Προβλημάτισε στην άμυνα (pics)

Προβλημάτισε στην άμυνα (pics)

Ασορτί με τον βροχερό καιρό ήταν η αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στο φιλικό της Τετάρτης (13/07) με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και επόμενο ήταν να έρθει η ήττα με σκορ 3-2.

Οι Θεσσαλονικείς στην αναμέτρηση με την Γκρόνινγκεν την Τρίτη (12/07) έδειξαν δύο πρόσωπα και κράτησαν αυτή του δευτέρου ημιχρόνου, οπότε οι βασικοί μείωσαν στο τελικό 3-2. Ετσι, ο Λάζλο Μπόλονι στο ματς με τους Βούλγαρους (το δεύτερο σε δύο ημέρες) δεν πειραματίστηκε, τουλάχιστον όσον αφορά στην αρχική ενδεκάδα. Ετσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε φουριόζος στο ματς, προηγήθηκε γρήγορα, αλλά θυμήθηκε την… ασθένεια των προηγούμενων αγώνων. Τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, λάθη απαράδεκτα αν αναλογιστεί κανείς την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Φυσικά, τα φιλικά αυτά βοηθούν τον Ρουμάνο προπονητή να εντοπίσει τις αδυναμίες και είναι προτιμότερο να γίνονται λάθη τώρα παρά στα επίσημα ματς. Το θέμα, βέβαια, είναι αυτά να διορθωθούν, γιατί σε 15 ημέρες ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι για να κυνηγήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Μπόλονι, λοιπόν παρέταξε την ίδια που ολοκλήρωσε το δεύτερο φιλικό απέναντι στους Ολλανδούς. Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Έτο, αριστερά ο Λίνο και στόπερ οι Μαλεζάς, Σαβίνι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Αρίας, Φωτάκης, μπροστά τους ο Βιεϊρίνια, αριστερά στην επίθεση ο Ρομπέρ, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Το ξεκίνημα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν εξαιρετικό. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, πίεζαν ψηλά και μόλις στο 8’ άνοιξαν το σκορ. Ο Σαλπιγγίδης συνεργάστηκε με τον Έτο, αυτός σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Αθανασιάδη και ο Βιεϊρίνια (αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το «10» στην πλάτη) αφύλαχτος από κοντά έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης «συνελήφθη» αρκετές φορές σε θέση οφσάιντ. Από την πλευρά της η κυπελλούχος Βουλγαρίας όποτε απειλούσε, έβρισκε μπροστά της τον Χαλκιά, ο οποίος τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις έσωσε την εστία του. Ωστόσο, στο 27’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Γκάλτσεφ σέντραρε από δεξιά και ο Τρίφονοφ από κοντά «εκτέλεσε» τον Χαλκιά.

Από το γκολ της ΤΣΣΚΑ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βρει τα πατήματά του. Οι Βούλγαροι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο (1-1).

Οι πολλές αλλαγές των Βούλγαρων στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θα περίμενε κανείς ότι θα τους αποσυντόνιζαν. Αντί αυτού, όμως η άμυνα των «ασπρόμαυρων» τους επέτρεψε να φτάσουν στην ανατροπή και να σημειώσουν δύο γρήγορα γκολ. Στο 49’ ο Ντέλεφ έπειτα από γέμισμα από δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Χαλκιά, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ζίκου «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.

Ο Λάζλο Μπόλονι προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση με την είσοδο των Τσιρίλο, Σνάουτσνερ. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τσιρίλο, Σαβίνι και στα άκρα οι Σνάουτσνερ, Έτο. Δύο ήταν τα αμυντικά χαφ (Αρίας, Γκαρσία), με τον Φωτάκη μπροστά τους. Δεξιά στην επίθεση ήταν ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Ρομπέρ και στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης. Η… τρικυμία διορθώθηκε, ενώ η είσοδος των Παπάζογλου, Τσουκαλά έφερε τη μείωση του σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Ο Τσουκαλάς στο 70’ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ και διαμόρφωσε το 2-3, με τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν την τρίτη τους ήττα σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία.

Την Παρασκευή (15/07) ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του στο Europa League και ο χρόνος για το ματς της 28ης Ιουλίου μετρά αντίστροφα. Μέχρι τότε, λοιπόν, θα πρέπει να έχει διορθώσει τα κακώς κείμενα, ειδικά στην άμυνα, αν θέλει να ελπίζει σε μία καλή πορεία…

Θυμηθείτε από το Onsports λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης.

{coveritlive}7d8be1d9be{/coveritlive}



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved