Ο Δασκαλάκης στο Onsports (vds)

Ο Δασκαλάκης στο Onsports (vds)

Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Σήφης Δασκαλάκης.

Ο Κρητικός τερματοφύλακας… αποκαλύφθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου που ακολουθούν την αποστολή των «ερυθρόλευκων» στο Ζέεφελντ, τονίζοντας πως δουλεύει με στόχο να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, μίλησε για το «μυστικό» των Πειραιωτών, ενώ υποστήριξε πως θα ήταν ύψιστη τιμή για τον ίδιο η συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Σήφη Δασκαλάκη:

Είσαι εδώ και μερικές μέρες στον Ολυμπιακό. Πως βλέπεις τα πράγματα;

«Να ξεκινήσω και να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού, κάτι που είπα και στην παρουσίασή μου. Ξέρω ότι ήρθα στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μπορώ να πω ότι βρήκα μια απίστευτη «οικογένεια» μέσα στα αποδυτήρια και κατάλαβα αμέσως ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας αυτής».{textlink}

Δηλαδή ποιο είναι;

«Αυτό που επικρατεί στα αποδυτήρια… μηδέν βεντετισμός από όλα τα παιδιά. Ήταν μια οικογένεια και με έβαλαν αμέσως στο κλίμα και δεν είχα κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ».

Πότε έμαθες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

«Διάβαζα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μερικά άρθρα που αφορούσαν εμένα, παρόλα αυτά κάτι επίσημο υπήρξε στις 29 Ιουνίου, τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου, που έγινε μια πιο επίσημη κουβέντα».

Αληθεύει πως είχες προτάσεις από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και περίμενες την πρόταση του Ολυμπιακού;

«Δεν έχει σημασία τι είχα. Σίγουρα στόχος μου ήταν από την πρώτη στιγμή που είχα πάει στην ομάδα του Εργοτέλη ήταν να καθιερωθώ και να παίξω και να έρθω στον Ολυμπιακό. Αυτό το ξέρω εγώ και η οικογένειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποίησα και αυτό τον στόχο που είχα βάλει. Πλέον έχουν αλλάξει οι στόχοι μου, έχουν προσαρμοστεί σε αυτούς που έχει η ομάδα μου τώρα και κοιτάζουμε μπροστά».

Τα καλά χρόνια για έναν τερματοφύλακα είναι αυτά που είσαι εσύ τώρα. Συμφωνείς;

«Συμφωνώ. Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα αυτή η στιγμή να δουλέψω σε άλλο επίπεδο, γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αυτούς τους παικταράδες, να το πω λαϊκά, γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα. Πόσο μάλλον, όταν προπονείσαι με τον Αλέκο Ράντο, που προπονούσε τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον έκανε πολύ μεγάλο, όσο εκεί που δεν πάει».

Είναι διαφορετική η πίεση που έχει ένας πορτιέρο στον Ολυμπιακό;

«Είναι διαφορετική. Θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικότητας. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση, πιστεύω στον εαυτό μου και αν δεν τα είχα αυτά δεν θα βρισκόμουν εδώ τώρα. Δεν έχω άγχος. Καταλαβαίνω τις ευθύνες, είμαι έτοιμος να τις αναλάβω. Για αυτό δουλεύω καθημερινά να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ και να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες».

Πιστεύεις η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό έγινε καθώς είχες κάνει καλά παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό;

«Όταν ρωτήθηκα γιατί έπαιζα με τόσο πάθος απέναντι στον Ολυμπιακό, σίγουρα δεν θα κάτσει κάποιος να δει για παράδειγμα το Εργοτέλης – Πανσερραϊκός για να καταλάβει ότι παίζω με το ίδιο πάθος, έλεγα γιατί άλλο; Για να με δουν και να με πάρουν. Αυτά τα παιχνίδια, όταν είσαι παίκτης μικρότερων ομάδων τα περιμένεις πως και πως. Όλα τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες ομάδες, για να δείξεις τι αξίζεις και να κάνεις το βήμα παραπάνω».

Με τον Νικοπολίδη έχεις μιλήσει καθόλου;

«Δεν έχει τύχει να μιλήσω. Έχουμε μιλήσει σε διάφορους αγώνες. Αλλά προσωπικά δεν έχω μιλήσει».

Με άλλους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό; Όπως για παράδειγμα με τον Μιχάλη Σηφάκη;

«Με τον Μιχάλη είμαστε παιδικοί φίλοι, τώρα διακοπές περάσαμε μαζί στο Ηράκλειο και έχουμε άριστες σχέσεις. Μου είχε πει τα καλύτερα μου και «να είσαι έτοιμος γιατί με τον Αλέκο (σ.σ. Ράντο) θα… φτύσεις αίμα», αυτό μου είχε πει».

Μικρός είχες κάποιο είδωλο;

«Ναι. Μου άρεσαν διάφοροι. Ο Κανιθάρες, ο Μπουφόν και ο Βίκτορ Μπαϊα».

Από μικρός ήσουν τερματοφύλακας;

«Όταν ξεκίνησα και πήγα στον ΟΦΗ την πρώτη φορά με έδιωξαν. Δεν πήγα σαν τερματοφύλακας. Όταν επέστρεψα σαν τερματοφύλακας με κράτησαν και συνέχισα».

Από τους τερματοφύλακες που αγωνίζονται στο Champions League ποιον θαυμάζεις;

«Θεωρώ ότι ο Ζούλιο Σέζαρ, ο Βραζιλιάνος, ίσως είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο. Υπάρχουν καλοί τερματοφύλακες όπως ο Νόιερ, ο Ντε Χέα. Μικροί σε ηλικία με τρομερές εμπειρίες που μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα ακόμη».

Πως βλέπεις την προοπτική συμμετοχής στο Champions League;

«Όταν ήμουν μικρότερος ονειρευόμουν. Τώρα που μεγάλωσα, έχω μπει σε μια διαδικασία και έχω στόχους. Είναι και αυτό μέσα στους στόχους μου και δεν με αγχώνει, μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Είμαι εδώ για αυτό τον λόγο. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία και να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Ποια είναι η σχέση σου με τον Κοστάντσο;

«Πολύ καλή! Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Έχει ένα προφίλ που βγαίνει προς τα έξω, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση από την πρώτη μέρα που έχω έρθει. Και έχουμε πολύ καλή σχέση και με τα άλλα τα παιδιά, τον Μέγιερι και τον Νίκο Παπαδόπουλο».

Αισθάνεσαι πως έχεις έρθει ως δεύτερος, πίσω από τον Κοστάντσο;

«Δεν είναι θέμα τι αισθάνεσαι. Υπάρχουν κάποιες επιλογές στις μεγάλες ομάδες. Δεν φοβάμαι, ούτε νιώθω κάτι περίεργο. Εγώ κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο και αν μου ζητηθεί, θα γίνω πρώτος».

Μέσα από τον Ολυμπιακό σκέφτεσαι και την Εθνική Ελλάδας;

«Όποιος αθλητής καλείται να παίξει με την Εθνική ομάδα της χώρας του, γενικότερα το λέω, είναι ύψιστη τιμή. Είναι κάτι το τρομερό. Έτσι το θεωρώ εγώ. Έτσι το έχω στο μυαλό μου. Στενοχωρήθηκα που την τελευταία φορά δεν κλήθηκα στην Εθνική. Πίστευα ότι άξιζα μια ευκαιρία, αλλά αν έρθει μέσα από τον Ολυμπιακό, θα είναι μεγάλη τιμή να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής».

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εντύπωση ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τερματοφύλακες. Συμφωνείς;

«Θεωρώ ότι δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή και οι ευκαιρίες για να δημιουργηθούν και να φανούν κάποιοι Έλληνες τερματοφύλακες. Στην Ελλάδα τους κρατάμε λίγο πίσω. Αυτό μπορεί να αλλάξει και μέσα από τη δουλειά, γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε και μια παράξενη νοοτροπία. Αλλά θεωρώ ότι ένας σωστός προπονητής αναλάβει κάποιον μπορεί να τον πάει στα ύψη».

Είναι δύσκολο να «σβήσει» τον Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς έμεινε για πολλά χρόνια και έδωσε ασφάλεια στον Ολυμπιακό; Να τον ξεπεράσει;

«Για όλα τα πράγματα η ζωή πάει μπροστά. Κοιτάμε μπροστά. Σαφώς και μπορεί άμα έρθουν νέες επιτυχίες μεγάλες. Αν έρθουν προκρίσεις στο Champions League, πρωταθλήματα και βέβαια μπορεί να συμβεί αυτό. Και στο παρελθόν, είχε καλούς τερματοφύλακες ο Ολυμπιακός που τους ξεπέρασε ο Νικοπολίδης. Τώρα μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος. Όλα γίνονται. Αυτό που έχει κάνει ο Νικοπολίδης και τον εκτόξευσε στην κορυφή είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ελλάδα».

Έχεις σκεφτεί πως τώρα δεν «χωράνε» τα λάθη;

«Δεν έχω στο μυαλό μου το λάθος. Δεν λειτουργώ έτσι. Είμαι ελεύθερος, διασκεδάζω το παιχνίδι μου. Σίγουρα θέλω να κάνω ότι καλύτερο δυνατό και να είμαι MVP της ομάδας μου, κάθε φορά που αγωνίζομαι. Ωστόσο ακόμα κι από τα λάθη μαθαίνουμε και αισθανόμαστε πιο σίγουροι και πιο δυνατοί στην συνέχεια».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό σου και που θεωρείς πως χρειάζεσαι βελτίωση;

«Να μην μιλήσω για τα καλά. Γενικά χρειαζόμαστε να βελτιωνόμαστε. Λίγο σε όλου τους τομείς. Υπάρχουν προσόντα, αυτό είναι σίγουρο, γιατί 4 χρόνια «γεμάτα» στον Εργοτέλη, έδειξα ότι μπορώ να σταθώ στην Super League. Τώρα βελτίωση χρειαζόμαστε κάθε μέρα και πρέπει να γινόμαστε καλύτερα. Αν επαναπαυτεί ένας τερματοφύλακας, είναι η καταστροφή του».

Σε αυτές τις πρώτες μέρες στον Ολυμπιακό, τι άνθρωπος θεωρείς πως είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε;

«Θεωρώ ότι ο κ. Βαλβέρδε είναι χαμηλών τόνων, αλλά έχει την δυνατότητα να περάσει στους παίκτες του αυτό ο οποίος θέλει και ζητά. Χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς μεγάλες κουβέντες το περνάει στον παίκτη. Αυτό που είπα στην αρχή, η οικογένεια και αυτό το κλίμα στα αποδυτήρια απορρέει και από τη διαχείριση που κάνει ο προπονητής. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί στα υπέρ του κ. Βαλβέρδε. Όταν έχεις τέτοια μεγάλα ονόματα και όμως τους έχεις ίσα και όμοια με όλους είναι κάτι».

Πέρυσι όταν αντιμετώπιζες τον Ολυμπιακό, ποιοι παίκτες δεν ήθελες να σου κάνουν σουτ;

«Δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν έχω μάθει έτσι. Έλεγα σουτάρετε να τα πιάσω. Όλη η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον. Ο Μιραλάς έκανε το μπαμ, ο Ριέρα έχει παίξει παντού, ο Ιμπαγάσα είναι απίστευτος ποδοσφαιριστής. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον ποδοσφαιριστή. Ξέρεις ότι αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό και πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια».

Ο πιο δύσκολος επιθετικός;

«Ο Μιραλάς είναι δεινός σκόρερ. Αλλά και στις προπονήσεις είναι και ο Πάντελιτς. Είναι αναδεδειγμένη η αξία τους. Όλοι οι παίκτες. Απλά πέρυσι ο Μιραλάς έκανε το ξέσπασμα».

Ο Καραγεωργίου τι σας έλεγε πέρυσι;

«Προφανώς τα έλεγε στους αμυντικούς. Ο άνθρωπος έστεινε την ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ήξερε ότι όλοι μας θέλαμε να παίξουμε καλά με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι κίνητρο για μας αυτά τα παιχνίδια. Για τους παίκτες που είναι σε μικρότερες ομάδες είναι κίνητρο να καταφέρεις να παίξεις απέναντι σε αυτές τις ομάδες και να μπορέσεις να πάρεις το ότι μπορείς».

Πως βλέπεις τον Παναθηναϊκό μετά τη φυγή των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Τζιμπρίλ Σισέ. Είναι αποδυναμωμένος;

«Δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό. Δεν με ενδιαφέρει. Βλέπω τη δική μας ομάδα πολύ δυνατή και κάθε μέρα με προσθέσεις όπως με τον Γέστε γίνεται ακόμα δυνατότερη. Δεν έχω μπει στην διαδικασία να ασχοληθώ με το τι έχουν κάνει οι υπόλοιπες ομάδες».

Με ποιους έχεις έρθει πιο κοντά αυτές τις πρώτες μέρες;

«Με τον Τάσο (σ.σ. Παπάζογλου) έμεινα στου Ρέντη, γιατί δεν είχα προλάβει να βρω σπίτι και ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Και εδώ είμαστε μαζί. Με τους Έλληνες γνωριζόμασταν από τα γήπεδα. Αλλά και οι ξένοι είναι μέσα στο χαμόγελο. Αυτό που έχω βιώσει εδώ… Όταν βλέπεις έναν παίκτη από την τηλεόραση λες ότι θα είναι βεντέτα. Είναι πολύ κουλ όλοι τους».

Είχες κάποιες ενοχλήσεις στη μέση. Αυτό δημιουργήθηκε γιατί οι προπονήσεις του Ολυμπιακού ήταν πιο έντονες;

«Μέχρι τώρα στην καριέρα μου δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έπεσε λίγο η ψυχολογία μου στην αρχή, γιατί είπα ότι «τώρα που ήρθα και θέλω να δώσω όλη μου την ψυχή στην προπόνηση, να δείξω τι αξίζω, έπαθα κάτι». Αλλά το ξεπέρασα γρήγορα και ακολούθησα το πρόγραμμα».

Το Ηράκλειο θα σου λείψει;

«Καθόλου. Είμαι 29 χρόνια εκεί, μεγάλωσα εκεί, το αγαπάω, είναι η πόλη μου, αλλά την ήθελα την αλλαγή. Την ζητούσα. Νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο βήμα και μια τεράστια εξέλιξη για μένα αυτό που μου συμβαίνει. Αισθάνομαι ευλογημένος».

Είσαι έτοιμος και για το τι ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις. Μπορεί να πηγαίνεις για καφέ και να μην μπορείς να τον πιεις;

«Αυτά δεν τα έχω ζήσει. Γενικότερα και πάντα στην ζωή μου, είμαι έτοιμος για όλα. Δεν το έχω βιώσει ακόμα για να σου απαντήσω».

Από ότι μας έχει δείξει μέχρι τώρα, έχεις έρθει για να αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά…

«Δεν έχω μεγαλώσει έτσι, ούτε σκέφτομαι έτσι και η προσωπικότητά μου δεν είναι έτσι. Ήρθα για ένα σκοπό, έχω στόχους. Δουλεύω κάθε μέρα για την ευκαιρία αυτή. Αν θα έρθει αύριο ή σε έξι μήνες, δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Πρέπει να δουλεύεις και να είσαι έτοιμος να την αρπάξεις αυτή την ευκαιρία. Το έχω βιώσει παλαιότερα στις προηγούμενες ομάδες που βρισκόμουν, που για να αρχίσω έπρεπε να αρπάξω μια ευκαιρία. Αφού το έχω κάνει, θέλω να το ξανακάνω, σε μεγαλύτερο επίπεδο και για αυτό δουλεύουμε σκληρά».

Ποιο γήπεδο θα ήθελες να επισκεφτείς στο Champions League;

«Δεν έχω στο μυαλό μου κάτι».

Τι ομάδα είσαι στο εξωτερικό;

«Στην Ισπανία είμαι Ατλέτικο Μαδρίτης. Μου άρεσαν τα χρώματα όταν ήμουν μικρός και μετά όταν μεγάλωνα είδα τι ομάδα είναι, στις Ακαδημίες του ΟΦΗ, είχε παίξει η ομάδα με την Ατλέτικο Μαδρίτης και κόλλησα. Γενικά δεν υποστηρίζω τους πρωταθλητές σε κάθε χώρα. Μου αρέσει να υποστηρίζω υποδεέστερες ομάδες».

Από Εθνικές ομάδες;

«Η Εθνική Ελλάδας. Πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2004. Τι άλλο να είμαι; Πιο μικρός ήμουν με την Ιταλία».

Ο Δασκαλάκης στο Onsports (vds)



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved