Πρώτος ο Μάσα… κολυμπώντας

Πρώτος ο Μάσα… κολυμπώντας

Στα τελευταία λεπτά του δεύτερου session των ελεύθερων δοκιμαστικών για το γκραν πρι της Βρετανίας ήταν ο Φελίπε Μάσα, που έγραψε τον καλύτερο χρόνο.

Η βροχή ήταν και πάλι η πρωταγωνίστρια στο Σίλβερστουν και μάλιστα ήταν τόσο έντονη που οι οδηγοί περίμεναν ως τα τελευταία λεπτά για να βγούν στην πίστα και να κάνουν περάσματα .Σχεδόν ολόκληρη η πρώτη ώρα αναλώθηκε με τους θεατές να περιφέρονται στο πιτ λέιν και τους team managers να κοιτάζουν τις οθόνες των μετεωρολογικών ραντάρ και τον ουρανό, περιμένοντας βελτίωση του καιρού.

Λίγο πριν το τέλος της περιόδου η βροχή έγινε πιο ασθενής και κάθε πέρασμα βελτίωνε την κατάσταση του οδοστρώματος. Όπως ήταν λογικό  οι χρόνοι βελτιώνονταν και ξεκίνησε μία «μάχη» για τον καλύτερο χρόνο. Τότε ο Φελίπε Μάσα ήταν εκείνος που βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων. Ο Βραζιλιάνος με τη Ferrari ήταν και ο μοναδικός που σημείωσε χρόνο κάτω από το 1:50, αφήνοντας στη 2η θέση τον Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP). Πιο πίσω ακολούθησαν οι Καμούι Κομπαγιάσι ( Sauber Ferrari), Λίουις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes).

Οι συνθήκες άλλαζαν τόσο γρήγορα και απότομα που εκείνοι που βρίσκονταν στην κορυφή 5 λεπτά πριν από το τέλος βρέθηκαν πολύ χαμηλά στην κατάταξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP), που ήταν 12ος , ενώ ο Μαρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault) ήταν 14ος.

Μπαίνοντας στο τελευταίο μισάωρο της περιόδου η κατάσταση όντως βελτιώθηκε και οι οδηγοί άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν στην πίστα και να γράφουν χρόνους, με τον Τζέιμι Αλγλουεσουάρι να κάνει το ξεκίνημα. Στην αρχή οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν τα λάστιχα βροχής αλλά με τη σταδιακή βελτίωση της πίστας άρχισαν να χρησιμοποιούν  και τα ενδιάμεσα.

Να δούμε πως θα είναι οι καιρικές συνθήκες αύριο Σάββατο 9/7 όπου θα έχουμε τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά να ξεκινούν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας). Φυσικά το www.Onsports.gr  θα τα καλύψει  live ώστε να μην χάσετε στιγμή από την ένταση και το συναγωνισμό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος. Φελίπε Μάσα  (Ferrari)  1: 49,967”

2ος.Νίκο Ρόζμπεργκ  (Mercedes GP) + 0,777”

3ος. Καμούι Κομπαγιάσι  (Sauber – Ferrari)  + 1,428”

4ος. Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes)  + 1,471”

5ος. Τζένσον Μπάτον  (McLaren – Mercedes)  + 1,551”

6ος. Άντριαν Σιούτιλ (Force India – Mercedes)  + 1,771”



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved