Ο Μαρκάνο στο Onsports

Ο Μαρκάνο στο Onsports

Έτοιμος για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του εμφανίστηκε ο Μαρκάνο.

Ο Ισπανός αριστεροπόδαρος αμυντικός, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που ακολουθούν την αποστολή των «ερυθρόλευκων», αναφέρθηκε στην συμβολή του Ερνέστο Βαλβέρδε να έρθει στους Πειραιώτες, αλλά και το… μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας για να κάνουν καλή πορεία στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιβάν Μαρκάνο:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό; Είναι αυτό που περίμενες;

«Το περίμενα παρόμοιο γιατί είχα μιλήσει με παίκτες και με προπονητές. Μου είπαν ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και δουλεύει πάρα πολύ καλά. Από την πρώτη στιγμή το κατάλαβα όταν πήγα στο προπονητικό κέντρο και είδα πως δουλεύουν και την συμπεριφορά που είχαν απέναντί μου και πόσο σωστή διατροφή κάνουν».

Πριν συμφωνήσεις με τον Ολυμπιακό, ήσουν κοντά στην Οσασούνα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να έρθεις στην Ελλάδα;

«Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ήταν μερικές ομάδες και στην Ισπανία που με ήθελαν. Η κουβέντα που είχα με τον κ. Βαβλέρδε ήταν αυτό που με έκανε να έρθω στον Ολυμπιακό».{textlink}

Τι σημαίνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για σένα;

Για μένα είναι ένας προπονητής που είχε πάντα εμπιστοσύνη σε μένα και εγώ θεωρώ ότι είμαι ένας παίκτης που θέλει, είναι σημαντικός προπονητής».

Που σου αρέσει να αγωνίζεσαι; Ως κεντρικός αμυντικός ή ως αριστερός μπακ;

«Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά. Δεν έχω καμιά προτεραιότητα παίζω και στις δύο θέσεις και νιώθω άνετα και στις δύο θέσεις και ο προπονητής διαλέγει που θα παίζω».

Στην Χετάφε σε ποια θέση έπαιζες;

«Στην Χετάφε έπαιζα περισσότερο σέντερ μπακ, από ότι αριστερός αμυντικός, αλλά στην Ράσινγκ Σαταντέρ έπαιζα περισσότερο αριστερό μπακ. Εξαρτάται ο προπονητής που με θέλει να παίζω».

Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις και περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν;

«Δεν μου αρέσει πολύ να μιλάω για το πως παίζω. Προτιμώ να το πουν άλλοι. Είμαι ένας παίκτης που δουλεύω πάρα πολύ».

Εκτός από την παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League έπαιξε ρόλο να έρθει στην Ελλάδα;

«Πάντα είναι σημαντικό. Έπαιξα τα τελευταία τρία χρόνια συνεχόμενα στο Europa League και είναι ένα περισσότερο κίνητρο για την καριέρα μου και για όλους τους παίκτες. Οπότε ήταν κάτι που με έκανε να έρθω στον Ολυμπιακό».

Ποια στοιχεία θεωρείς πως πρέπει να έχει μια ελληνική ομάδα για να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη, όπως οι ισπανικές;

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους αγώνες που είναι στην έδρα μας και να προσπαθήσουμε κάτι περισσότερο στους αγώνες εκτός έδρας. Αλλά νομίζω ότι αν παίξεις καλά στους εντός έδρας αγώνες μπορείς να κάνεις καλή πορεία».

Είσαι δανεικός στον Ολυμπιακό. Ποιος είναι ο στόχος σου στο τέλος της χρονιάς για το δικό σου μέλλον;

«Εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει αυτά που κατάφερε την προηγούμενη φορά και στο τέλος της χρονιάς, θα αποφασίσει η ομάδα, θα αποφασίσει ο προπονητής και εγώ και θα δούμε τι θα γίνει».

Τι ήξερες για τον Ολυμπιακό πριν έρθεις;

«Ήξερα ότι είχε πάρει 13 πρωταθλήματα στα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα. Ήξερα ότι είναι η κορυφαία ομάδα, αλλά και κάποιους παίκτες που έχουν παίξει στην Ισπανία ή διεθνείς που τους ξέρουν σε όλο τον κόσμο. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη και τους ξέρουμε στην Ισπανία».

Τον Ριέρα προτιμάς να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο;

«Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και προτιμάς να τον έχεις στην ομάδα σου παρά απέναντί σου».

Στον Ολυμπιακό έχουν την φιλοσοφία να ακολουθήσουν το ισπανικό μοντέλο. Μπορεί μια ελληνική ομάδα να παίξει όπως οι ισπανικές ομάδες;

«Επειδή η Ισπανία πήρε και το Euro αλλά και το Mundial, τελευταία, οι ομάδες προσπαθούν να μοιάσουν με τις ισπανικές, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ισπανικές ομάδες, γιατί μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Στην πρώτη συνεργασία που είχες με τον Βαλβέρδε, σε ποια θέση σε χρησιμοποιούσε;

«Στο πρωτάθλημα περισσότερο σέντερ μπακ και στο Κύπελλο και στο Europa League περισσότερο το αριστερό μπακ».

Υπάρχει κάτι που σε εξέπληξε ευχάριστα όταν ήρθες στον Ολυμπιακό και δεν το περίμενες;

«Είχα ελπίδες ότι όλα θα ήταν καλά. Απλά είδα πολύ καλή οργάνωση με τα γεύματα, που δεν το έχουν όλες οι ομάδες στην Ισπανία».

Στους κεντρικούς αμυντικούς και στην θέση του αριστερού μπακ υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Πως το εισπράττεις;

«Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα που έχει πάρει το πρωτάθλημα και θα παίξει στο Champions League, είναι φυσικό να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις της ομάδας και θα δώσω το καλύτερο για να ανταπεξέλθω».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι φανατικός. Είναι κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή;

«Ναι. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο και το ίδιο όταν παίζεις σε γεμάτο. Ειδικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» που θα υπάρχουν φίλαθλοι σε όλο το γήπεδο, αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες».

Ο Ολυμπιακός έχει και πολλούς εχθρούς. Είσαι ενήμερος για το κλίμα που θα συναντήσει η ομάδα σε εκτός έδρας παιχνίδια όπως στο ΟΑΚΑ ή στην Τούμπα;

«Κάτι ανάλογο γίνεται στην Ισπανία και με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, όταν παίζουν εκτός έδρας και έχουν πολλούς φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς. Είναι συνηθισμένο για τις μεγάλες ομάδες».

Έχεις ενημερωθεί για τον Παναθηναϊκό;

«Ναι το έχω ακούσει. Έχω ακούσει ότι είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και θα πρέπει να παλέψουμε κάθε χρόνο να κερδίζουμε».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ζητάει μόνο νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό…

«Δεν νομίζω ότι είναι μόνο αυτό. Είναι ντέρμπι και σε όλα τα ντέρμπι οι οπαδοί θέλουν να κερδίζουν οπωσδήποτε αυτά τα παιχνίδια».

Πριν ήσουν σε ομάδες που δεν έκαναν πρωταθλητισμό. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό. Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο;

«Ήδη ξέρω ότι έχω κάνει μια αλλαγή στην καριέρα μου, ότι στις προηγούμενες ομάδες δεν ζητούσαν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, αλλά νομίζω ότι μπορώ να συμμετέχω κι εγώ σε αυτή τη «μάχη».

Αγωνιστικά στις πρώτες μέρες τις προετοιμασίας. Ποιος παίκτης, που δεν γνώριζες σου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση;

«Σχεδόν ήξερα όλους τους παίκτες, απλά υπάρχουν παίκτες που ήταν δανεικοί και δεν τους ξέρω, αλλά και παίκτες από την δεύτερη ομάδα. Αλλά όσο έχω δει υπάρχει ένα μεγάλο επίπεδο».

Μεγαλώνοντας θα είχες πολλά είδωλα. Ποιο είναι αυτό που θα ήθελες να του μοιάσεις;

«Εγώ νομίζω πως στην Ισπανία το μοντέλο για κάθε παίκτη είναι ο Ραούλ, γιατί έχει κερδίσει τα πάντα, με μεγάλη όρεξη για το ποδόσφαιρο. Τώρα έχει πάει στην Γερμανία και με την ίδια όρεξη προσπαθεί. Νομίζω ότι ο Ραούλ είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους».

Άρα μετρά η διάρκεια για έναν παίκτη και όχι μόνο οι τίτλοι…

«Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό για έναν παίκτη, γιατί ο Ραούλ έχει κερδίσει τα πάντα, εκτός από έναν τίτλο με την Εθνική ομάδα. Αλλά εγώ νομίζω ότι ο Ραούλ στην διάρκεια της καριέρας του, αυτά που έχει πετύχει είναι αρκετά».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι δύο χρόνια στην Ελλάδα και έχει πάρει δύο πρωταθλήματα. Πιστεύεις ότι μπορείς να το πάρεις την πρώτη χρονιά;

«Νομίζω ότι μπορούμε. Πέρυσι είχαμε 13 βαθμούς διαφορά με τη δεύτερη ομάδα. Εγώ θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά και να πάρουμε και φέρος το πρωτάθλημα».

Από μικρός έπαιζες ως αμυντικός;

«Στην Ράσινγκ Σαταντέρ έπαιζα χαφ και σιγά σιγά πήγαινα προς τα πίσω και στην Β’ ομάδα της Ράσινγκ ήμουν αμυντικός».

Συμφωνείς πως η Μπαρτσελόνα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο όλων των εποχών;

«Δεν έχω δει όλες τις ομάδες στην ιστορία, αλλά από αυτά που έχω δει, είναι η καλύτερη ομάδα».

Πόσο ενήμερος είσαι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στην Ισπανία, όπου ο κόσμος βγαίνει στις πλατείες για να διαμαρτυρηθεί για το επίπεδο ζωής;

«Στην Ισπανία, σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα μιλάνε για την Ελλάδα, για τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα. Στην Ισπανία ακόμα δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο που είναι η Ελλάδα, αλλά η κατάσταση στην Ισπανία μοιάζει με αυτό που γίνεται εδώ».

Σε προβλημάτισε καθόλου αυτό;

«Όχι ιδιαίτερα γιατί εγώ ήρθαν εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο. Η οικογένειά μου, μου έλεγε μήπως δεν ερχόμουν, αλλά εγώ ήρθα για να παίξω μπάλα και θα προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου».

Ποια είναι η πρώτη εντύπωση που είχες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη;

«Φαίνεται πως είναι ένας άνθρωπος που γουστάρει πολύ το ποδόσφαιρο, που ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο και ξέρει και παίκτες και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλή συνεργασία μας».

Σε αυτές τις δύο τρεις μέρες που είμαστε εδώ, δεν χαμογελάς…

«Χαμογελάω απλά δεν το έχετε προσέξει. Είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος που δεν έχει πολλά προβλήματα αλλά όταν πρέπει να χαμογελάω, χαμογελάω».

Ο Μαρκάνο στο Onsports



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved