Arrivederci capitano...

Arrivederci capitano...

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα και το Onsports θυμίζει την πορεία του Γάλλου στους «πράσινους» την διετία που μας πέρασε.

Για τον σταρ του «τριφυλλιού» έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Πάρα πολλά είναι και τα αφιερώματα που έχουν γίνει τόσο στις ικανότητές του εντός γηπέδων όσο και στα κατορθώματά του έξω από αυτά, αφιερώματα που ετοίμασε κατά καιρούς και το Onsports για… χατίρι του επιθετικού του Παναθηναϊκού – για λίγες μέρες ή και ώρες ακόμα – και τα οποία μας θυμίζουν τα όσα πρόσφερε στην ομάδα στα δύο χρόνια παραμονής του.

Μεταγραφή αεροδρομίου…

Καλοκαίρι 2009, Ιούνιος και ξαφνικά ένα απόγευμα η είδηση σκάει σαν… «βόμβα». Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον Τζιμπρίλ Σισέ! Μια μεταγραφή που συνολικά θα κόστιζε στους «πράσινους» 20 εκατ. ευρώ, αν ο Γάλλος εξαντλούσε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι». Τα 8 εκατ. ευρώ πήγαν στα ταμεία της Μαρσέιγ που είχε τα δικαιώματα του Σισέ και τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με τα 2,5 εκατ. ευρώ καθαρά, συν κάποια μπόνους, που εισέπραττε ετησίως ο σούπερ σταρ με θητεία σε Championnat και Premier League.

Στις 26 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και λίγο μετά τις 18:30, ο Τζιμρίλ Σισέ προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Παροξυσμός από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που φτάνει τις 3.000 και φωνάζει για πρώτη φορά το σύνθημα που για δύο χρόνια θα συνοδεύει τους αγώνες των «πρασίνων». «Οε, οε, οε, οε Τζιμπρίλ Σισέ», είναι η ιαχή που δονεί το αεροδρόμιο και ο Γάλλος μένει έκθαμβος από τις εκδηλώσεις λατρείας που αντιμετωπίζει αυτός και η οικογένειά του κατά την άφιξή του στην Ελλάδα. Είχε προλάβει πάντως να ζητήσει το «9» πριν υπογράψει και φρόντισε να το τιμήσει ανάλογα…

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ για την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας τεσσάρων ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του «τριφυλλιού» και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα…

Αρχή με αμφισβήτηση…

Ο Σισέ, δεν έκρυψε ποτέ ότι έχει μεγάλη πίστη στις δυνατότητές του, φρόντισε από τις πρώτες του δηλώσεις να κάνει σαφές το γιατί είχε έρθει στον Παναθηναϊκό. «Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω καλά. Να σκοράρω. Θα δούμε. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε πολύ καλά για τον Παναθηναϊκό φέτος. (…)Πρέπει να με φοβούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά όχι μόνο αυτοί. Έχω έρθει εδώ για να αποδείξω κάποια πράγματα. Ότι είμαι καλός παίκτης και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», θα πει στις πρώτες του δηλώσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και κάποιοι φρόντισαν από τους πρώτους μήνες του στον Παναθηναϊκό να τον κατηγορήσουν για… μεγαλοστομία!

Ο Γάλλος δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, ελέω και του χρόνου προσαρμογής που χρειαζόταν, αν και σκόραρε τόσο στα φιλικά όσο και στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ανοίγοντας το σκορ στο Παγκρήτιο στις 22/08/2009 απέναντι στον Εργοτέλη. Το πέναλτι που έχασε απέναντι στην Σπάρτα Πράγας και η αποβολή του στο εκτός έδρας ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, φέρνουν τα πρώτα… σύννεφα. Μέσα σε όλα, ο Γάλλος φορ θα «χάσει» τον πατέρα του στις πρώτες μέρες του Οκτώβρη του 2009.

Ξέσπασε και δε σταμάτησε…

Ο Γάλλος επιθετικός ωστόσο δεν πτοήθηκε ούτε από το θάνατο του ανθρώπου που τον έμαθε να αγαπάει το ποδόσφαιρο, ούτε από την κακοπροαίρετη κριτική που του ασκήθηκε, ούτε και από το γεγονός ότι καθηλώθηκε στον πάγκο από τον Τεν Κάτε καθώς δεν έδινε σκοράρισμα, πράγμα για το οποίο αποκτήθηκε. Ήταν 5 Οκτωβρίου 2009 και ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Τα δύο γκολ του Σισέ ήταν η αρχή για ένα μεγάλο και όμορφο ταξίδι με την πράσινη φανέλα και για ένα απίστευτο δέσιμο με τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή και τα πολλά λόγια περιττεύουν. Άλλωστε τα γκολ του Σισέ μιλούν από μόνα τους. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε σε κάποια από τα… highlights της παρουσίας του στην Ελλάδα. Ο Σισέ ήταν αυτός που «σκότωσε» τη Ρόμα μαζί με τον Σωτήρη Νίνη τον Απρίλιο του 2010, ενώ ο ευρωπαϊκός λογαριασμός είχε «ανοίξει» νωρίτερα με την Ντιναμό Βουκουρεστίου στην Αθήνα, αυτός που βοήθησε με τα 23 γκολ του στο να έρθει το πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια στον Παναθηναϊκό και αυτός που με το… σπαθί του έγινε ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος στον οποίο στηρίχθηκαν οι Τεν Κάτε και Νιόπλιας, αλλά και ο Φερέιρα την περασμένη σεζόν.

Η δικαίωση και η κλήση στην Εθνική!

Τα επιτεύγματά του, παρά το γεγονός ότι ήρθαν στο δεύτερης κατηγορίας ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έμειναν απαρατήρητα από τα διεθνή μέσα αλλά και από τον Ραϊμόν Ντομενέκ. Άλλωστε ο Σισέ είχε βάλει σαν στόχο την επιστροφή του στην Εθνική Γαλλίας όταν αποφάσισε να έρθει στον Παναθηναϊκό. Έτσι, δεν άργησε να επιστρέψει στους «τρικολόρ», αρχικά για ένα φιλικό με την Ισπανία στις 03/03/2010 και στη συνέχεια, για την αποστολή της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Η παταγώδης αποτυχία της Γαλλίας πάντως, δεν επηρέασε τον Σισέ. Τα σενάρια από το καλοκαίρι του 2010 τον ήθελαν να σκέφτεται την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό αλλά αυτός έμεινε πιστός στο «τριφύλλι», έγινε αρχηγός και ηγέτης και ίσως η αιτία που «σώθηκε» έστω και για τα προσχήματα η φετινή χρονιά με την πρόκριση των «πρασίνων» στα προκριματικά του Champions League.

Πάλεψε σχεδόν… μόνος του

Αν και η χρονιά που μας πέρασε δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Γάλλο, εξελίχθηκε σε άλλη μια άκρως παραγωγική σεζόν. Ο Σισέ πάλεψε σχεδόν μόνος του για να κρατήσει στην «μάχη» του τίτλου τον Παναθηναϊκό, το κατάφερε εν μέρει αλλά μετά τα όσα έγιναν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Ελλάδα και το «τριφύλλι», ανοίγοντας έτσι ένα χορό… μεταγραφολογίας.

Τα 25 γκολ που πέτυχε άλλωστε τον έκαναν αρκετά ελκυστικό για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες και του έδωσαν την δυνατότητα να φέρει μια ικανοποιητική πρόταση στα ταμεία του Παναθηναϊκού που έχουν σημαντικό πρόβλημα. Ο Γάλλος ζύγισε πάρα πολύ τα πράγματα πριν πάρει την τελική του απόφαση, δυσκολεύτηκε να αφήσει πίσω του το «Βασίλειο» που έχει στην Ελλάδα και τους φιλάθλους που τον λάτρεψαν όσο κανέναν την τελευταία δεκαετία, όμως πλέον αποτελεί παρελθόν για το «τριφύλλι» αφού από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται από τη Λάτσιο.

Μια διετία γεμάτη κατορθώματα…

Από το καλοκαίρι του 2009 ο Σισέ είναι διαρκώς όπως αναφέραμε, ότι πιο «λαμπερό» έχει να δείξει ο Παναθηναϊκός και δικαίως απασχόλησε τόσο τους φιλάθλους όσο και τον Τύπο με τα όσα πέτυχε εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Από τα περίεργα κουρέματα και τα τατουάζ, το «δέσιμο» με τον κόσμο και το «τατού» με το τριφύλλι και τη λέξη «double», τα 50 γκολ, τα διαρκή επιτεύγματα και τις βραβεύσεις, μέχρι τα επεισόδια στο Φάληρο αλλά και τη φιλανθρωπική του στάση, ο Γάλλος εντυπωσίασε. Εντυπωσίασε με το πώς έγινε… Παναθηναϊκός, με το πώς πρόσφερε χρήματα ακόμα και στον ερασιτέχνη και με το πώς έγινε θέμα συζήτησης φορώντας… φούστα!

Θυμηθείτε στιγμές που «σημάδεψαν» την παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ στην Ελλάδα

Αφιέρωμα του Onsports στα κουρέματα του Γάλλου επιθετικού, ΕΔΩ

Ο… σάλος με την φούστα του Σισέ, ΕΔΩ

Αφιέρωμα στα 43 γκολ σε δύο σεζόν που τον ανέδειξαν ισάριθμες φορές πρώτο σκόρερ, ΕΔΩ

Ο Σισέ φτάνει στην 15η θέση των σκόρερ του Παναθηναϊκού, ΕΔΩ

«Τι είδε ο Σισέ στην Ελλάδα;», ΕΔΩ

Το Onsports σκιαγραφεί το επιχειρηματικό και κοινωνικό προφίλ του Γάλλου επιθετικού, ΕΔΩ

Οι δηλώσεις του Γάλλου επιθετικού μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ΕΔΩ

Οι τελευταίες του δηλώσεις, μετά το τέλος των play off, ΕΔΩ

Το πάρτι (αποχαιρετισμού;) στην Χαλκίδα και η συγκίνηση του Τζιμπρίλ Σισέ, ΕΔΩ

Το σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δύσκολα θα ξεχάσουν τον Γάλλο επιθετικό, που έχει δηλώσει πάντως ότι τα χρόνια του στην Ελλάδα μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά που πέρασε στη Λίβερπουλ. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει αφήσει και μια υπόσχεση ανοικτή, καθώς είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι θέλει κάποια μέρα να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Συνήθως, κρατάει τις υποσχέσεις του...

Για την ώρα, η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρετά τον σούπερ σταρ που αρχίζει μαθήματα ιταλικών...

Arrivederci capitano...

Arrivederci capitano...



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved