Άγρια κόντρα Μπέου - Κούγια!

Άγρια κόντρα Μπέου - Κούγια!

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και του Αλέξη Κούγια στην κατάθεση του πρώτου στην πειθαρχική επιτροπή της Super League.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου υπογράμμισε ότι κάποιοι μέσω του δικού του προσώπου προσδοκούν να κάνουν την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε ότι το θύμα στην όλη ιστορία είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκε με ειρωνικές εκφράσεις στο πρόσωπο του προέδρου της Παναχαϊκής.

Από την μεριά του ο Κούγιας επεσήμανε ότι ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήνει αγώνες, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Πέρυσι ο Μπέος βοήθησε τον Πατέρα, φέτος τον Μαρινάκη».

Ύστερα από 3ωρη διαδικασία, αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (25/7) στις 12 το μεσημέρι στον Ολυμπιακό Βόλου και Μπέο για να καταθέσουν υπομνήματα. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ίδια προθεσμία έχει δοθεί και στην Καβάλα. Αξίζει να σημειωθεί  ότι με τις καταθέσεις των Παπακώστα και Σταύρου Ψωμιάδη η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 01.00 το πρωί!

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε στα γραφεία της Διοργανώτριας Αρχής, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμη - έχοντας μεταφερθεί από τις φυλακές του Ναυπλίου, όπου κρατείται. Στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου, εξάλλου, βρέθηκε και η σύζυγος του. Κανείς από τους φωτογράφους ωστόσο, δεν κατάφερε να απαθανατίσει τον «ισχυρό άνδρα» του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας του απέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά η απολογία του  Μπέου:

«Κύριε πρόεδρε, αξιότιμη επιτροπή της Super League θα ήθελα να καταγγείλω την γνησιότητα των συνομιλιών, καθώς πολλά σημεία έχουν διαφοροποιηθεί με την πρόσθεση ή την αφαίρεση μίας λέξης, αλλάζει τελείως το νόημα. Έτσι εγώ δεν την νομιμοποιώ, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο ή πρόβλημα να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικές με τις συνομιλίες. Βλέποντας το κατηγορητήριο δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο και την αιτία που εγώ και ο Ολυμπιακός Βόλου, βρισκόμαστε εδώ. Από τη συνομιλία δεν προκύπτει πουθενά η εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά ίσα – ίσα που είναι το θύμα. Όλο το γεγονός προκύπτει τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και διασύρεται το όνομά του άδικα. Στο δικό μου πρόσωπο βλέπουν την κάθαρση. Απορώ αν είναι έντιμο ενοχοποιούνται πρόσωπα χωρίς λόγο.

Είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει σε σημείο που να καταργούνται αξίες της δημοκρατίας και του Συντάγματος. Καταργούνται δικαιώματα που διασφαλίζει το Σύνταγμα, όπως είναι η ελευθερία λόγου. Πως γίνεται να καταδικαστεί κάποιος από εκφράσεις σκέψεις, ή απλές κρίσεις; Οι παράγοντες είναι δουλειά μας για νίκες, ποδοσφαιριστές γκολ και όλα τα σχετικά . Δηλαδή αν βγω έξω και πω ότι αποδράσω και δολοφονήσω κάποιον θα με κατηγορήσουνε; Είναι δίκαιο να κατηγορείτε ομάδες εξαιτίας πολιτικής σκοπιμότητας και να στοχοποιείται η κάθαρση; Είμαι πεπεισμένος ότι θα κρίνετε μη λαμβάνοντας μέρος τις ψευδείς μαρτυρίες και τις συκοφαντικές δηλώσεις. Ανέλαβα τις τύχες του Ολυμπιακού Βόλου το 2008. Ο Βόλος είναι η γενέτειρα μου. Με μεγάλη προσπάθεια και στελέχωση ανθρώπων με φιλοδοξίες σε τρία χρόνια καταφέραμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες της ομάδας και να έχουμε και περιουσιακά στοιχεία. Για πρώτη φορά, ομάδα από την δεύτερη κατηγορία κερδίζει έξοδο στην Ευρώπη με αξίες. Όχι σαν τον κύριο Κούγια».

Στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία όπως μία ανακοίνωση της ομάδας, ότι θα χρησιμοποιήσει νέα παιδιά και αναρωτήθηκε πως αν όντως ήταν μπλεγμένος στα στημένα «θα το έκανα ποτέ αυτό; Είχα· στείλει μία επιστολή στον ΟΠΑΠ να μην συμπεριλάβει τους αγώνες του Ολυμπιακό Βόλου στο κουπόνι». Στη συνέχεια παρουσίασε τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, όπου απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους να παίζουν στοίχημα. Έχουν πει ότι αυτοί που στήνουν αγώνες οι ομάδες τους χάνουν. Περιέργως οι ομάδες του Μπέου κερδίζουν. Το όνομα του Αχιλλέα Μπέου δεν είναι στη λίστα της UEFA.

Δεν έχω ούτε εγώ ούτε και η οικογένεια μου όπως έχει αποδείξει έρευνα του ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήσει κουπόνι του ΟΠΑΠ σε φορολογικές δηλώσεις, ούτε έχει εξαργυρώσει ποτέ κουπόνι του ΟΠΑΠ. Δεν διαθέτω κωδικούς, ούτε έχω λογαριασμούς στο εξωτερικό.· Μετά από συστηματική παρακολούθηση της ΕΥΠ αναφέρεται ένας τυχαίος στοιχηματισμός και· προκύπτει πως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.· Τα περισσότερα άτομα που αναφέρονται στις συνομιλίες, μου είναι παντελώς άγνωστα. Τον όνομα Μπέος δεν έχει ακουστεί πουθενά. Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη και κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται και η αθωότητά μου. Κανένας δεν έχει καταγγείλει εκβιασμό. Ούτε παράγοντας ούτε ποδοσφαιριστής και ο μόνος μάρτυρας είναι ο κύριος Κούγιας.

Είμαι βέβαιος πως τόσο εγώ, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στόχος δήθεν κάθαρσης επικοινωνιακής πολιτικής και δημοσιότητας. Στο χέρι σας είναι να σταματήσετε την αδικία αφού δεν υπάρχουν όχι μόνο αποδείξεις, αλλά ούτε και ενδείξεις. Θα στείλετε ένα μήνυμα με την απόφασή σας ότι η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη.· Σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε εμένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου στερώντας από μία πόλη 200.000 κατοίκων το καμάρι της, γιατί η ομάδα ήταν απλά το θύμα».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, κ. Κακαβάς τόνισε: «Για το αδίκημα της δωροδοκίας δεν υπάρχουν αποδείξεις, ή στοιχεία όπως το που, πότε και ποιος και ούτε πρόκειται να βρεθούν. Μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ· δύο χρόνων δεν υπάρχει καμία χρηματική συναλλαγή μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και άλλου παράγοντα που εμπλέκεται στα στημένα. Το μόνο που υπάρχει είναι μία κρίση της UEFA», είπε ο κ. Κακαβάς.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι όλα τα στοιχεία είναι προϊόντα υποκλοπών, νόμιμων μεν, αλλά η υποκλοπή είχε γίνει για άλλες κατηγορίες  και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτό το κατηγορητήριο.

Μετά την αγόρευση του  Μπέου, σειρά πήρε ο κ. Ηλιόπουλος, προϊστάμενος διεύθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ την τελευταία τετραετία. Αρνήθηκε ότι γνωρίζει την οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να μιλήσει μόνο για θέματα του Οργανισμού.

Ο  Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο ΟΠΑΠ είχε στην κατοχή του φακέλους από «περίεργα» παιχνίδια, τους οποίους είχε αποστείλει η UEFA.

Ένα εξ αυτών, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ήταν το ματς Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (1-1), στο οποίο σύμφωνα με την UEFA είχαν παιχθεί ασυνήθιστα ποσά υπέρ του Ολυμπιακού στο ασιατικό στοίχημα. Όπως ανέφερε ωστόσο, ο κ. Ηλιόπουλος, ο ΟΠΑΠ είχε σημαντικά κέρδη από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

«Πέρυσι βοήθησε τον Πατέρα, φέτος τον Μαρινάκη ο Μπέος»

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο μοναδικός σκοπός για τον οποίο ο Αχιλλέας Μπέος ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο είναι για να στήνει αγώνες!

Ευθείες βολές από τον γνωστό ποινικολόγο κατά του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου, με τον κ. Κούγια να κατηγορεί τον κ Μπέο πως μαζί με τους Τσακογιάννη και Μερτύδη (σ.σ. πρόεδρο του Παναργειακού) είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και κανόνιζαν «ποιος θα πέσει και ποιος θα ανέβει»… Ως συνδετικό κρίκο μάλιστα, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε τον υπάλληλο της ΕΠΟ και οδηγό του κ. Γκαγκάτση στο παρελθόν, κ. Παπαδόπουλο.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στη συνέχεια για τη σχέση του Αχιλλέα Μπέου με τους Πατέρα και Μαρινάκη : «Ο κ.Πατέρας πήρε το πρωτάθλημα και χαρακτηρίστηκε επιτυχημένος παράγοντας, όπως ακριβώς έγινε και με τον Μαρινάκη».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μίλησε για τις απειλές που δεχόταν μια ημέρα πριν καταθέσει στον αθλητικό δικαστή: «Με έπαιρναν συνεχώς τηλέφωνο από απόκρυψη. Σε ένα από αυτά το σήκωσε ένας φίλος μου και μια φωνή του είπε: «αν μιλήσεις αύριο θα νεκροφιλήσεις τα παιδιά σου».

Ο Κούγιας υπογράμμισε επίσης οτι το παιχνίδι Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου ήταν στημένο και γι' αυτο το λόγο σωστά συμπεριλήφθηκε στη λίστα της UEFA.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο  Κούγιας:

«Για την απόπειρα δωροδοκίας δεν έχω καμία ενημέρωση, δεν γνωρίζω κανένα πραγματικό περιστατικό που αφορά τον κύριο Μπέο ή τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν γνωρίζω αν έχει δώσει ή εισπράξει κάποιο χρηματικό ποσό ο Ολυμπιακός Βόλου ή ο κύριος Μπέος», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πως γνωρίστηκε με τον παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου: «Τον γνώρισα πριν από αρκετά χρόνια, όταν είχε μία αντιδικία με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο και μου ζήτησε να τον αναλάβω. Τον ξαναγνώρισα σε ένα συμβούλιο ΔΣ της ΕΠΑΕ, όπου με εξύβρισε και με χτύπησε». Εκείνη την ώρα παρενέβη ο Αχιλλέας Μπέος λέγοντας: «Θα πιάσει και θα μας λέει για την Βατίδου τώρα»…

Ο κ. Κούγιας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναργειακού με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι καραστημένο. Ο κύριος Μπεός έχει προσωπική σχέση με τον κύριο Τσακογιάννη και τον Ιωσήφ Μερτίρη, τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα στον Παναργειακό. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ενδιαφέρει το νόμιμο στοίχημα του ΟΠΑΠ, αλλά το παράνομο και στο διαδίκτυο. Γνωρίζοντας την συμπεριφορά του είναι μία προσωπική κρίση αυτή που θα σας πω. Ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο για να στήσει αγώνες. Δεν έχει καμία σχέση με ομάδες, ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές, δεν ξέρουμε τι δουλειά έκανε στην Αμερική, απλά εμφανίστηκε μία μέρα ως ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων. Από τη μέρα που πήρε τον Ολυμπιακό Βόλου η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του, ήταν στημένοι».

Εκείνη τη στιγμή υπήρξε μία μικρή ένταση, καθώς ο δικηγόρος του κ. Μπέου, κ. Κακαβάς τόνισε:  «Ήρθε να μας πει ότι έμαθε από τις εφημερίδες;» για να πάρει τον λόγο ο κ. Μπέος: «Με ποια λογική καταθέτει;», για να απαντήσει ο Δικαστής πως: «Τον έχει καλέσει ως μάρτυρα ο εισαγγελέας».

Στη συνέχεια ο Μπέος κατηγόρησε τον κ. Κούγια πως τα κάνει όλα αυτά για την δημοσιότητα: «Θέλει μόνο να ακουστεί και να γράψει στην κάμερα. Είσαι ένας δικηγόρος κοντός».

Μετά πήρε τον λόγο ο Κούγιας: «Όλη η Ελλάδα γνώριζε για το Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου, ότι θα είχε πολλά γκολ όπως και πότε θα έμπαιναν τα γκολ, ποιος θα έβαζε το γκολ. Σίγουρα συμφωνώ ότι δικαίως η UEFA τα συμπεριέλαβε στα στημένα. Έχω δει με τα μάτια μου τον Μπέο μπροστά από έναν λάπτοπ να στοιχηματίζει συνέχεια. Ήμουν σε αποστολή με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Μπέος ήταν συνέχεια πάνω από ένα λάπτοπ».

Ο  Μπέος μετά το τελευταίο σχόλιο, απάντησε στον  Κούγια: «Δεν ντρέπεσαι λίγο. Δεν είμαι χρήστης του λάπτοπ. Δεν το ξέρω. Ορκίζομαι στα παιδιά μου. Πρέπει να ντρέπεσαι».

Κούγιας: «Όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου αν παρατηρήσει κανείς την συμπεριφορά του Μπέου πριν και κατά την διάρκειά τους θα το καταλάβει. Ο Μπέος δεν κάνει κάτι άλλο. Η δουλειά του είναι το στοίχημα μόνο.  Εσύ που είσαι; Δεν σε ξέραμε (σ.σ. αναφερόμενος στον κ. Κακαβά, δικηγόρο του κ. Μπέου)»
Κακαβάς: «Που να με μάθεις στη Μύκονο»;

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας πήρε και πάλι τον λόγο: «Είναι εγκληματική οργάνωση και ήλεγχε τα παιχνίδια της Γ’ εθνικής και επέλεγαν και ποιες ομάδες θα ανέβαιναν όπως η Ηλιούπολη, η Ρόδος η Καλλιθέα. Τα ίδια έγιναν και με την παράγκα. Ο Μπέος ξεκίνησε σαν εχθρός του Μητρόπουλου και τελικά πήρε την θέση του. Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη. Ο Μπέος είχε την δυνατότητα να ορίζει τους διαιτητές που ήθελε. Δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και να μην ξέρει τι κάνει ο Μπέος και ο Ολυμπιακός Βόλου στο ποδόσφαιρο. Στοιχημάτιζαν σε αγώνες που δεν τραβούσαν το φως της δημοσιότητας».

«Οι περισσότεροι δεν έχουν φορολογική δήλωση, ή επάγγελμα αλλά έχουν ομάδες που μπορούν να χαλάσουν εκατομμύρια. Ήλεγχαν τα πάντα. Ακόμα και τον πρωταθλητή της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα είχε ένα σύστημα. Τον απόλυτο έλεγχο του στοιχήματος. Οι κασέτες βάσει περιεχομένου, απέδειξαν ότι ο Μπέος έχει σχέση με Βούλγαρους, Ρώσους και Ρουμάνους».

Εκείνη τη στιγμή ο Μπέος απάντησε ειρωνικά: «Φέρτε ένα μαντήλι να σκουπιστεί. Έχει ιδρώσει από τα ψέματα.

Κούγιας: «Το σύστημα αυτό τα δίνει στο εξωτερικό και παίρνει ως αντάλλαγμα τα παιχνίδια του εξωτερικού. Με ανθρώπους σαν τον Τσακογίαννη και τον Μπέο αισθάνεσαι τρόμο. Ο ίδιος ο Μπέος μου είχε πει πως «τώρα θα μάθεις τι είναι φόβος».

Μπέος: «Ξεφτιλίζεσαι».

Μετά ο Κούγιας ρωτήθηκε για το πως στήνονται τα παιχνίδια σε επίπεδο προέδρων: «Έχουν τους δικούς τους παίκτες και προπονητές. Αρκεί έστω και ένας ποδοσφαιριστής για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Μπορεί και με την διαιτησία να κανονιστούν τα αποτελέσματα, κανονίζουν τα πάντα. Ακόμα και τους προέδρους της Football League. Μπλέξαμε με τον υπόκοσμο. Όλη η Ελλάδα το γνωρίζει. Εγώ συνδυάζω γεγονότα. Οι συμπεριφορές δικές τους και των ομάδων τους και λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία από το Coriopolis καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι εγκληματική συμμορία με στελέχη συνδέσμους και τους ανθρώπους τους.

Μπέος: «Θα μας πείτε τώρα πως φάγατε ξύλο από την κυρία Βατίδου;»

Κούγιας: «Ξέρεις πως είναι να σε φιλάνε με αυτόματα; Να βλέπουν τα αυτόματα τα παιδιά σου; Τα μπραβάκια γίνανε αφεντικά»

Μπέος: «Ξέρεις πως είναι να είσαι φυλακή και να στέλνουν τα παιδιά σου φυλακή;

Κούγιας: «Πρέπει να είσαι φυλακή!»

Μπέος: «Ντροπή σου. Μόνο που είσαι εδώ. Εσύ έπρεπε να είσαι φυλακή»

Αν έχει κάτι συγκεκριμένο για τον Μπέο: «Έχει αποδείξει ο ίδιος και η φωνίτσα του, ότι μετά τον Ολυμπιακό Βόλου με την ΑΕΚ, ότι έπαιξε τον Βόλο και κέρδισε».

Για κανένα πραγματικό περιστατικό: «Ναι ο Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα που είχε έρθει διπλό τη πρώτη αγωνιστική. Ότι αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, αφορά και τον Μπέο.

Ρώτησε ο Μπέος: «Το ποδόσφαιρο είναι εντυπωσιακό άθλημα με ανατροπές. Είχε κάποιον από τους προπονητές που προανέφερε ο Κούγιας ο Ολυμπιακός Βόλου;

Κούγιας: «Εσείς είστε οι αρχηγοί. Δεν έχετε ανάγκη από προπονητές».

Μπέος: «Δεν ντρέπεσαι λίγο. Μετά από το περιστατικό ερχόσουν στο μαγαζί μου και πίναμε καφέ. Αλλά ποτέ δεν πλήρωσες»

Ο Κούγιας τόνισε ότι ασχολήθηκαν μαζί του οι μπράβοι και απάντησε ο Μπέος: «Είναι ντροπή οι μπράβοι να ασχολούνται μαζί σου».

Κούγιας: «Εσύ με κάλεσες στο μαγαζί σου. Με είχες πετύχει και στον Ρέμο και μου έστελνες λουλούδια. Το ξέχασες»;

Εκείνη την ώρα τα φώτα έκλεισαν για να πει ο κ. Μπέος: «Μην κλείνετε τα φώτα. Θα φύγει ο Κούγιας και θα χάσετε το σόου».

Τέλος ο κ. Κούγιας τόνισε: «Ο οδηγός του Γκαγκάτση, Γιάννης Παπαδόπουλος έχει Cayenne. Δεν σας λέει τίποτα αυτό»;

Αξίζει να σημειωθει ότι οι Ντέμης Νικολαΐδης, Κυριάκος Θωμαΐδης και Πέτρος Θεοδωρίδης απέστειλαν επιστολές, με τις οποίες έκαναν γνωστό ότι δε θα δώσουν το παρών στη διαδικασία.

Μπέρδεμα δημιουργήθηκε με τον Μάκη Ψωμιάδη, καθώς ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε δεν έχει πληρεξούσιο με την υπογραφή του και έτσι δεν έγινε δεκτό.

«Δεν έχω παίξει ποτέ παράνομο στοίχημα»

Ο Βασιλόπουλος, δικηγόρος του Παπακώστα, τόνισε ότι δεν γίνεται αναφορά του ονόματος του πελάτη του σε καμία από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.

Ο Παπακώστας από την πλευρά του υπογράμμισε: «Είναι η πρώτη φορά που με καλούν στα δικαστήρια.  Εχω κοουτσάρει πάνω από 300 ματς στην καριέρα μου σε όλες τις κατηγορίες. Οταν ήμουν στη Λάρισα πληροφορήθηκα για πέντε ματς που τα ανέφερε ως ύποπτα η ΟΥΕΦΑ. Ξαφνικά βρέθηκα να θεωρούμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης στην Καβάλα. Αρνούμαι τις κατηγορίες. Ποτέ δεν ωφέλησα πρόεδρο, προπονητή, παίκτες και έψαχνα να βρω ένα στοιχείο για να αντικρούσω τις κατηγορίες.  Δεν έχω παίξει ποτέ παράπονο στοίχημα. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ να παίξω.

Ούτε έχω συμβάλει στο να καθορίσω κάποιο αποτέλεσμα. Δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν να μιλήσει για εμένα για κάτι παράνομο. Τα παιχνίδια και τα πέντε αυτά, ήταν φυσιολογικά τα αποτελέσματά τους, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τα ξαναείδα σε βίντεο για να βεβαιωθώ ότι δεν είμαι τόσο αφελής και έγινε κάτι πίσω από την πλάτη μου, αλλά δεν είδα κάτι ύποπτο».

Ο Βασιλακόπουλος, δικηγόρος του Παπακώστα, υπογράμμισε: «Είναι ανεπίδεκτο το κατηγορητήριο και αόριστο. Το στήσιμο φαίνεται στο γήπεδο, δεν γίνεται να μιλάμε για στήσιμο αφού δεν έχει αποδειχθεί κάτι σε αυτό. Ποτέ δεν έδωσα με πειθώ σε κάποιον να παίξει κάτι που εγώ δεν το ήξερα. Η δουλειά μου είναι άλλη. Όποιος με πάρει θα με πάρει από τα αγωνιστικά κριτήρια. Δεν γνωρίζω πως στήνονται τα παιχνίδια, τα ανθρώπινα και τα σκόπιμα λάθη έχουν λεπτές ισορροπίες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι τι».

Οι καφενειακές συζητήσεις και... το ταλιράκι!

Στη συνέχεια ο Μοροζίνης, εκπρόσωπος του Μάκη Ψωμιάδη και της Καβάλας υπογράμμισε ότι «δεν έχει τακτική δικαιοδοσία η Επιτροπή να κρίνει τον Μάκη Ψωμιάδη, άρα δεν μπορεί να κατηγορήσει την Καβάλα για τις πράξεις του. Οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής και αποτελεί προσβολή για τον νομικό πολιτισμό η χρησιμοποίησή τους»

Ο δικηγόρος της Καβάλας, ο κ. Λίβας τόνισε: «Η Καβάλα δεν έχει καμία ευθύνη για τις ενέργειες του Μάκη Ψωμιάδη. Ήταν πάντα μέσα στους αγώνες του ΟΠΑΠ, και εκείνος δεν έχει φράξει ποτέ κανέναν αγώνα της. Πως γίνεται να ξέρουν όλοι ότι είναι βρόμικη ομάδα και ο ΟΠΑΠ όχι;».

Σχετικά με τις κατηγορίες περί ντόπινγκ είπε: «Έχουμε κάνει 23 φορές ντόπινγκ κοντρόλ και ποτέ κανείς δεν πιάστηκε ντοπέ. Να ξέρετε ότι η απόφαση που θα πάρετε για τον Παπακώστα και την Καβάλα είναι μη αναστρέψιμη, καθώς αν η ομάδα πέσει, τότε θα καταστραφεί και ο Παπακώστας θα χάσει την δουλειά του, γιατί τι να το κάνει αν αθωωθεί μετά από τρία χρόνια.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης στην απολογία του είπε : «Όπως είπα και στο υπόμνημά μου επειδή έχω λατρεία με το ποδόσφαιρο, λόγω γνωριμιών από τις σπουδές μου στο εξωτερικό, βοηθούσα στα μεταγραφικά, αλλά την εκπροσωπούσα και στα αρμόδια όργανα. Είναι τραγελαφικό το γεγονός ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις κατηγορίες. Η Καβάλα είναι κόσμημα και δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο. Η ομάδα δεν έκανε κάτι μεμπτό. Δεν ασχοληθήκαμε με στοίχημα, ούτε πιέσαμε κάποιον προπονητή ή ποδοσφαιριστή να αλλοιώσει κάποιο αποτέλεσμα.

Σχετικά με τις ομιλίες του πατέρα του: «Είναι καφενειακές συζητήσεις και για το ταλιράκι που ακούγεται, είναι μάλλον οικονομική συναλλαγή του πατέρα μου με κάποιον άλλον. Δεν ξέρω ακριβώς», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά ο πατέρας μου ασχολείται με το body building»!

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ήταν μάρτυρας κατηγορίας και στις υποθέσεις της Καβάλας και του Παπακώστα στη συνέχεια πήρε και πάλι τον λόγο, υπογραμμίζοντας ότι ο Αγροτικός Αστέρας είναι μια από τις πιο βρώμικες ομάδες στη δεύτερη κατηγορία, ενώ μίλησε και για τις άριστες σχέσεις του Ριαβόγλου με τον Ψωμιάδη.

Ο προεδρος της Παναχαϊκής αναφέρθηκε και για το παιχνίδι της Αναγέννησης με την Καβάλα: «Ξέρω ότι η Καρδίτσα είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Παπακώστας είναι μία προπονητική ιδιοφυΐα και πρέπει να κοιμηθεί ο Θεός, για να φάει η δική του ομάδα τρία γκολ.

Είναι από τις πιο δυσάρεστες στιγμές μου να καταθέτω για τον Παπακώστα. Τον έφερα μετά τον Αναστόπουλο στον ΠΑΣ από το Χαϊδάρι γνωρίζοντας τι σημαίνει Χαϊδάρι επί προεδρίας Μητρόπουλου. Η παρουσία του στον ΠΑΣ ήταν εκπληκτική προπονητικά, αλλά οι ομάδες του από εκεί και μετά που εργάστηκε μου δημιούργησαν υποψίες. Είχα την άποψη ότι είναι άνθρωπος ήθους, αλλά η εργασία του στην Καβάλα και τον Λεβαδειακό, μου έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη. Στο ματς Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4 δεν αναγνώριζα τον Παπακώστα. Είναι οξύμωρος. Δεν μπορεί να τον κορόιδεψαν πίσω από τη πλάτη του και θεωρώ αδιανόητο να μην γνωρίζει πως ο αγώνας ήταν στημένος. Αλλά το λέω ευθέως πολλά από τα αποτελέσματα ήταν βρώμικα με αποκορύφωμα αυτόν τον αγώνα. Αν είσαι άνθρωπος με ήθος και αξίες δεν μπορείς να βρίσκεται μέσα στον υπόκοσμο. Χάσαμε την άνοδο για έναν βαθμό, γιατί το σύστημα ήθελε να ανέβουν άλλες ομάδες. Η UEFA ευτυχώς μας έσωσε, παρατήρησε κάτι που θα έπρεπε να το κάνει ο ΟΠΑΠ και η ελληνική δικαιοσύνη. Όμως δεν ίδρωσε το αυτί κανενός», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το ματς του ΠΑΣ με την Καβάλα.

«Ο ΠΑΣ τότε είχε ομαδάρα, είχε σχεδόν ανέβει και η Καβάλα ήταν μία μέτρια ομάδα. Ο  Ψωμιάδης συναντήθηκε με τον  Χριστοβασίλη, πήγαν σε ένα μέρος για να φάνε αστακούς και ο  Ψωμιάδης άρχισε να πυροβολεί στους αστακούς. Μετά από αυτό το σκηνικό, ο Όγιος που ήταν τότε προπονητής στον ΠΑΣ αναγκάστηκε να κατεβάσει την δεύτερη ομάδα στο παιχνίδι», τόνισε ο Κούγιας,ο οποίος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα, ενώ παράλληλα και το πιο βρώμικο.



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved