Ο Μέγιερι στο Onsports

Ο Μέγιερι στο Onsports

«Λατρεύω τον Ολυμπιακό». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον νεαρό Ούγγρο τερματοφύλακα στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Onsports.

Ο Μπάλαζ Μέγιερι μετέχει για δεύτερη χρονιά στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» και εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ο πρώτος πορτιέρο των Πρωταθλητών Ελλάδας, να παραμείνει στους Πειραιώτες για πολλά χρόνια και να… ράψει και τέταρτο και πέμπτο αστέρι πάνω από το σήμα του Ολυμπιακού. Ο Μαγυάρος πορτιέρο μίλησε για την εμπειρία του δίπλα στον «θρύλο Αντώνη Νικοπολίδη», όπως ανέφερε σχετικά, αλλά και τη συνεργασία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Αλέκο Ράντο.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Μπάλαζ Μέγιερι στο Onsports:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία;

«Δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν μπορώ να μετέχω πλήρως στο πρόγραμμα των προπονήσεων, γιατί έχω τον νάρθηκα, αλλά μετέχω σε ασκήσεις με τα πόδια και σε μερικές με το ένα χέρι. Τέτοια περίοδο τα πράγματα είναι «σκληρά» για όλους στις προετοιμασίες, γιατί δουλεύουμε πολύ για τη νέα σεζόν και να είμαστε έτοιμοι».

Αυτή την περίοδο προσπαθείς να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση και στην συνέχεια να μπεις στις προπονήσεις των τερματοφυλάκων;

«Η φυσική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο για έναν ποδοσφαιριστή. Ειδικότερα για έναν τερματοφύλακα, γιατί πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε δυνατοί και το καταφέρνουμε μέσα από την προπόνηση που κάνουμε με τον κ. Ράντο, που είναι ένας πολύ καλός προπονητής».{textlink}

Θα ήθελα ένα σχόλιο για την δουλειά του κ. Ράντου…

«Ο κ. Ράντος θέλει οι τερματοφύλακες να δουλεύουν περισσότερο μέρα με τη μέρα, οι προπονήσεις γίνονται όλοι και πιο δυνατές και ζητάει περισσότερα σε κάθε προπόνηση. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το στυλ της προπόνησης, γιατί δεν θέλω να κάθομαι και να είμαι χαλαρός, διότι θεωρώ πως ο τερματοφύλακας έχει διαφορετική ψυχοσύνθεση από τους υπόλοιπους παίκτες. Πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα στην προπόνηση».

Μετέχεις για δεύτερη φορά σε προετοιμασία του Ολυμπιακού. Έχεις δει μεγάλες διαφορές από την προηγούμενη σεζόν;

«Δεν έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά. Κάνουμε περίπου ότι κάναμε και στην προηγούμενη προετοιμασία. Τα πράγματα είναι διαφορετικά με την ομάδα. Βέβαια, εμείς κάνουμε περισσότερο με τον κ. Ράντο, αλλά γνωρίζω πως αυτή η προετοιμασία είναι καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε;

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και πολύ έμπειρος. Έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ καλός και στην σχέση του με τους ποδοσφαιριστές, γιατί είναι δίπλα τους και έχει οργανώσει πολύ καλά το πρόγραμμα της προετοιμασίας».

Την προηγούμενη χρονιά πανηγύρισες το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν εξαιρετικό συναίσθημα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και ότι βγήκαμε και το γιορτάσαμε μαζί με τους οπαδούς μας. Είναι ένα από τα καλύτερα κοινά σε όλο τον κόσμο. Δεν έχω δει κάτι ανάλογο και δεν έχω νιώσει έτσι στο παρελθόν».

Η αγάπη του κόσμου στην ομάδα σε γεμίζει με περισσότερο άγχος;

«Αυτό είναι περισσότερο καλό. Αν έχεις αυτούς τους φιλάθλους στο πλευρό σου, σου δίνουν μεγαλύτερη δύναμη και δεν έχεις να φοβηθείς κανένα αντίπαλο. Πάντα σε «σπρώχνουν» στη νίκη και προσπαθείς ακόμα περισσότερο».

Τι περιμένεις για τη νέα χρονιά;

«Πρώτα απ’ όλα εγώ προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ καλύτερο στην προετοιμασία. Έχουν έρθει δύο νέοι τερματοφύλακες στην ομάδα. Εγώ θα ήθελα να παίξω σε περισσότερα παιχνίδια απ’ ότι την προηγούμενη σεζόν, αλλά αυτός που αποφασίζει ποιος πρέπει να παίξει είναι ο προπονητής. Εγώ από την πλευρά μου κάνω ότι μπορώ, πιστεύω στον εαυτό μου».

Πως βλέπεις τον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους πορτιέρο;

«Την προηγούμενη χρονιά έμαθα πάρα πολλά από τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο Κοστάντσο έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Πάντα κοιτάω να πάρω ότι μπορώ από τους συμπαίκτες μου, για να γίνω καλύτερος».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Αντώνη Νικοπολίδη;

«Όταν έκανα την πρώτη μου προπόνηση με τον Ολυμπιακό, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας, ήταν ένας θρύλος, καθώς είχε κερδίσει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Γνώριζα πως στην Ελλάδα ήταν ένας «μύθος» και ήταν εξαιρετικό το συναίσθημα να κάνεις προπόνηση μαζί του. Πάντα μας μίλαγε και μας έλεγε τι είναι καλό για εμάς και την καριέρα μας, να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και εκτός γηπέδου. Ήταν σαν… δεύτερος προπονητής τερματοφυλάκων».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού;

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είχα μια πολύ καλή χρονιά με την Φερεντσβάρος και μέσα σε τρεις μέρες όλα άλλαξαν. Τη μία μέρα μου είπαν ότι ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, την δεύτερη ήρθα στην Αθήνα και υπέγραψα το συμβόλαιό μου και την τρίτη ξεκίνησα προπονήσεις για την προετοιμασία. Όταν ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, που έχει τόσο μεγάλη ιστορία με τόσους πολλούς τίτλους και συμμετοχή στο Champions League, σε θέλει, δεν μπορείς να πεις όχι».

Έχεις δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Θα ήθελες να μείνεις για περισσότερο διάστημα;

«Ελπίζω να μείνω. Λατρεύω την ομάδα. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Εγώ από την πλευρά μου θα κοιτάξω να κάνω ότι μπορώ καλύτερο και να μείνω και μια μέρα να γίνω ο πρώτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού».

Έχεις σκεφτεί πότε μπορεί αυτό να γίνει;

«Όσο πιο γρήγορα μπορώ (γέλια)».

Πιο μικρός είχες κάποιον τερματοφύλακα ως πρότυπο;

«Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, πρότυπό μου ήταν ο Πίτερ Σμάιχελ. Ήταν εξαιτρετικός και πάντα τον έβλεπα. Ήταν το πρότυπό μου».

Από την αρχή ξεκίνησες ως τερματοφύλακας;

«Όχι. Στην αρχή έπαιζα μέσα. Βέβαια ήμασταν πολύ μικροί για να έχουμε θέσεις, αλλά ξεκίνησαν από την επίθεση, μετά γύρισα στην άμυνα και μια μέρα, επειδή δεν είχαμε τερματοφύλακα, ήμουν ο πιο… θαρραλέος και έκατσα εγώ. Αρχικά δεν ήθελα να παίξω στην θέση αυτή, αλλά μετά άλλαξα άποψη και τώρα είμαι χαρούμενος για αυτό».

Πως είναι η ζωή σου στην Αθήνα, όταν έχεις ελεύθερο χρόνο;

«Καθημερινά έχουμε προπόνηση. Γενικά είμαι ήρεμος άνθρωπος και δεν ενδιαφέρομαι κάθε μέρα να πηγαίνω έξω. Όταν είμαι κουρασμένος μου αρέσει να κάθομαι σπίτι. Βέβαια, μου αρέσει να πηγαίνω για καφέ, γιατί η θάλασσα και ο ήλιος είναι πολύ όμορφα. Όμως, είμαι συγκεντρωμένος στην καριέρα μου».

Ποια είναι η άποψή σου για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

«Είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Είναι πολύ ζεστοί. Μου αρέσει που είμαι εδώ και μου αρέσει που παίζω για τον Ολυμπιακό».

Έχεις κάνει διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί;

«Έχω κάνει διακοπές, με την οικογένειά μου, πριν έρθω στον Ολυμπιακό. Όμως, τώρα έχω και υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα και δεν έχω πολλές μέρες για να κάνω διακοπές. Όταν είχα λίγες μέρες ξεκούρασης, γύρισα στην Ουγγαρία και ήμουν δίπλα στους δικούς μου».

Μετέχεις στις… μικρές Εθνικές της Ουγγαρίας. Θα ήθελες να αγωνιστείς και στην Αντρική ομάδα;

«Πρώτα θέλω να παίζω με την Εθνική Κ21. Μετά θα κοιτάξω για την Εθνική. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να παίζεις στον σύλλογό σου κάθε εβδομάδα και αν μπορέσω να γίνω πρώτος πορτιέρο του Ολυμπιακού, νομίζω πως δεν θα έχω πρόβλημα».

Ποια είναι η άποψή σου για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη;

«Όταν έρχεται να μας επισκεφτεί, πάντα μιλάει πολύ καλά για την ομάδα. Είναι πολύ φιλόδοξος άνθρωπος και προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα για να γίνει ακόμα πιο μεγάλη και να πάει μπροστά. Κάθε χρόνο θέλει να παίζουμε στο Champions League».

Ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη;

«Νομίζω ότι το σημαντικό είναι ότι έμεινε ο βασικός κορμός από την προηγούμενη χρονιά. Μετά θα πρέπει δούμε την κλήρωση, αλλά νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάμε πολύ καλά».

Την προηγούμενη σεζόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με εξαιρετική ευκολία. Θεωρείς ότι μπορεί να το επαναλάβει αυτό και τη φετινή χρονιά;

«Θεωρώ ότι είμαστε δυνατοί να πάρουμε και πάλι τον τίτλο. Βέβαια, αυτό δεν θα είναι εύκολο, καθώς όλες οι ομάδες θα θέλουν να μας κερδίσουν. Τη φετινή χρονιά, τα πράγματα θα είναι και πιο δύσκολα γιατί θα έχουμε πολλά παιχνίδια και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Θα είναι πιο δύσκολο για εμάς, αλλά μπορούμε να πάρουμε και πάλι το πρωτάθλημα».

Ποια είναι η άποψή σου για τον ελληνικό πρωτάθλημα;

«Στο πρωτάθλημα υπάρχουν 5-6 πολύ καλές ομάδες που μετέχουν και στην Ευρώπη. Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, τα πράγματα είναι δύσκολα όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας, γιατί στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε εμάς και με αυτό τον κόσμο, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Θέλω να τους πω να συνεχίσουν έτσι γιατί είναι ανεπανάληπτοι. Αν κάνουν ότι έκαναν και την προηγούμενη σεζόν, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Τι σημαίνει για σένα ο Ολυμπιακός;

«Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με εξαιρετικούς φιλάθλους. Στην φανέλα έχουμε τρία αστέρια πάνω από το σήμα, που σημαίνουν τα 38 πρωταθλήματα που έχει ο σύλλογος. Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, όλοι γνωρίζουν πόσο μεγάλος είναι ο λαός του Ολυμπιακού. Όλα αυτά πάνε μαζί».

Θα ήθελες να μείνεις στην ομάδα και για το τέταρτο, αλλά και για το… πέμπτο αστέρι;

«Για το τέταρτο σίγουρα. Άλλωστε σε δύο χρόνια μπορούμε να το έχουμε (γέλια). Θα ήθελα να μείνω και για περισσότερα χρόνια, αλλά πρώτα προέχει να καταφέρω να καθιερωθώ στην ομάδα».

Ποιος είναι ο παίκτης που ξεχωρίζεις από τους παίκτες του Ολυμπιακού;

«Μέσα στο γήπεδο, ηγέτης θεωρώ πως είναι ο Ιμπαγάσα, αλλά δεν μπορείς να διαλέξεις μόνο έναν παίκτη. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίκτες στον Ολυμπιακό».

Υπάρχει κάποιος τερματοφύλακας που θαυμάζεις;

«Ο Γιορίς στην Λιόν. Είναι μικρός σε ηλικία αλλά έχει μεγάλη εμπειρία. Είναι πολύ δυνατός και μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Τι σου λείπει από την Ουγγαρία;

«Κυρίως η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα διευθετήσεις. Αλλά το καλό είναι ότι μπορούν να έρχονται να με βλέπουν όποτε θέλουν».

Έχεις μετανιώσει που έφυγες από την Ουγγαρία;

«Όταν ήμουν 17 είχα πάει στην Αγγλία για ένα χρόνο και μεγάλωσα πολύ γρήγορα. Τώρα έγινα άνδρας και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Να είμαι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και να μπορέσω να παίξω σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο, όπως στον Ολυμπιακό».

Ο Μέγιερι στο Onsports



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved