Τα MotoGP στην Καλιφόρνια

Τα MotoGP στην Καλιφόρνια

Χωρίς τις κατηγορίες των 125 κ.εκ και των Μοτο 2 το παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP περνά απένατντι (στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού) για τον πιο συναρπαστικό αγώνα της χρονιάς στη Λαγκούνα Σέκα.

Σε μια από τις πιο γνωστές δύσκολες και θεαματικές πίστες του κόσμου μεταφέρεται η δράση του MotoGP το Σαββατοκύριακο. Η πολιτεία της Καλιφόρνια και η πίστα Λαγκούνα Σέκα θα φιλοξενήσει τη 10η και τελευταία, πριν τις διακοπές, καλοκαιρινή διοργάνωση. 

Στο προηγούμενο γκραν πρι αυτό του Σάσενρινγκ η νίκη του Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) εντυπωσίασε. Ο Ισπανός προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα μετά τον τραυματισμό του και έδειξε πως δεν έχει τελειώσει για αυτόν το κυνήγι του τίτλου. Ήταν όμως η προσπέραση του Χόρχε Λορένθο (Yamaha Racing) στον Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) στην τελευταία στροφή, η οποία τάραξε την ηρεμία του Αυστραλού .Τώρα ο Στόνερ είναι 15 βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία, κάτι που κάνει τον αγώνα στην Καλιφόρνια πολύ σημαντικό για αυτόν. 

Εκτός από τις μάχες των αναβατών στο προηγούμενο αγώνα εμφανίστηκαν δύο σημαντικά θέματα. Το πρώτο αφορούσε τα ελαστικά και το δεύτερο τον αγώνα στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας. Για τα ελαστικά η Bridgestone ανακοίνωσε ότι από το Brno θα φέρει μια επιπλέον γόμα για το εμπρός ελαστικό στους αναβάτες και θα αυξήσει συνολικά τα ελαστικά εμπρός και πίσω για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πτώσεων. 

Στο θέμα του Μοτέγκι υπάρχει διαφωνία ανάμεσα σε αναβάτες, που δεν θέλουν να πάνε και τη διοργανώτρια αρχή η οποία ισχυρήζετε ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά. Οι Λορένθο και Στόνερ δήλωσαν ότι δεν θα πάνε στην Ιαπωνία ακόμα και αν η έρευνα που γίνεται (για ραδιενέργια) βγει αρνητική. Αυτό ενόχλησε τους διοικούντες του αθλήματος οι οποίοι είπαν πως οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να βάλουν τους αναβάτες τους στη θέση τους. Το βράδυ της Κυριακής στο Σάσενρινγκ η ομάδα της Honda είχε συνάντηση με τους αναβάτες της, το ίδιο θα κάνει στις ΗΠΑ η Yamaha, ενώ η Suzuki ξεκαθάρισε ότι αν η έρευνα βγει αρνητική τότε η ομάδα της θα συμμετέχει κανονικά.

Κρίσιμος αγώνας

Μπορεί η νίκη του Πεντρόζα να ήταν έκπληξη, όμως ήταν η μάχη που έγινε πίσω του σημαντική για το πρωτάθλημα. Ο Χόρχε Λορένθο άφησε πίσω του τον Στόνερ κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς αλλά και ένα μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Ο Κέισι Στόνερ από τη μεριά του ακολούθησε μια σωστή στρατηγική, όμως θα μπορούσε να αμυνθεί καλύτερα στην τελευταία στροφή, αλλά όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος έκανε το ίδιο λάθος δύο φορές και αυτό του κόστισε τους 4 βαθμούς

Ο Αυστραλός είναι απίστευτα γρήγορος στην αμερικανική πίστα και τώρα με τη Honda αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατός. Το πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών δεν το έχει λύσει ακόμα και αυτό ίσως αποδειχτεί το μεγάλο του πρόβλημα. Σίγουρα θέλει να ξεχάσει τι έγινε εκεί το 2008 όταν ο Βαλεντίνο Ρόσι τον οδήγησε σε πτώση και του διέλυσε την ψυχολογία. 

Από την άλλη ο Χόρχε Λορένθο, πέρυσι κέρδισε τον αγώνα και σίγουρα θέλει να κλέψει μία θέση για 3η συνεχόμενη φορά από τον Στόνερ. Ο πρωταθλητής θα προσπαθήσει να κάνει ότι και ο Ρόσι το 2008 και να «σπάσει» τον αντίπαλό του.

Στη Honda είδαν την επιστροφή του Πεντρόζα στο βάθρο κάτι που αναμένουν και στις ΗΠΑ. Η Λαγκούνα Σέκα, έχει περισσότερες αριστερές στροφές κάτι που βολεύει τον ώμο του και αναμένεται να πρωταγωνιστεί εκ νέου αν είναι καλά.

Στην Ducati η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου. Στην Καλιφόρνια οι Ρόσι και Χέιντεν θα έχουν 8 μοτοσικλέτες για να επιέξουν την Παρασκευή να επιλέξουν τελικά με ποια μοτοσικλέτα θα συνεχίσουν το τριήμερο. Ο Χέιντεν δεν ήταν πολύ ικανοποιημένος με αυτήν την εξέλιξη καθώς ο αγώνας της πατρίδας του είναι πολύ σημαντικός και θα προτιμούσε να οδηγήσει μια μοτοσικλέτα που ξέρει καλύτερα. Ο Αμερικανός έχει κερδίσει 2 φορές εκεί και σίγουρα μπροστά στους συμπατριώτες του θέλει ένα καλό αποτέλεσμα.

Μπροστά στους συμπατριώτες του θα βρεθεί και ο Μπεν Σπις. Ο Τεξανός πέρυσι είχε τερματίσει στην 6η θέση και φέτος σίγουρα στοχεύει το βάθρο, ακόμα και τη νίκη.

Στη Λάγκούνα Σέκα ίσως να έχουμε τη συμμετοχή του Μπεν Μπόστρουμ (LCR Honda). Ο Αμερικανός αναβάτης από ότι φαίνεται έχει τη στήριξη της Rizoma (εταιρία  αξεσουάρ μοτοσικλέτας) η οποία θα τον χορηγήσει και δεν αποκλείεται να τον δούμε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Ο 37χρονος Μπόστρουμ έχει κάνει εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την Ducati από το 2000 μέχρι το 2003, ενώ τώρα αγωνίζεται στο ΑΜΑ Superbike.

Διάσημη πίστα

Η πίστα της Λάγκούνα Σέκα βρίσκεται στο Μοντερέι της Καλιφόρνια. Το πρωτάθλημα MotoGP επέστρεψε εκεί το 2005. Η πίστα Laguna διαθέτει μια από τις διασημότερες στροφές του πρωταθλήματος, την Corkscrew, ενώ είναι η πιο μικρή σε μήκος πίστα στο ημερολόγιο με μήκος 3.160 μέτρα.

Η δράση στις ΗΠΑ ξεκινά την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, το Σάββατο τα μεσάνυχτα έχουμε τις κατατακτήριες και την Κυριακή είναι ο αγώνας.



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved