Η... ημέρα των «αστεριών»!

Η... ημέρα των «αστεριών»!

Η 13η Ιουλίου έχει υπάρξει μέρα… μεγάλης χαράς στο παρελθόν για τους φίλους του Ολυμπιακού, καθώς είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν στην ομάδα τους κάποιους σπουδαίους ποδοσφαιριστές!

Σαν σήμερα, το 1988, ο Πειραιάς έγινε το επίκεντρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όταν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Λάγιος Ντέταρι.

Ο Ούγγρος φόρεσε τα ερυθρόλευκα κοστίζοντας – τότε – 1,5 δισεκατομμύριο δρχ, ποσό το οποίο αποτελούσε την ακριβότερη μεταγραφή παγκοσμίως στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ο Γιώργος Κοσκωτάς είχε ξοδέψει το εξωπραγματικό ποσό φέρνοντας στον Πειραιά τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Bundesliga εκείνη την εποχή (σ.σ. είχε κατακτήσει το κύπελλο Γερμανίας με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης πριν μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, ενώ είχε ανακηρυχθεί κορυφαίος ξένος του πρωταθλήματος), αλλά κι ένα από τα καλύτερα «δεκάρια» του πλανήτη εκείνη την εποχή…

Η υποδοχή του Μαγυάρου ποδοσφαιριστή δεν είχε προηγούμενο (μέχρι και σήμερα δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο στην χώρα μας), καθώς περισσότεροι από 50.000 (!) οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά αποθεώνοντας το νέο «αστέρι» της ομάδας τους…

Ο Λάγιος Ντέταρι στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα μέτρησε 67 συμμετοχές σκοράροντας 37 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα ρεκόρ του συγκαταλέγεται και τα ότι δεν αστόχησε ποτέ από το σημείο του πέναλτι μετρώντας 14Χ14… Σημαντικότερη στιγμή στην εν Ελλάδι καριέρα του ντελικάτου χαφ ήταν ο τελικός κυπέλλου το 1990, όταν σημείωσε δύο γκολ στο νικηφόρο 4-2 επί του ΟΦΗ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Το καλοκαίρι του 1999 – και πάλι στις 13 Ιουλίου, όπως σήμερα – ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ο διεθνής Σλοβένος μεσοεπιθετικός της Πόρτο αποτελούσε εκείνη την περίοδο έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στην Γηραιά Ήπειρο και η είδηση της έλευσής του – μαζί με τον Ζιοβάνι από την Μπαρτσελόνα – στον Ολυμπιακό δημιουργεί υψηλές προσδοκίες στον φίλαθλο κόσμο των Πειραιωτών!

Το ποσό μάλιστα, το οποίο βγήκε από τα ταμεία των Πειραιωτών - τότε – «άγγιξε» τα 5.000.000.000 δρχ!

Ο Ζλάτκο, βέβαια, δεν κατάφερε ποτέ να «δεθεί» - σε αντίθεση με τον σπουδαίο Βραζιλιάνο «μάγο» - με την ομάδα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ν’ αποτελέσει σχετικά γρήγορα παρελθόν («μετακόμισε» στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαλένθια) από τους «ερυθρόλευκους» μετά μάλιστα, από κάποια σοβαρά κρούσματα απειθαρχίας… Πρόλαβε, πάντως, να πετύχει 9 γκολ σε 24 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα.

Πριν από 6 χρόνια, στις 13 Ιουλίου του 2005, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Γιάγια Τουρέ και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Κι αν ο δεύτερος προκάλεσε ενθουσιασμό, καθώς προερχόταν από τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό και η ποδοσφαιρική του αξία ήταν γνωστή τοις πάσι, ο ψιλόλιγνος Αφρικανός, ο οποίος μπήκε… ξαφνικά στην ζωή των οπαδών του Ολυμπιακού, ήταν παντελώς άγνωστος!

Προερχόμενος από την Μέταλιστ της Ουκρανίας, ο 22άχρονος ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν χρειάστηκε περισσότερο από μία σεζόν για να… ανοίξει τα φτερά του για υψηλότερους ουρανούς!

Ο Τουρέ έφυγε για τη Μονακό κι από κει για τη Μπαρτσελόνα, στην οποία καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο! Ο Γιάγια αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι όντας μέσα στην πρώτη πεντάδα των πλέον ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως!



Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved