Η «κλοπή» του αιώνα

Η «κλοπή» του αιώνα

Στα πέναλτι με 2-0 προκρίθηκε η Παραγουάη, η οποία κατά τη διάρκεια των 120 λεπτών της αναμέτρησης γλίτωσε από αρκετές ευκαιρίες.

Το «κατενάτσιο» είναι ένα πολύ παρεξηγημένο σύστημα. Ωστόσο όποια ομάδα το επέλεξε συνήθως έπαιρνε αυτό που ήθελε. Η Παραγουάη με τον Χεράρδο Μαρτίνο στον πάγκο της επέλεξε αυτόν τον τρόπο.

Έτσι αφού γλίτωσε αρκετές φορές στα 120 λεπτά του παιχνιδιού, οδήγησε την αναμέτρηση στα πέναλτι όπου πήρε άνετα τη πρόκριση με 2-0, καθώς η Βραζιλία αστόχησε και στα τέσσερα που εκτέλεσε!

Δεν ήθελε να μπει

Στα 120 λεπτά της αναμέτρησης η Βραζιλία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τη πρόκριση, έγινε λόγω της απίστευτης εμφάνισης του Χούστο Βιγιάρ, τερματοφύλακα της Παραγουάης, αλλά και της ανικανότητας των επιθετικών της «σελεσάο».

Αρχικά στο 33’ ο Σάντος έκανε το φάουλ από τα πλάγια, με τον Λούσιο από το ένα μέτρο να κάνει τη προβολή και τον Βιγιάρ να αποκρούει με τα πόδια στη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μάνο Μενέζες μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πάρει και τη νίκη. Όλα έγιναν σωστά για τους Βραζιλιάνους εκτός από το τελείωμα της φάσης.

Αρχικά στο 49΄ ο Νεϊμάρ βρέθηκε απέναντι στον Βιγιάρ, κάνοντας το σουτ, και τον Αλκαράζ να διώχνει πάνω στην γραμμή. Στο 67’ ο Γκάνσο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Βιγιάρ, έχοντας τη βοήθεια του δοκαριού, έδιωξε σε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 73’, όταν ο Πάτο από το ένα μέτρο, σούταρε με τον Βιγιάρ να διώχνει εντυπωσιακά με το πόδι. Η τελευταία ευκαιρία σημειώθηκε στο 83’ όταν ο Πάτο απέναντι από τον Βιγιάρ έκανε το σουτ, με τον Παραγουανό να διώχνει και στη επαναφορά, ο επιθετικός της Μίλαν με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στη παράταση το μοναδικό που σημειώθηκε ήταν τα επεισόδια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τους Αλκαράζ και Λούκας Λέιβα να βλέπουν τη κόκκινη κάρτα. Να σημειωθεί ότι η Παραγουάη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία για γκολ.

Ρεσιτάλ αστοχίας

Έτσι η πρόκριση οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι όπου η Παραγουάη ήταν πάρα πολύ πιο ψύχραιμη. Η Βραζιλία κατόρθωσε να αστοχήσει και στις τέσσερις εκτελέσεις που πρόλαβε να κάνει και έτσι η Παραγουάη επικράτησε με 2-0, παίρνοντας τη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα των εκπλήξεων, όπου μετά από αρκετές διοργανώσεις στα ημιτελικά δεν θα υπάρχει ούτε η Βραζιλία ούτε η Αργεντινή!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ελάνο: άουτ
Μπαρέτο: άουτ
Τιάγκο Σίλβα: Απόκρουση Βιγιάρ
Εστιγκαρίμπια: 0-1
Αντρέ Σάντος: άουτ
Ριβέρος: 0-2
Φρεντ: άουτ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την μετέδωσε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Η «κλοπή» του αιώνα



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved