πόλγκαρ-Πόστνι 1-0 και Ναμπάτι-Μπάλοχ 0-1.

Σημαντική νίκη σημείωσε και η ομάδα των Η.Π.Α. επί της Ινδίας με 3-1, αφήνοντάς την στην ένατη θέση της κατάταξης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν : Χαρικρίσνα-Κάμσκι ισοπαλία, Όνιτσουκ-Σασικιράν 1-0, Γκανγούλι-Σούλμαν ισοπαλία και Χες-Νέγκι 1-0.

Στο ντέρμπυ του γύρου η Ουκρανία επικράτησε του Αζερμπαϊτζάν με 2.5-1.5, χάρη στη νίκη του Μοϊσένκο επί του Γκουσεϊνοφ στη τέταρτη σκακιέρα. Τα αποτελέσματα κατά σκακιέρα ήταν: Ρατζάμποφ-Ιβαντσούκ ισοπαλία, Ελιάνοφ-Γκασίμοφ ισοπαλια, Μαμεντιάροφ-Εφιμένκο ισοπαλία και Μοϊσένκο-Γκουσεϊνοφ 1-0.

Τέλος η Ρωσία κέρδισε την Αίγυπτο με 3-1, σημειώνοντας 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Ρώσος Βιτιούγκοφ προσπάθησε στη τέταρτη σκακιέρα να κερδίσει τη παρτίδα του, παίζοντας 158 κινήσεις επί εξήμισι ώρες, δημιουργώντας ρεκόρ κινήσεων και χρονικής διάρκειας παρτίδας για το Πρωτάθλημα, αλλά ο αντίπαλός του κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία. Ο Ρώσος, απογοητευμένος, οδήγησε στο τέλος τη παρτίδα στο πατ, μη θέλοντας να δεχτεί τη πρόταση ισοπαλίας του αντιπάλου του !! Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν: Άντλυ-Γκριτσούκ 0-1, Νεπομιάτσι-Μπασέμ 1-0, Σοκέρ-Σβίντλερ ισοπαλία και Βιτιούγκοφ-Εζάτ ισοπαλία.

Στη βαθμολογία προηγείται η Αρμενία με 8 βαθμούς και ακολουθούν η Ρωσία  με 7 βαθμούς και 12 πόντους, η Ουγγαρία με 7 βαθμούς και 11.5 πόντους, Ουκρανία με 6 βαθμούς, η Κίνα με 5 βαθμούς και 11 πόντους, το Αζερμπαϊτζάν με 5 βαθμούς και 11 πόντους και οι ΗΠΑ με 5 βαθμούς και 10 πόντους. Ακολουθεί το Ισραήλ με 4 βαθμούς, η Ινδία με 3 βαθμούς και τελευταία είναι η Αίγυπτος χωρίς βαθμό.

Γιώργος Στεργιόπουλος



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved