Δώδεκα χρόνια μετά…

Δώδεκα χρόνια μετά…

Τη νίκη με 2-0 πήρε η Ουρουγουάη απέναντι στο Περού και μετά από 12 χρόνια θα βρεθεί και πάλι σε τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Την ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στη κατάταξη με τις κατακτήσεις Κόπα Αμέρικα θα έχει η Ουρουγουάη την Κυριακή (24/7), καθώς θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και αν επικρατήσει θα φτάσει στις 15 κατακτήσεις.

Αυτό γιατί απέναντι στο Περού, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τον ρόλο του φαβορί, επικρατώντας με 2-0 σε μία από τις καλύτερές της εμφανίσεις στη διοργάνωση. Μπορεί στη τελευταία της παρουσία σε τελικό, να ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Βραζιλία, ωστόσο στον φετινό θα αντιμετωπίσει μία εκ των Παραγουάη ή Βενεζουέλα και δεδομένα οι ελπίδες της ανεβαίνουν.

Σιγουριά από Ουρουγουάη

Στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για γκολ από τις δύο πλευρές και το θέαμα ήταν μικρό. Αυτό που ξεχώρισε ήταν το πάθος από τους 22 ποδοσφαιριστές και για αυτό υπήρξαν και τρεις κίτρινες κάρτες.

Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ είχε τον έλεγχο, χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα του Περού. Η πρώτη καλή ευκαιρία έγινε στο 16’, όταν μετά από πλάγιο του Μάξι Περέιρα, ο Άλβαρο Περέιρα, με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να κερδίσει τον Φερνάντεζ.

Κατά τα άλλα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η Ουρουγουάη πέτυχε το γκολ, το οποίο ακυρώθηκε όμως. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορλάν, ο Λουγκάνο έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Αλβάρο Περέιρα από κοντά να σκοράρει, αλλά να έρχεται από θέση οφσάιντ.

Η δικαίωση

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά και η Ουρουγουάη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτή τη φορά όμως ήταν και πιο αποτελεσματική, αλλά και πιο ουσιαστική.

Στη πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει κιόλας. Ο Ντιέγκο Φορλάν έκανε το μακρινό σουτ, με τον Φερνάντεζ να αποκρούει και τον Σουάρεζ από κοντά να ανοίγει το σκορ για την «σελέστε» στο 52’.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ, ήρθε και το δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» τη πρόκριση. Ο Σουάρεζ βγήκε στη πλάτη της άμυνας του Περού, ξεπερνώντας τον Φερνάντεζ. Από εκεί και πέρα σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, φτάνοντας και στη πρώτη θέση των σκόρερ στη διοργάνωση με τέσσερα τέρματα, δείχνοντας μάλιστα ότι είναι ο δήμιος του Περού, καθώς σκόραρε και στο ισόπαλο 1-1, ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των ομίλων.

Με το σκορ να είναι υπέρ της Ουρουγουάης, οι παίκτες του Περού έχασαν την ψυχραιμία τους και αναλώθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 69’ όλα τελείωσαν για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Τότε ο Βάργκας δέχτηκε το μαρκάρισμα από τον Κόουτς και ο μέσος της Φιορεντίνα, έριξε αγκωνιά στον αντίπαλό του, αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για τα υπόλοιπα περίπου 20 λεπτά.

Ακόμα και έτσι το Περού πίεσε για να μειώσει και να μπει και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης, χωρίς να τα καταφέρει όμως. Συγκεκριμένα μόνο στο 82’ κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, όταν ο Γκερέρο έκανε το μακρινό σουτ, με τον Μουσλέρα να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας και πριν αυτή περάσει τη γραμμή, να προλαβαίνει να μπλοκάρει.

Έτσι η Ουρουγουάη θα βρεθεί και πάλι σε τελικό μετά το 1999, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να επιστρέψει στους τίτλους, μετά το 1995, όταν και είχε επικρατήσει της Βραζιλίας στα πέναλτι.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού όπως σας την μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δώδεκα χρόνια μετά…



Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved