Ο νέος βασιλιάς λέγεται Τζόκοβιτς!

Ο νέος βασιλιάς λέγεται Τζόκοβιτς!

Ο Σέρβος κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο στο Wimbledon απέναντι στον Ναδάλ και είναι δικαίως το Νο 1 του κόσμου!

Η νέα λίστα της παγκόσμιας κατάταξης, που το πρωί της Δευτέρας (4/7) θα ανακοινωθεί επίσημα, ελάχιστα ενδιαφέρει πια τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η εμφάνισή του στον τελικό του Wimbledon απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι το καινούριο του… σπίτι, στο ρετιρέ του κόσμου, του αξίζει απόλυτα!

Ο Σέρβος πήρε τον τίτλο από τα χέρια του Ισπανού αντιπάλου του, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-1, 1-6, 6-3 και συνδύασε με θρίαμβο την πρώτη του εμφάνιση στον τελικό του βρετανικού Grand Slam.

Ο 24χρονος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα (ουκ ολίγες φορές είχε παραδεχθεί πως το Wimbledon είναι το αγαπημένο του Grand Slam), ενώ παράλληλα απέδειξε πως τίποτα στην περίπτωσή του δεν είναι τυχαίο: η απίστευτη φετινή αγωνιστική του κατάσταση (μία ήττα σε 49 αγώνες), οι πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εναντίον του Ναδάλ, η άνοδός του στον Νο 1. Σε αντίθεση με τη συνάδελφό του στις γυναίκες, Καρολίν Βοζνιάκι, ο Τζόκοβιτς έφτασε στην κορυφή κερδίζοντας τους τίτλους που… μετράνε και όχι μόνο τα τουρνουά προετοιμασίας.

Ο τελικός δεν ήταν αυτό ακριβώς που φαντάζονταν οι φίλαθλοι του τένις, αφού ο Ισπανός παρέδωσε το στέμμα του με λιγότερη αντίσταση από την αναμενόμενη. Στα δύο πρώτα σετ, ο Ράφα ήταν άνευρος και αγχωμένος, ενώ μόνο στο τρίτο έδειξε πως μπορούσε να μπει στο παιχνίδι της υπεράσπισης του τίτλου του.

Παρά το γεγονός πως τα αβίαστα λάθη του πολλαπλασιάστηκαν σε σχέση με το ξεκίνημα, ο Τζόκοβιτς έδειχνε –στο παιχνίδι του και στο πρόσωπό του- ότι αυτόν τον τίτλο δε θα τον έχανε. Λίγο αργότερα, χτυπούσε τη γροθιά του στο μέρος της καρδιάς, στον σήμα-κατατεθέν πανηγυρισμό του, που αυτή τη φορά σήμαινε πολύ περισσότερα…

«Η καλύτερη μέρα της ζωής μου»

Το φιλί στο χορτάρι του All England Club δεν ήταν αρκετό. Ο Τζόκοβιτς έβαλε στο στόμα του λίγο… χόρτο για να γευθεί… κυριολεκτικά τη νίκη κι έπειτα χαρακτήρισε τις τελευταίες ημέρες (άνοδος στο Νο 1, κατάκτηση του Wimbledon) ως δύο… καλές μέρες στο γραφείο!

«Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου! Είναι το αγαπημένο μου τουρνουά και το πρώτο που παρακολούθησα ως παιδί. Νομίζω ακόμα ότι κοιμάμαι, ότι ονειρεύομαι. Το να κερδίζεις τον Ναδάλ είναι πάντα δύσκολο. Νομίζω ότι έπαιξα το καλύτερο παιχνίδι μου στο χόρτο. Είναι απίστευτο αυτό που ζω και γίνεται ακόμα καλύτερο από το γεγονός ότι έχω δίπλα μου τους ανθρώπους που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο. Ήταν μερικές καλές μέρες στο γραφείο»!

Ο Ναδάλ συνεχάρη τον αντίπαλό του και θυμήθηκε το συναίσθημα της πρώτης φοράς στο Λονδίνο, που εκείνος ένιωσε τρία χρόνια νωρίτερα: «Συγχαρητήρια στον Νόβακ για τη νίκη του και για την θαυμάσια σεζόν. Το Wimbledon αποτελούσε πάντα για μένα το πιο ξεχωριστό τουρνουά. Ήταν για μένα όνειρο την πρώτη φορά που το κατέκτησα, το 2008 και φαντάζομαι πώς νιώθει τώρα ο Νόλε. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη αυτές τις δύο εβδομάδες. Θα προσπαθήσω πιο σκληρά του χρόνου».

Θυμηθείτε το live:

{coveritlive}05275ec777{/coveritlive}



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved