Άρχισε η σκληρή δουλειά! (videos)

Άρχισε η σκληρή δουλειά! (videos)

Πρώτη προπόνηση για τον Παναθηναϊκό στην Αυστρία και το Κίτζμπουελ σήμερα (09/07) με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να δουλεύει με μπάλα και τους «πράσινους» να δείχνουν έτοιμοι για σκληρή δουλειά.

Κίτσμπουελ Αποστολή: Χρήστος Γιαννούλης

Το Onsports είναι στην Αυστρία και σας μεταφέρει τα πάντα για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Μετά την άφιξη της αποστολής το βράδυ της Παρασκευής, σειρά είχε το πρωί του Σαββάτου (09/07) η πρώτη προπόνηση της ομάδας στο Κίτσμπουελ που άρχισε στις 09:45, τοπική ώρα, στην οποία οι «πράσινοι» δούλεψαν αρκετά με την μπάλα.

Φυσική κατάσταση… με μπάλα

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, «κίτρινοι», «πορτοκαλί», «μπλε» και άσπροι», και δούλευαν υπό τις οδηγίες των βοηθών του Πορτογάλου, Αλμέιδα και Γκόμεζ, ενώ ένα γκρουπ επέβλεπε και ο Γιάννης Βονόρτας που είναι στο τιμ του 65χρονου από την αρχή της προετοιμασίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε τη συνεχή επίβλεψη των ασκήσεων και έδινε όποτε χρειαζόταν τις απαραίτητες οδηγίες.

Οι πρώτες ασκήσεις που έγιναν αφορούσαν στην κυκλοφορία της μπάλας και τις πάσες, ενώ στη συνέχεια η ίδια άσκηση – με τους παίκτες να αλλάζουν την μπάλα κυκλικά – διαφοροποιήθηκε. Οι «πράσινοι» άλλαζαν την μπάλα τόσο κυκλικά όσο και διαγώνια και μετά από συγκεκριμένο αριθμό πασών άλλαζαν θέση και τέλος έφευγαν με σπριντ παίρνοντας θέση στο άλλο γκρουπ. Ο Φερέιρα θέλησε με αυτό τον τρόπο να δουλέψει πάνω στην βελτίωση τόσο της φυσικής κατάστασης όσο και της «έκρηξης» των παικτών του, πάντα όμως χρησιμοποιώντας την μπάλα όπως αρέσκεται.

Μεγάλη ένταση και γρήγοροι ρυθμοί

Ο ρυθμός της προπόνησης, αν και πρώτη στην Αυστρία για τον Παναθηναϊκό, ήταν πολύ δυνατός και γρήγορος, αφού ο Φερέιρα θέλει από τους παίκτες του να είναι φέτος πολύ πιο ταχείς από την περσινή σεζόν και περισσότερο «φρέσκοι». Για αυτό το λόγο άλλωστε δίνονταν διαρκώς εντολές προς τους παίκτες τόσο από τον Πορτογάλο όσο και από τους βοηθούς του, έτσι ώστε να εκτελούνται σωστά οι ασκήσεις.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του βοηθού του Φερέιρα, Γκόμεζ, προς τον Σπύρο Φουρλάνο όταν αυτός ξεχάστηκε και δεν έκανε σωστά ένα σπριντ, όταν του φώναξε «σπριντ, δεν κάνουμε τζόκιν, τρέχουμε Φουρλάνος», ενώ όταν οι «πράσινοι» εκτελούσαν σωστά τις ασκήσεις υπήρχε και η ανάλογη επιβράβευση με τα «μπράβο» και τα «έτσι, πάμε, πάμε», να ακούγονται στο γήπεδο του Κίτσμπουελ.

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων οι τρεις από τους τέσσερις τερματοφύλακες, αφού ο Ταμπάκης συμμετείχε στο πρόγραμμα με τους υπόλοιπους παίκτες, δούλευαν στο δεύτερο γήπεδο που υπάρχει στο χώρο. Έτσι, οι Καρνέζης, Τζόρβας και Κοτσόλης έκαναν το δικό τους πρόγραμμα με τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Βασίλη Αλεξούδη

«Μάχες» στα μικρά διπλά…

Με το τέλος των ασκήσεων, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα διατήρησε τα γκρουπ που είχε χωρίσει εξαρχής, βάζοντας τους «κίτρινους» (Σιμάο, Κατσουράνη, Λεοντίου, Νίνη, Λέτο, Χριστοδουλόπουλο) να παίξουν με τους «μπλε» (Σεϊταρίδης, Πλεσί, Ιωαννίδης, Δημούτσος, Φουρλάνος, Σαριέγκι), αλλά και με τους «άσπρους» (Μπιάρσμιρ, Λεοντίου, Μουν, Πετρόπουλος, Μαρίνος, Τριανταφυλλόπουλος) και τους «πορτοκαλί» (Καραγκούνης, Μπουμσόνγ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον), διπλά σε μικρό χώρο.

Οι ομάδες εναλλάσσονταν, παίζοντας αρχικά στο μισό γήπεδο και στη συνέχεια σε μικρότερο ακόμα χώρο, με τις μάχες να είναι… ομηρικές και τους παίκτες να ζουν την προπόνηση πολύ έντονα. Έγιναν περισσότερα από δέκα μίνι-διπλά, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχε μια «μάχη» των «πορτοκαλί» με τους «κίτρινους», όπου οι Λέτο και Κατσουράνης έκαναν… επίδειξη τεχνικής, ειδικά σε ένα εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο δεύτερος με… πιρουέτα λίγο πριν νικήσει τον Τζόρβα!{textlink}

«Σας κάνουμε πλάκα»!

Το πιο θετικό για τον Παναθηναϊκό, όπως φαίνεται από τις πρώτες στιγμές της ομάδας στην Αυστρία, είναι ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, τόσο με το τεχνικό επιτελείο όσο και μεταξύ των παικτών. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντάλλασσε «χάι – φάιβ» με τον Νίκο Σπυρόπουλο, ενώ έδινε οδηγίες σε ήρεμο τόνο στους Βύντρα, Μπουμσόνγκ και Καντέ στα διαλείμματα των διπλών.

Παράλληλα, οι πλάκες δίνουν και παίρνουν στο Κίτζμπουελ από την πρώτη μέρα, με αφορμή κυρίως τις κόντρες στα οικογενειακά διπλά, όπως συνέβη με τους Χριστοδουλόπουλο, Σπυρόπουλο και Σαριέγκι. Ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού κάτι είπε προς τον Βάσκο μετά από ένα διπλό και ο Σαριέγκι απάντησε «εντάξει, πλάκα κάνουμε» για να… επέμβει ο Χριστοδουλόπουλος και να φωνάξει «Σάρι, πλάκα σας κάναμε εμείς πριν από εδώ», θυμίζοντας στον Βάσκο τη νίκη των «κίτρινων» σε ένα από τα διπλά με τους «μπλε»!

{textlink}

Οι «πράσινοι» μετά το τέλος της προπόνησης έκαναν αποθεραπεία και πλέον μπαίνουν για τα καλά σε ρυθμούς σκληρής δουλειάς, αφού θα περάσουν το μεσημέρι τους στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα κατέβουν πάλι στο γήπεδο έτσι ώστε να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Άρχισε η σκληρή δουλειά! (videos)



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved