Mε γερμανικό τρόπο

Mε γερμανικό τρόπο

O Kέισι Στόνερ πέτυχε την 6η pole position γι’ αυτή τη χρονιά για το Γκραν Πρι  των Moto GP στη Γερμανία. Τον ακολούθησαν ο Ντάνι Πετρόζα και ο Χόρχε Λορένθο.

Ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) με αλάνθαστο Γερμανικό τρόπο πέτυχε την pole position και θα ξεκινήσει πρώτος αύριο στο γκραν πρι της Γερμανίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Ο Αυστραλός άφησε πίσω την πτώση που είχε στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά, και στο δεύτερο μισό της περιόδου των χρονομετρημένων ξεκίνησε να γράφει απίθανους χρόνους. Ο Στόνερ ξεκίνησε με το σκληρό πίσω ελαστικό της Bridgestone. Με 20 λεπτά να απομένουν έριξε το χρόνο του στο 1:21 κάτι που κράτησε μακριά τους αντιπάλους του. Μάλιστα αλλάζοντας με το μαλακό πίσω λάστιχο βελτίωσε το χρόνο του φτάνοντας στο 1:21.681 που του έδωσε την πρωτιά. Αυτή είναι η 6η pole position του Στόνερ.

Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda). Ο Ισπανός αναβάτης, φαίνεται να έχει αποθεραπευτεί πλήρως και σιγά – σιγά βρίσκει ρυθμό. Αρχικά δούλεψε στο στήσιμο της μοτοσικλέτας του στην πίστα και έπειτα άρχισε να γράφει πολύ γρήγορους γύρους. Στο τέλος κατάφερε να σημειώσει το 1:21.933 το οποίο του χάρισε τη δεύτερη θέση, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι τον γρήγορο γύρο του τον έκανε με τη σκληρή πίσω γόμα των ελαστικών της Bridgestone.

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε την τελευταία στιγμή ο Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing). Ο πρωταθλητής του 2010 μόνο όταν χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα στον πίσω τροχό έπιασε το ρυθμό των Honda και στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση.

Εκτός τριάδας έμεινε μετά από καιρό ο Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini), που δεν πρόλαβε να προσαρμόσει τη μοτοσικλέτα του αλλά και να προσαρμοστεί και αυτός στην πίστα. Μαζί του από τη δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν οι Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) και Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda) .

Από την 3η σειρά του grid θα ξεκινήσουν οι: Κόλιν Έντουαρτς (Monster Yamaha Tech 3), Νίκι Χέιντεν (Marlboro Ducati Team) και Ράντι Ντεπουνιέ (Pramac Ducati Racing Team). Ο Χέιντεν έδειξε ότι μπορεί να κινηθεί γρήγορα στο Σάσενρινγκ. Ο Αμερικανός είχε και μια στιγμή έντασης με τον Έκτορ Μπαρμπέρα, ο οποίος του έκανε μία άσεμνη χειρονομία όταν ο Χέιντεν του έκλεισε το δρόμο στο γρήγορο γύρο του.

Απογοητευτική ήταν και πάλι η περίοδος για τον Βαλεντίνο Ρόσι (Marlboro Ducati Team). Ο superstar δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη μοτοσικλέτα του και την πίστα. Στο τέλος έμεινε μόλις στην 16η θέση. Τα προβλήματα είναι τεράστια για τον Rossi, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να αλλάξει στρατηγική σε πολλά θέματα αν θέλει να δει κάτι καλύτερο. Οι φήμες λένε πως η κατανομή βάρους του V4, των 90 μοιρών της Ducati με τους κυλίνδρους εμπρός είναι καταστροφική και αυτός είναι ο πονοκέφαλος του Ρόσι. Η ερώτηση είναι: Πως μπορούσε να οδηγεί ο Στόνερ (και να κερδίζει) και ο Doctor δεν μπορεί να… γιατρέψει το πρόβλημα; Τη απάντηση θα τη δούμε στη συνέχεια.

Πτώσεις στα χρονομετρημένα είχαν οι Κάρελ Άμπρχαμ και Καλ Κράτσλοου. Ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά στις 15:00 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Η σειρά της εκκίνησης

1ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) 1:21,681”

2ος Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team) +0,252”

3ος Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) +0,263”

4ος Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Gresini Honda) +0,273”

5ος Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) + 0,375”

6ος Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda Team) + 0,476”

7ος Κόλιν Έντουαρτς (Monster Yamaha Tech 3) + 0,687”

8ος Νίκι Χέιντεν (Marlboro Ducati Team) + 0,707”

9ος Ράντι Ντεπουνιέ (Pramac Ducati Racing Team) + 0,822”

10ος Αλβάρο Μπαουτίστα (Rizla Suzuki MotoGP) + 0,923”



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved