MotoGP:  Στόνερ  Reloaded

MotoGP: Στόνερ Reloaded

Σε λίγες ώρες ο Κέισι Στόνερ Repsol Honda θα ξεκινήσει από την pole position τον 8ο αγώνα της χρονιάς για τα MotoGP στην πίστα Μουτζέλο της Ιταλίας.

Μετά το χειμωνιάτικο Άσεν στην Ολλανδία ομάδες και αναβάτες στα MotoGP έλπιζαν για να έχουν επιτέλους ένα τριήμερο χωρίς προβλήματα καιρού και με σταθερές συνθήκες. Όμως και στο Μουτζέλο οι εκπλήξεις του καιρού συνεχίστηκαν. Τα ελεύθερα δοκιμαστικά είχαν βροχχή και τα χρονομετρημένα σχεδόν διακόπηκαν όταν μία δυνατή καταιγίδα έκανε την πίστα λίμνη.


Εκτός από τη βροχή ο αγώνας στο Άσεν μας έδειξε έναν καινούριο νικητή. Ο Μπεν Σπις κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο MotoGP. Είχαμε όμως και μία επανάληψη «σκηνών», που έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές. Αυτές που έχουν πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Gresini Honda). Ο Ιταλός ξεκίνησε από την pole position και πριν προλάβει να κλείσει τον πρώτο γύρο, έπεσε και παρέσυρε μαζί του και έναν άλλο αναβάτη. Αυτή τη φορά τον πρωταθλητή Χόρχε Λορένθο (Team Yamaha Racing).

Οι πρωταγωνιστές

Ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) ξεκινά από την pole στο Μουτζέλο, μετά από μία χαμηλού προφίλ εμφάνιση στο Άσεν. Ο Αυστραλός προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει στη νίκη, ωστόσο λειτούργησε περισσότερο η λογική και έμεινε με ασφάλεια στη δεύτερη θέση στον Ολλανδικό αγώνα. Αυτή η στρατηγική του αναβάτη της Repsol Honda του χάρισε 20 βαθμούς και ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο πρωτάθλημα.

 
Ο Χόρχε Λορένθο ήταν το τελευταίο «θύμα» του Μάρκο Σιμονσέλι στο Άσεν. Πέρα από αυτό ο Ισπανός της Yamaha έδειξε πως μπορεί να οδηγήσει καταπληκτικά και πως δεν έχει χάσει την αποφασιστικότητά του. Η ιταλική πίστα ίσως αποδειχτεί δύσκολη για τη Yamaha λόγω της μεγάλης ευθείας, ωστόσο η M1 «αισθανεται» καλύτερα στο εσωτερικό κομμάτι της.

Ο Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) επιστρέφει. Με πόνους, με μία μέτρια εμφάνιση (ξεκινά από την 8η θέση) όμως επιστρέφει. Έπειτα από δύο επεμβάσεις στην κλείδα που έσπασε στο Λε Μαν, είναι έτοιμος να ανέβει ξανά στη μοτοσικλέτα του και να πάρει εκκίνηση στα MotoGP.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι. Πέρυσι ο «δόκτορ» χρειάστηκε πραγματικό γιατρό, αφού στις ελεύθερες δοκιμές στην ιταλική πίστα ένα highside τον οδήγησε σε πτώση με αποτέλεσμα ένα σπασμένο πόδι. Ο superstar των MotoGP έχει κάνει δοκιμές στο Μουτζέλο με την GP12, αλλά στα χρονομετρημένα η η GP11,1, (μια GP12 με κινητήρα 800 κ.εκ) δεν πήγε καλά και ξεκινά από τη 12η θέση. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μέσα στην έδρα του και την έδρα της Ducati. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά του Rossi ντυμένο στα κόκκινα μπροστά στους συμπατριώτες του.

Το GP του Μουτζέλο, πέρα από τις ιδιαιτερότητες που έχει, φέτος θα φιλοξενήσει και μια ημέρα δοκιμών τη Δευτέρα για τα πρωτότυπα των 1000 κ.εκ του 2012. Προς μεγάλη απογοήτευση όλων όμως τα βασικά εργοστάσια αποφάσισαν να μην κατεβάσουν τα πρωτότυπα τους στην Ιταλία. Πρώτα η Ducati και η Honda και πιο πρόσφατα η Yamaha ανακοίνωσαν πως δεν θα δοκιμάσουν τα 1000άρια τους στην ιταλική πίστα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα τα δούμε όλα μαζί για πρώτη φορά.

Η πίστα του Mugello βρίσκεται 20 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Φλωρεντίας στους λόφους της Τοσκάνης. Η παλαιάς σχεδίασης διαδρομή ακολουθεί το ανάγλυφο των λόφων, ενώ χαρακτηριστικό της είναι η πρόσφυση της ασφάλτου, η οποία φέτος έχει στρωθεί από την αρχή. Η τεράστια ευθεία εκκίνησης τερματισμού δίνει τη δυνατότητα στις μοτοσικλέτες να φτάσουν τα 320 χλμ. Οι στροφές Arrabiata 1 και 2, η κατηφορική Scarperia απαιτούν από τον αναβάτη συγκέντρωση και γνώση. Αυτό όμως που δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο Μουτζέλο είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χιλιάδες φίλοι της μοτοσικλέτας.

 



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved