«Ρίμπο, Ρίμπο, Ρίμπο…»

«Ρίμπο, Ρίμπο, Ρίμπο…»

Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Ιουλίου 2004 όταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ το λαοφιλέστερο άθλημα έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα ή Ριβάλντο!

Να πάρουμε την ιστορία όμως από την αρχή. Λίγες μέρες πιο πριν ακουγόταν έντονα πως ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε επαφές με έναν παίκτη, το όνομα του οποίου θα προκαλούσε αίσθηση. Λίγοι ήξεραν τις επαφές με τον Ριβάλντο και όσοι «εκλεκτοί» γνώριζαν κρατούσαν το όνομα του Βραζιλιάνου μυστικό, όπως άλλωστε ήταν η εντολή του προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη.

Φυσικά ούτε στον πιο αισιόδοξο οπαδό των Πειραιωτών το μυαλό δεν πήγαινε στον Ριβάλντο, ωστόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν μπορούσε να ξεχάσει τις ιαχές των φίλων των «ερυθρολεύκων» στην φιέστα για το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα… «Κόκκαλη, Κόκκαλη σε παρακαλώ φέρε τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό».

Λίγο μετά τις 12 την νύχτα, ξημερώματα 21ης Ιουλίου, στα ραδιόφωνα ακούγεται η είδηση: «Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ριβάλντο, θα βρίσκεται στην Αθήνα το πρωί». Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπάνε μανιωδώς. Είναι αλήθεια; Γίνεται ο νικητής της «χρυσής μπάλας» το 1999 να έρθει σε ελληνική ομάδα; Η απάντηση δόθηκε και τους πιο δύσπιστους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η άφιξη

Ο κόσμος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» άρχισε να μαζεύεται από νωρίς για να υποδεχτεί τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει έρθει στην χώρα μας. Περίπου 3000 φίλοι των Πειραιωτών βρίσκονταν έξω από την πύλη 7 (το αν επελέγη τυχαία η πύλη αυτή κανείς δεν γνωρίζει) περιμένοντας ανυπόμονα τον Βραζιλιάνο «μάγο».

Η πόρτα ανοίγει και η αναμονή παίρνει τέλος. Ο 32χρονος σούπερ σταρ, μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του ξεπροβάλει και γίνεται πραγματικά… χαμός!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μετατρέπουν σε… «Καραϊσκάκη» (το παλιό, γιατί δεν είχε γίνει… ποδαρικό στο νέο) το αεροδρόμιο και ο Ριβάλντο σαστίζει με τις ιαχές «Ρίμπο, Ρίμπο», να καλύπτουν ακόμη και τον ήχο από τα… αεροπλάνα!

Στις δηλώσεις του ο 32χρονος, τότε, άσος τονίζει πως η επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, αλλά και η παρουσία του Ζιοβάνι στον Ολυμπιακό έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να δεχθεί να συνεχίσει την καριέρα του στην χώρα μας.

Το αυτοκίνητο που είχε φτάσει για να μεταφέρει τον «Ρίμπο», κυριολεκτικά δίνει «μάχη» για να προχωρήσει. Ο Ριβάλντο δήλωσε κατά την άφιξη του στην χώρα μας στον Τύπο: «Είχα κι άλλες προτάσεις. Ήρθα στον Ολυμπιακό και λόγω της φιλίας μου με τον Τζιοβάνι. Ήταν δύσκολες οι διαπραγματεύσεις αλλά καταφέραμε με τον κύριο Λούβαρη να συμφωνήσουμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δημοσιότητα μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι θα έχω στον Ολυμπιακό την επιτυχία που είχα και στις άλλες ομάδες. Ο κόσμος είναι εξαιρετικός. Ειλικρινά δεν το περίμενα. Μπορώ μάλιστα να τους συγκρίνω με τους φιλάθλους της πατρίδας μου».

Ο απολογισμός

Ο Ριβάλντο έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το 2007, έναν χρόνο περισσότερο από ότι προέβλεπε αρχικά η συμφωνία του με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ οδήγησε τους Πειραιώτες σε τρία πρωταθλήματα πετυχαίνοντας 36 γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού σε 70 συμμετοχές. Η ιαχή «Ρίμπο, Ρίμπο» δόνησε το «Καραϊσκάκη» σε κάθε εμφάνιση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, ο οποίος χάρισε στους φίλους των Πειραιωτών μερικές από τις ομορφότερες στιγμές που έχουν δει από ένα παίκτη με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

«Ρίμπο, Ρίμπο, Ρίμπο…»



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved