«Δεν γυρίζω στην Ελλάδα»

«Δεν γυρίζω στην Ελλάδα»

Καμία… πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα κάποιας ομάδας, δεν έχει ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Έλληνας επιθετικός, συνάντησε τον «Δάσκαλό» του, Ευγένιο Γκέραντ, καθώς έδωσε το «παρών» στην πέμπτη και τελευταία μέρα του 8ου «Ευγένιος Gerard Soccer Camp». Ο διεθνής φορ μίλησε στο Onsports, χορηγό επικοινωνίας του camp, για την σημασία που έχουν για τα παιδιά τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά και τη δική του… περιπέτεια στο εξωτερικό.

Γιώργο είναι σημαντικό για τα παιδιά να γίνονται τέτοια καμπ;

«Σίγουρα είναι σημαντικό γιατί υπάρχουν κατάλληλοι άνθρωποι για να δουν το ταλέντο των παιδιών και να τους δοθούν οι ευκαιρίες για να μπουν σε καλές Ακαδημίες. Νομίζω ότι η πρωτοβουλία που έχει πάρει ο κ. Γκέραρντ, μαζί με τον Μανώλη Παπαδάκη και τον Σπύρο Μαραγκό είναι σημαντική για την πορεία των παιδιών αυτών και να βγάλουν κάτι θετικό».

Θεωρείς ότι υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα;

«Ταλέντα υπάρχουν. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν ταλέντα, όπως υπάρχουν και στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσουμε αυτά τα ταλέντα για να προχωρήσουν και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Το μόνο που λείπει από την Ελλάδα είναι η υπομονή των ανθρώπων που δουλεύουν στις ομάδες, έτσι ώστε να δώσουν το κίνητρο στα παιδιά και την ευκαιρία για να παίξουν ποδόσφαιρο».

Θεωρείς ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν βλέπουμε ταλέντα στην Ελλάδα;

«Νομίζω ότι είναι η υπομονή να επενδύσουν στα ταλέντα και να τους δώσει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα και να παίξει στην Super League».

Τι στοιχεία πρέπει να έχει ένα παιδί για να μπορέσει να κάνει καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Το κάθε παιδί έχει το δικό του ταλέντο και ικανότητες και ιδιαιτερότητες. Είναι απλά να πιστέψουν σε αυτόν. Τώρα αν παίζει επιθετικός ή μέσος ή τερματοφύλακας καθένας έχει το δικό του ταλέντο. Το θέμα δεν είναι στο παιδί που έχει το ταλέντο αλλά στην ομάδα».

Ξέρουμε ότι σε μικρή ηλικία έφυγες και πήγες στην Ολλανδία. Αν δεν είχες πάει εκεί πιστεύεις ότι θα είχες την ίδια εξέλιξη;

«Δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Επειδή την έχω νιώσει την εμπειρία να προστατεύουν έναν παίκτη σε αυτή την ηλικία στα 17 και στα 18, όταν δεν πηγαίνει καλά, για αυτό λέω ότι είναι μεγάλο συν για τις ομάδες και τους παράγοντες να έχουν υπομονή σε κάποιο ταλέντο και θα δικαιωθούν. Είτε τον πουλήσουν, είτε τον κρατήσουν στην ομάδα και κάνουν καλές πορείες. Και θα είναι δική τους ευχαρίστηση γιατί θα έχουν βγάλει ένα παιδί από τις Ακαδημίες».

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ένα παιδί που θέλει να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν κάποια μυστικά;

«Μυστικά δεν υπάρχουν. Είναι το πόσο θα δουλέψεις το ταλέντο σου. Γιατί το ταλέντο θα σε φτάσει μέχρι μία ηλικία, από εκεί και πέρα, είναι καθαρά πως θα δουλέψεις το ταλέντο σου και πόσο σωστός άνθρωπος θα είσαι και αφοσιωμένος πλήρως σε αυτό που κάνεις. Χωρίς να σε επηρεάζουν πράγματα».

Ποια ήταν η αντιμετώπιση που έτυχες στο εξωτερικό;

«Ήταν σαν να ήμουν δικό τους παιδί από την πρώτη στιγμή. Με δέχθηκαν. Ήμουν 16 ετών και ήμουν ένα παιδί στις ακαδημίες τους και από την στιγμή που είδαν πως είχα κάποια στοιχεία τα οποία τους άρεσαν και πίστεψαν σε μένα, από εκεί και πέρα ήταν στο χέρι μου να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου έδιναν».

Σου έδωσαν πολλές ευκαιρίες;

«Και με το παραπάνω. Γιατί πίστευαν σε εμένα».

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να σε δούμε να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Όχι».

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον ΟΦΗ;

«Το έχω πει πολλές φορές, αλλά όσο περνούν τα χρόνια τόσο χειρότερο γίνεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και δεν βρίσκω κίνητρο να γυρίσω».

Κάτι που συμβαίνει και τις τελευταίες εβδομάδες…

«Δεν ασχολούμαι. Είμαι σε διακοπές, απολαμβάνω την παρέα μου, τους φίλους μου, δεν ασχολούμαι με τι γίνεται στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή».

Νοσταλγείς την Ελλάδα;

«Νοσταλγώ την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Επαγγελματικά καθόλου».

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Είμαι πολύ καλά στην Σέλτικ. Υπέγραψα νέο συμβόλαιο και περιμένω να κάνουμε άτι καλό με την Εθνική ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Να πάει καλά η Εθνική ομάδα, γιατί στην ομάδα μου είναι πολύ καλά και προτεραιότητα είναι η Εθνική ομάδα».

Θεωρείς πως η έλευση του κ. Σάντος θα ανεβάσει επίπεδο την Εθνική ομάδα;

«Νομίζω ότι την έχει ανεβάσει, γιατί έχει μια διαφορετική οργάνωση και νοοτροπία που είχε ο κ. Ρεχάγκελ και νομίζω ότι είμαστε προς το καλύτερο. Αλλά έχουμε δουλειά ακόμα».

Πως είδες την έλευση των νέων παιδιών που δοκίμασε ο κ. Σάντος στο τελευταίο παιχνίδι;

«Είναι αυτό που λέμε, ότι ταλέντο υπάρχει, από εκεί και πέρα να το αξιοποιήσουμε. Ο κ. Σάντος δεν κοιτάει ούτε ηλικίες, ούτε σε ποια ομάδα αγωνίζεται. Κοιτάει το ταλέντο και από την στιγμή που πιστεύει πως το ταλέντο αυτό βοηθάει την ομάδα καλοδεχούμενο. Εμείς θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας σαν Εθνική ομάδα και θα τους κάνουμε να νιώσουν σαν να είναι, όχι στην πρώτη μέρα, αλλά ότι είναι πολλές μέρες στην Εθνική ομάδα».

Δείτε όλη τη δράση του 8ου «Ευγένιος Gerard Soccer Camp», πατώντας ΕΔΩ.

* Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, τον Γιώργο Τριανταφύλλου και τους συνεργάτες του από το «2BROTHERSTUDIO» για την παροχή φωτογραφιών και βίντεο.

«Δεν γυρίζω στην Ελλάδα»



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved