Στους δρόμους του Πόρτο

Στους δρόμους του Πόρτο

Φαίνεται πως η αγωνιστική ομάδα της Chevrolet, δεν έχει αντίπαλο φέτος. Αυτό επιβεβαίωσε και στο Πόρτο.

Φυσιολογικά θα ήταν πολύ νωρίς για να μιλάμε για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς βρισκόμαστε ακριβώς στα μισά του πρωταθλήματος. Όμως με τα αποτελέσματα, που έχει  πετύχει η Chevrolet στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος αυτοκίνητων τουρισμού, θα μπορούσαμε άνετα διακινδυνέψουμε την πρόβλεψη ότι το πρωτάθλημα είναι καθαρά δικιά της υπόθεση. Στους πρώτους 6 από τους 12 αγώνες, η ομάδα μονοπωλεί σχεδόν τις θέσεις στο πόντιουμ. Ως τώρα, έχει 11 νίκες στα 12 συνολικά σκέλη που έχουν γίνει και έχει κτίσει μια τεράστια διαφορά από την δεύτερη στην κατάταξη ομάδα της BMW.

Τελευταία παραδείγματα: η φετινή παρουσία των αγωνιστικών Cruze, σε δύο πρώτες θέσεις που προστέθηκαν στη συνολική συγκομιδή της ομάδας. Αυτή την φορά το τερέν αποτέλεσαν οι δρόμοι του Πόρτο, όπου στήθηκε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Αλεν Μενού δεν δυσκολεύτηκε και πολύ για να πάρει την νίκη, ξεκινώντας από την πρώτη θέση, τερμάτισε σε αυτήν χωρίς να τον απειλήσει κανείς. Ο θρίαμβος της Chevrolet συμπληρώθηκε τους Μιούλερ και Χαφ οι οποίοι συμπλήρωσαν το πόντιουμ, μετά από μεταξύ τους «μάχη».

Η διεκδίκηση της νίκης συνεχίστηκε από τους δύο αυτούς οδηγούς και στο 2ο σκέλος του αγώνα. Η προσπάθεια ήταν τόσο έντονη, που είχαν και μια επαφή μεταξύ τους. Οι αγωνοδίκες ωστόσο αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε κάποιο θέμα προς διερεύνηση και τιμωρία. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά με τον Χαφ να «κόβει» πρώτος το νήμα και τον Μιούλερ στην δεύτερη θέση. Ο Μενού κατάφερε να ανέβει τρεις θέσεις από την ένατη που είχε στην εκκίνηση αλλά περιορίστηκε τελικά στην έκτη θέση.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ρομπ Χαφ: «Άλλο ένα εξαιρετικό σαββατοκύριακο για την Chevrolet αλλά και για εμένα και τους τεχνικούς μου, οι οποίοι πραγματικά αυτή την φορά τα έδωσαν όλα. Η μάχη με τον Ιβαν στο πρώτο σκέλος ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αν και για εμένα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα γιατί σε αρκετά σημεία το μόνο που μπορούσα να δω μπροστά μου ήταν το αυτοκίνητο του. Τελικά προτίμησα να μην το ρισκάρω άλλο και να εξασφαλίσω την τρίτη θέση και τους βαθμούς. Στο δεύτερο μέρος το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Κατάφερα να πάρω την πρώτη θέση παρά το περιστατικό με τον Ιβάν. Για το συγκεκριμένο θα ήθελα να πω ότι δεν έγινε κάτι ηθελημένο ούτε από την δική μου πλευρά ούτε από την δική του. Αυτά γίνονται στους αγώνες.

Αλέν Μενού: Ήταν ένας καλός αγώνας για την ομάδα. Τα πράγματα στο πρώτο σκέλος ήταν μάλλον απλά. Εκμεταλλεύτηκα την Pole Position που είχα κερδίσει και δεν άφησα την πολύ καλή δουλειά που είχαμε κάνει με τους τεχνικούς μου στα χρονομετρημένα να πάει χαμένη. Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν το ότι έκτισα αμέσως μια καλή διαφορά και μετά επικεντρώθηκα πιο εύκολα στο να μην κάνω κάποιο σοβαρό λάθος. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησα δυναμικά και από την ένατη βρέθηκα στην έκτη μετά και από κάποιες επαφές που είχα με τον Ταρκουίνι. Από εκεί και πέρα είχα μια καλή μάχη με τον Κόρονελ αλλά δεν πρόλαβα να κάνω κάτι καλύτερο.

Ιβάν Μιούλερ: Αν και δύο δεύτερες θέσεις σίγουρα δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από αυτό το Σαββατοκύριακο. Φεύγω με την εντύπωση ότι έχασα μια ευκαιρία. Στο πρώτο μέρος δεν μπορούσα με τίποτα να κρατηθώ κοντά στον Μενού, καθώς δεν είχα την απαραίτητη ταχύτητα και έτσι αποφάσισα να επικεντρωθώ στο να κρατήσω την δεύτερη θέση. Κάτι που μόνο εύκολο δεν ήταν. Στο δεύτερο σκέλος τα πάντα κρίθηκαν από την επαφή που είχα με τον Χαφ. Το μόνο που θα ήθελα να πω σχετικά με το περιστατικό είναι το ότι εγώ κρατήθηκα στην αγωνιστική γραμμή.

Βαθμολογία πρωταθλήματος Οδηγών

1ος . Ρ.Χαφ (Chevrolet) 227

2ος . Ι.Μιούλερ (Chevrolet) 198

3ος . A Μενού (Chevrolet) 167

4ος . T Μοντέϊρο (SEAT) 101

5ος . T Κόρονελ (BMW) 100

Βαθμολογία πρωταθλήματος κατασκευαστών

1. Chevrolet  491

2. BMW 279

3. SEAT SR 276

4. Volvo, 76.



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved