10η Ανάβαση Δημητσάνας

10η Ανάβαση Δημητσάνας

Με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Χατζηβασιλείου (Seat Cordoba WRC) ολοκληρώθηκε η 10η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου στη Γορτυνία,  που αποτέλεσε και φέτος το καλοκαίρι προορισμό για τον ετήσιο φιλικό αγώνα του θεσμού.

Ο Χατζηβασιλείου πέτυχε την καλύτερη επίδοση της ημέρας, 3: 21,90” οδηγώντας το Seat Cordoba WRC στην πρώτη θέση της Ομάδας Α, αφήνοντας δεύτερο (+3,64” ) τον Αργύρη Τσούλο (Mitsubishi EVO IX).

Στην Α7 η επικράτηση του Χρήστου Μάντεση ( 3ος γενικής με 3:33,08”) ήταν εύκολη με τον οδηγό του Honda Civic Type-R να κατακτά φυσικά και τη νίκη στα δίλιτρα της κατηγορίας, ενώ στην Α6 ο Χρήστος Παραβάντης επικράτησε στη μάχη των Peugeot 106 Rallye. Στην Α5 ο Γιώργος Μαρίνος ήταν ο μοναδικός της κλάσης που έπεσε και στα δύο σκέλη κάτω από τα δύο λεπτά, έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη.

Στην Ομάδα Ε είχαμε έκπληξη, τουλάχιστον σε σχέση με όσα περιμέναμε βάσει των δοκιμών και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερη εξέλιξη, καθώς αμφότεροι οι διεκδικητές της νίκης δεν κατάφεραν να κάνουν το δεύτερο πέρασμα. Ο λόγος για τους Σπύρο Παπαδόπουλο (Ford Escort Cosworth) και Κωνσταντίνο Τσαφαρά (Lancia Delta Integrale) οι οποίοι είχαν μεταξύ τους μόλις πέντε δέκατα διαφορά στο πρώτο σκέλος, αλλά κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το δεύτερο. Έτσι νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Χριστόπουλος με Opel Ascona και δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μελιγκώνης με Opel Kadett GTE. Το δίδυμο ήταν στην κορυφή και στα δίλιτρα της κατηγορίας καθώς και στην κλάση Ε11, ενώ στην Ε12 επικράτησε τελικά ο Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος (Opel Ascona 400) εμπρός από τον Χαράλαμπο Ασημακόπουλο (Ford Sierra Cosworth). Στην Κλάση Ε10 νικητής ήταν ο Κώστας Κουνιάκης με μικρή διαφορά από τον Τρύφωνα Χασάπη και τη μεταξύ τους μάχη με τα δύο Citroen AX να κρίνεται στο πρώτο σκέλος ουσιαστικά, ενώ στην Κλάση Ε9 η νίκη πήγε στον Χαράλαμπο Ροϊδόπουλο. 

Η Ομάδα Ν δεν προσμέτρησε καθώς συμμετείχαν μόλις τέσσερα αυτοκίνητα εκ των οποίων το ταχύτερο ήταν το Peugeot 106 με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο τιμόνι.

Αντίθετα η Formula Saloon είχε έξι εκκινήσαντες οι οποίοι πήραν κατάταξη και μάλιστα είχε και τη μοναδική έντονη μονομαχία του αγώνα. Σε αυτήν νικητής ήταν ο Παναγιώτης Δούβαλης με BMW E30 που άφησε πίσω του τον Γιώργο Παναγόπουλο με ίδιο αυτοκίνητο.

(φωτογραφίες PhotoRallyePress)



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved