Ο Φέτελ στην έδρα του

Ο Φέτελ στην έδρα του

Στη μέση του καλοκαιριού ταξιδεύουμε στη μέση της Ευρώπης, για τον αγώνα, που βρίσκεται στη… μέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1: Το γερμανικό γκραν πρι.

O μαγικός κόσμος της Formula 1 ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ακολουθώντας την απόφαση της εναλλαγής ανάμεσα σε αυτήν την πίστα και το σιρκουί του Χοκενχάιμ ανά έτος, μιας λύσης στην οποία κατέληξαν οι διοργανωτές για να εξασφαλίσουν την οικονομική βιωσιμότητα του αγώνα.. Με φόντο τη μαγευτική περιοχή Έϊφελ και τους κανονισμούς να επιστρέφουν στα δεδομένα που είχαμε στο event της Βαλένθια, ομάδες και οδηγοί θέλουν τη νίκη ή τους βαθμούς για τη 10η διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Το 1984 το θρυλικό Νορντσλάιφε (το παλιό Νίρμπροργκρινγκ)  πέρασε οριστικά στο παρελθόν. Κατασκευάστηκε το νέο, μοντέρνο σιρκουί που πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Το 2002 μάλιστα άλλαξε η πρώτη στροφή, για να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα και προστέθηκε άλλο ένα κομμάτι στο πίσω μέρος, αυξάνοντας το μήκος της πίστας στα 5,2 χλμ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που λένε ότι η πίστα έχασε το χαρακτήρα της, αν και όσοι έχουν οδηγήσει στην πίστα με την παλιά χάραξη λένε ότι είναι το πιο απαιτητικό σιρκουί που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Τις περισσότερες νίκες έχει εδώ ο Μίκαελ Σουμάχερ με τέσσερις πρωτιές  (1995, 2002, 2004, 2006) αφήνοντας πίσω του με τρεις νίκες τους Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Τζάκι Στιούαρτ, Νέλσον Πικέ και Άϊρτον Σένα.

Ο συναγωνισμός

Πως θα σταματήσουν οι Red Bull Renault; Αυτή την ερώτηση θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι υπόλοιπες ομάδες και οδηγοί μέσα στην… έδρα του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μετά την τελευταία αλλαγή κανονισμών για τους off throttle διαχύτες, οι RB7 θα είναι παντοδύναμες στη Γερμανία. Να δούμε όμως πως θα απαντήσει η Ferrari.

Η νίκη του Ισπανού πριν από δύο εβδομάδες δεν ήταν τυχερή. Η Ferrari έλυσε το πρόβλημα που είχε στην αεροδυναμική σήραγγα και το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων που είχε στη Βρετανία δούλεψε σωστά. Ο Αλόνσο τις εκμεταλλεύτηκε και νίκησε. Το γερμανικό γκραν πρι είναι ίσως το πιο καθοριστικό για τη Ferrari. Αν οι Red Bull εξακολουθήσουν να κυριαρχούν, ίσως σημάνει το τέλος της προσπάθειας για φέτος και μία νέα αρχή για το 2012.

Η McLaren είναι πιο κοντά από τη scuderia στη βαθμολογία και σίγουρα δεν θα τα παρατήσουν, οπότε στη Γερμανία και εκείνη αναμένετε πολύ δυνατή.

Ιδιαίτερος όμως είναι ο αγώνας για τη Mercedes, μια γερμανική ομάδα, που έχει στις τάξεις της δύο Γερμανούς οδηγούς.

Στοιχεία για το γερμανικό γκραν πρι

Από το 2009, το γερμανικό γκραν πρι εναλλάσσεται ανάμεσα στις πίστες του Νίρμπουργκρινγκ  και του Χοκενχάιμ

Οι μηχανικοί επιλέγουν ρυθμίσεις μέγιστης κάθετης δύναμης στα αεροδυναμικά βοηθήματα

Ο Φέτελ είναι ένας από τους έξι οδηγούς γερμανικής υπηκοότητας που θα συμμετάσχουν στο γκραν πρι οι άλλο είναι οι: Νίκο Ροζμπεργκ (Mercedes GP), Νικ Χέιντφιλντ (Lotus Renault), Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP), Άντριαν Σιούτιλ (Force India), και Τίμο Γκλογκ (HRT)

Η Pirelli στη Γερμανία θα έχει στη διάθεση των ομάδων τη μεσαία και τη μαλακή γόμα. Η απόφαση να φέρει τη μεσαία γόμα υπαγορεύτηκε από τα χαρακτηριστικά της πίστας, που περιέχει μεγάλη ποικιλία στροφών. Αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο γόμες καθώς για την -έτσι κι αλλιώς βροχερή- περιοχή που βρίσκεται η πίστα η πρώτη πρόγνωση του καιρού μιλά για αυξημένες πιθανότητες βροχής τις ημέρες του αγώνα.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved