«Ήρθαμε για τίτλους»

«Ήρθαμε για τίτλους»

Έτοιμοι να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τρόπαια, εμφανίστηκαν κατά την παρουσίασή τους οι Βιτόλο, Τοτσέ και Κουίνσι. Το Onsports ήταν εκεί...

Οι τρεις ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν από τον προεδρεύοντα πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος στην αρχή της τοποθέτησής του, εξέφρασε την σιγουριά του πως οι τρεις παίκτες θα κάνουν καλή σεζόν με την ομάδα.

«Καλημέρα σας. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε. Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τους τρεις παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι έχετε παρακολουθήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουν καλή σεζόν», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Δημήτρη Γόντικα.

Στην συνέχεια μίλησαν οι τρεις ποδοσφαιριστές με την σειρά που αποκτήθηκαν από το «τριφύλλι». Αρχικά, ο Βίκτορ Βιτόλο, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πιστεύω ότι θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Σχεδόν όλος ο κόσμος γνωρίζει την πορεία μου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχα τρεις καλές χρονιές στην Ελλάδα, και το μοναδικό που επιθυμώ είναι να συνεχίσω εδώ στον Παναθηναϊκό με την ίδια αγωνιστική κατάσταση ή καλύτερη και όλοι όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν ότι θα το κάνω 100%. Δεν ήρθα για να κάνω το αστέρι. Έρχομαι για να δουλέψω και να βοηθήσω για να γίνουμε καλύτεροι».

Από την πλευρά του, ο Τοτσέ, υποστήριξε: «Καλησπέρα. Και εγώ θα επαναλάβω αυτά που είπε ο Βιτόλο. Και εγώ είμαι χαρούμενος για τη δυνατότητα που μου δίνεται να βρίσκομαι εδώ. Έρχομαι με την ίδια όρεξη να δουλέψω καλά. Με έφεραν για να πετύχω γκολ και θα προσπαθήσω περισσότερο και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Είμαι εδώ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έρχομαι με μεγάλη όρεξη».

Τέλος, ο Κουίνσι Οβόσου Αμπέγε, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαι μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Έχουμε μια μεγάλη περίοδο μπροστά μας και πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχία σαν ομάδα και θα κερδίσουμε τρόπαια. Όλα όσα ήθελα να πω, είναι ιδιαίτερη χαρά που είμαι εδώ και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και θέλω να κερδίσω τρόπαια».

Έπειτα, τα νέα αποκτήματα των «πράσινων» δέχθηκαν ερωτήσεις. Στην αρχή, ο Κουίνσι κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον Βιτόλο, που ήταν συμπαίκτες στην Μάλαγα και την συμβολή του Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Βασικά όταν πήγα στην Μάλαγα ήταν ο προπονητής εκείνη την περίοδο. Ήθελαν να έχουμε καλή συνεργασία. Δυστυχώς έφυγε νωρίς. Δημιουργήσαμε όμως πολύ καλή σχέση. Με βοήθησε με πάρα πολλούς τρόπους. Είναι μεγάλος προπονητής και το να πάρω την απόφαση να έρθω εδώ για να συνεχίσω την συνεργασία του μαζί του δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Ήταν εύκολο να συνεργαστώ με τους συμπαίκτες που είχα».

Ερωτηθείς για το νούμερο που θέλει να πάρει, απάντησε: «Το 14».

Στην συνέχεια, ο Τοτσέ για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να επιλέξει τον Παναθηναϊκό από ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, απάντησε: «Είναι αλήθεια πως είχα προτάσεις, αλλά όταν ήρθε η πρόταση από εδώ δεν το σκέφτηκα».

Για το γεγονός πως επέλεξε το νούμερο 9, τόνισε: «Διάλεξα το 9 γιατί είναι το αγαπημένο μου νούμερο και ήταν ελεύθερο. Ξέρω πως ο προκάτοχός μου έκανε πολύ καλές σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα ήθελα να γίνω μέρος των συγκρίσεων που θα γίνουν, καθώς είμαι διαφορετικός. Στο τέλος της χρονιάς θα είναι το ίδιο ικανοποιημένοι με εμένα, όταν ήταν με τον προκάτοχό μου».

Για τα χαρακτηριστικά του, ο Τοτσέ, υποστήριξε: «Δεν μου αρέσει να κάνω τον χαρακτηρισμό του εαυτού του. χαρακτηρίζομαι ως επιθετικός που βάζει γκολ».

Από την πλευρά του, ο Βίκτορ Βιτόλο για το γεγονός πως είναι ο αντικαταστάτης του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ανέφερε: «Πέραν από τον θαυμασμό που έχω για τον σύλλογο, ο πρώτος λόγος που έρχομαι είναι να δουλέψω. Όλοι γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά μου. Το μόνο που επιθυμώ είναι να έχω τα ίδια αποτελέσματα που είχε ο Ζιλμπέρτο εδώ και όλοι όσοι είναι στον Παναθηναϊκό να είναι ικανοποιημένοι από την πορεία μου και τα αποτελέσματά μου».

«Έχω ξεκινήσει ήδη να προπονούμαι. Θα χρειαστώ λίγο διάστημα για να είμαι έτοιμος. Πιστεύω πως θα είμαι σε θέση σε 2-3 εβδομάδες να αγωνιστώ. Καταλαβαίνετε πως αν η σχέση μου με τον Ζεσουάλδο δεν ήταν καλή, δεν θα ήμουν εδώ», ήταν τα λόγια του Κουίνσι σε ερώτηση για την κατάστασή του.

Στην συνέχεια, ο Βίκτορ Βιτόλο, απάντησε για το αν θα είναι έτοιμος στον επαναληπτικό με την Οντένσε: «Πάντα θέλω να αγωνίζομαι. Αλλά πρέπει να πούμε ότι υπήρξε καθυστέρηση να φύγω από την προηγούμενη ομάδα, όμως πιστεύω ότι σύντομα θα είμαι έτοιμος. Για να παίξω έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου, πρέπει να είμαι 100% έτοιμος. Θα είμαι πολύ κοντά, εκείνη την ημερομηνία».

Σε ερώτηση για το τι είναι πιο σημαντικό για μια ομάδα, να έχει πολλά αστέρια ή να λειτουργεί ως ομάδα, ο Βιτόλο απάντησε: «Αν ένας σύλλογος θέλει να κερδίζει τρόπαια, πρέπει και η ομάδα να λειτουργεί ως σύνολο. Είμαι της άποψης πως πρέπει να υπάρχει ένα δυνατό σύνολο. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και ο προπονητής θα καταφέρει να βρει τον τρόπο και να είμαστε ένα καλό σύνολο».

«Ήδη προέρχομαι από μια περίοδο διακοπών, θεωρώ πως σε μία εβδομάδα με 10 μέρες θα είμαι έτοιμος σε καλό επίπεδο», ήταν τα λόγια του Τοτσέ, για την αγωνιστική του κατάσταση.

Στην συνέχεια, ο Κουίνσι απαντώντας για το αν ο Παναθηναϊκός αποτελεί ένα... σκαλοπάτι για μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης: «Μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω τις ικανότητές μου και οι φίλαθλοι να είναι ευχαριστημένοι. Μπορεί να παραμείνουμε εδώ για πολλά χρόνια».

Έπειτα, ο Δημήτρης Γόντικας έκανε μια διευκρίνηση για την υπόθεση του Κουίνσι: Έχουμε συμφωνία ενός έτους. Αν αποδειχθεί ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Υπάρχει και οψιόν αγοράς. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε σε θέση να την ασκήσουμε».

{coveritlive}35122a322a{/coveritlive}



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved