Ταχύτερος ο Βέμπερ στην Αγγλία

Ταχύτερος ο Βέμπερ στην Αγγλία

Δεύτερη pole position για τον Αυστραλό φέτος, με την Red Bull Renault να κάνει το «1-2» στο Σίλβερστοουν και το «9Χ9» στις φετινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά!

Οι δύο Ferrari με τους Φερνάντο Αλόνσο και τον Φελίπε Μάσα ακολούθησαν το ρυθμό και τους χρόνους των δύο της Red Bull Renault στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Ο Μαρκ Βέμπερ νίκησε τον συναθλητή του στη Red Bull Renault Σεμπάστιαν Φέτελ στη «μάχη» της pole position για το Βρετανικό γκραν πρι στην πίστα του Σίλβερστοουν. Η επιτυχία αυτή ήρθε πάνω στις αλλαγές των κανονισμών για τους διαχύτες. Οι κανονισμοί αυτοί ήταν (θεωρητικά) κατά της ομάδας όμως δεν τους επηρέασαν.Ο περυσινός νικητής του αγώνα έγραψε 1: 30,399’’ αφήνοντας τον Φέτελ πίσω του + 0,032’’όταν η αιώνια απειλή του αγώνα (η βροχή) έκανε την εμφάνισή της στα τελευταία λεπτά του Q3.

Όλοι περίμεναν τη McLaren Mercedes να πιέσει για την 3η και 4η θέση ήταν όμως η Ferrari με τους Αλόνσο και Μάσα οι οποίοι μοιράζονται τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης (με διαφορά 0,117’’ και 0,725’’ από τον πρώτο).

Από τη Βρετανική «φρουρά» της McLaren μόνο ο Τζένσον Μπάτον κατάφερε μία καλή επίδοση φτάνοντας την 5η θέση (1,5’’ πίσω από τον Βέμπερ) όταν ο Χάμιλτον έκλεισε με δυσκολία τη δεκάδα. Μένει να μάθουμε αν η εμφάνιση της ομάδας ήταν αποτέλεσμα κακών επιλογών στη στρατηγική ή κάποιο πρόβλημα στο μονοθέσιο. Πάντως η κακή, για τα δεδομένα του Χάμιλτον, εμφάνιση ήταν μία από τις πολλές εκπλήξεις του αγώνα.

Η δυνατή καταιγίδα στο τέλος του Q1, η στεγνή πίστα και η έκρηξη επιδόσεων του Q2, έφεραν νέα ονόματα στην πρώτη δεκάδα. Ο Πολ Ντι Ρέστα (Force India) στην 6η θέση, ο Πάστορ Μαλντονάντο (Williams Cosworth) στην 7η μπροστά από τον Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber Ferrari) στην 8η .

Στη μάχη των δύο Mercedes GP καλύτερος ο Νίκο Ρόζμπεργκ 9ος  με τον Μίκαελ Σουμάχερ 13ο. Εκτός Q3 έμειναν για πρώτη φορά φέτος οι δύο Lotus Renault. Όμως κακό αποτέλεσμα  είχαν και οι δύο πιλότοι της Toro Rosso με τους Αλγκουεσουάρι στη 18η και Μπουέμι στη 19η θέση . Ο Ντανιέλ Ρισιάρντο (HRT) στα πρώτα του χρονομετρημένα δοκιμαστικά ξεκινά από την 24η θέση.

Οι θέσεις εκκίνησης

1ος . Μαρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault) 1: 30,399’’

2ος .Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault) + 0,032’’

3ος . Φερνάντο Αλόνσο  (Ferrari)  + 0.117

4ος .Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 0,725’’

5ος . Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes)  + 1,590’’

6ος Πολ Ντι Ρέστα (Force India – Mercedes) + 1,530’’

Ζήστε πάλι την ένταση των χρονομετρημένων δοκιμαστικών μέσα από το Live του OnSports.gr

{coveritlive}0cbd1cb396{/coveritlive}



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved