Της έκλεισε το σπίτι! (phs)

Της έκλεισε το σπίτι! (phs)

Η παθιασμένη Ουρουγουάη εμφανίστηκε ψύχραιμη στα πέναλτι και πέταξε εκτός ημιτελικών του Κόπα Αμέρικα τη γηπεδούχο Αργεντινή (1-1 κ.α., 5-4 στα πέναλτι).

Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπάρες έπαιξε οργανωμένα σε ολόκληρη την αναμέτρηση και στα πέναλτι έκανε επίδειξη ψυχραιμίας με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Αντίθετα οι Αργεντινοί θα δουν τη συνέχεια της διοργάνωσης από το σπίτι τους και πλέον συμπληρώνουν 18 χρόνια χωρίς να έχουν κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα. Η Ουρουγουάη από την πλευρά της θα παλέψει για να φτάσει στον 15ο τίτλο της ιστορίας της και να ξεπεράσει τη σημερινή της αντίπαλο στην κορυφή της λίστας των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις. {textlink}

Ας πάμε όμως στο παιχνίδι. Η Αργεντινή ξεκίνησε δυνατά  και προσπάθησε στα πρώτα πέντε λεπτά να πάρει προβάδισμα. Τελικά όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά βρέθηκε και πίσω στο σκορ μόλις στο 6’.

Ο Ντιέγκο Φορλάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάσερες έκανε μία υπέροχη κεφαλιά, δεν νίκησε τον Ρομέρο ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία, αλλά ο Πέρεζ πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινή προβολή «πάγωσε» το γήπεδο του Σάντα Φε για το 0-1.

Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν, ανέκτησαν άμεσα τον έλεγχο, πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 17’. Ο Μέσι –από τα πόδια του οποίου περνούσαν όλες οι επιθέσεις των Αργεντινών- κινήθηκε από τα δεξιά, σήκωσε το κεφάλι του και είδε αμαρκάριστο τον Ιγκουαΐν. Ο τελευταίος με μία καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο αναγκάζοντας τους περίπου 30.000 οπαδούς της Αργεντινής να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το συγκρότημα του Σέρχιο Μπατίστα δεν έχασε κάποια ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Αντίθετα, η Ουρουγουάη είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 36’ όταν η κεφαλιά του προωθημένου Λουγκάνο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τους Αργεντινούς όμως να έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς από το 40’ έπαιζαν με παίκτη περισσότερο λόγω της –ανόητης- αποβολής του –σκόρερ- Πέρεζ με δεύτερη κίτρινη, εξαιτίας ενός μαρκαρίσματος που έκανε πάνω στον Χαβιέ Μασεράνο έξω από την περιοχή της Αργεντινής.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουρουγουάη όχι μόνο δεν άφησε να φανεί η απουσία του Πέρεζ ο οποίος αποβλήθηκε, αλλά αμύνθηκε σωστά και είχε τον απόλυτο έλεγχο προσπαθώντας μάλιστα να βγει και στην κόντρα με τους Σουάρεζ και Φορλάν.

Έντεκα λεπτά πριν το τέλος η Αργεντινή έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Ιγκουαΐν να δέχεται την πάσα από τον Μέσι και να σουτάρει, όμως ο Μουσλέρα αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα η Ουρουγουάη απάντησε με τον Φορλάν να πλασάρει επάνω στον Ρομέρο μετά από υπέροχη πάσα του Σουάρεζ. Στο 87’ τα πράγματα ισορρόπησαν καθώς ο Μασεράνο άφησε την Αργεντινή με δέκα παίκτες, σε μία πάντως αυστηρή κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης.

Στις καθυστερήσεις οι παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες πήγαν να «κλέψουν» την πρόκριση όμως η κεφαλιά του Φορλάν μετά από σέντρα του Σουάρεζ έφυγε άουτ.

Στην παράταση οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πολύ κουρασμένες. Η Αργεντινή πάντως είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 105’ όταν το σουτ του Ιγκουαΐν βρήκε το δεξί δοκάρι του Μουσλέρα. Και στο δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κυριάρχησαν, αλλά δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Εκεί οι εννιά στους δέκα παίκτες των δύο ομάδων βρήκαν στόχο. Ο μόνος που δεν τα καταφέρε ήταν ο Κάρλος Τέβες του οποίου το πέναλτι απέκρουσε ο Μουσλέρα. Κάπως έτσι με 5-4 στα πέναλτι και συνολικό σκορ 6-5 η Ουρουγουάη απέκλεισε το μεγάλο φαβορί και πλέον κοιτάει τη συνέχεια. Ήρωες για τους νικητές ο τερματοφύλακας της Λάτσιο και ο Κασέρες ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το τελευταίο πέναλτι.

Τα πέναλτι:

1-0   Μέσι

1-1 Φορλάν

2-1 Μπουρντίσο

2-2 Σουάρεζ

Χαμένο από Τέβες

2-3 Σκότι

3-3 Παστόρε

3-4 Γκαργκάνο

4-4 Ιγκουαΐν

4-5 Κασέρες

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (Μπατίστα): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Μπουρντίσο, Μιλίτο, Ζανέτι, Γκάγκο (97’ Μπίλια), Μασεράνο, Ντι Μαρία (73’ Παστόρε), Μέσι, Αγκουέρο (84’ Τέβες), Ιγκουαΐν.

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μ. Περέιρα, Α. Περέιρα (110’ Γκαργκάνο), Κάσερες, Λουγκάνο, Βικτορίνο (20’ Σκότι), Πέρεζ, Αρέβαλο (110’ Εγκουρέν), Γκονζάλεζ, Φορλάν, Σουάρεζ.

Την εμφάνισή του στο γήπεδο έκανε και ο... Τζίμι Τζαμπ ο οποίος μάλιστα φόρεσε και ένα σκουφί στον Σέρχιο Αγκουέρο πριν τον συλλάβουν...

Απολαύστε τον στο σχετικό βίντεο.

Το Onsports σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης από ΕΔΩ.

Της έκλεισε το σπίτι! (phs)



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved