«Να μη γίνουμε ασανσέρ»

«Να μη γίνουμε ασανσέρ»

Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, Κώστας Βαμβακάρης, μίλησε για την άνοδο της ομάδας του στην Α2 αλλά και για την Εθνική, αφού εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή, στο πλευρό του Ντράγκαν Άντριτς.

Αν και αουτσάιντερ, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Ο προπονητής της νησιώτικης ομάδας, Κώστας Βαμβακάρης μίλησε στο Onsports για την επιτυχία της Σύρου αλλά και για την Εθνική ομάδα, στην οποία είναι βοηθός προπονητή.

Περιμένες ότι θα είστε μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβαινε κατηγορία, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως ήταν το φετινό της Β’ Εθνικής;
Ήταν δύσκολο. Ήμασταν το αουτσάιντερ, αφού φαβορί ήταν ο Νηρέας Λαμίας, η Ηλιούπολη και ο Νηρέας Χαλανδρίου, ο οποίος είναι πολλά χρόνια η ίδια ομάδα και είναι αρκετά δουλεμένη. Είχαμε προβλήματα με το κολυμβητήριο γιατί ήταν για δύο μήνες κλειστό, όπως και αυτό του Αγίου Κοσμά, όπου προπονούνταν οι Αθηναίοι και γυρνούσαμε σαν τους τσιγγάνους όπου βρίσκαμε ελεύθερο κολυμβητήριο.

Ωστόσο τα καταφέρατε…
Δείξαμε χαρακτήρα στην τελική φάση. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η νίκη επί του Νηρέα Λαμίας, γιατί βρισκόμασταν πίσω στο σκορ ακόμα και με 9-3 αλλά καταφέραμε να το γυρίσουμε και να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Η άνοδος κρίθηκε και στο χθεσινό (26/6) που φέραμε ισοπαλία με τον Νηρέα Χαλανδρίου.

Ποιες είναι οι βλέψεις που έχετε στην Α2;
Θέλουμε μία ομάδα που θα μείνει στην κατηγορία σχετικά εύκολα. Δεν θέλουμε να είμαστε ασανσέρ που θα ανεβοκατεβαίνει κατηγορίες. Το οικονομικό πρόβλημα βέβαια που αντιμετωπίζει γενικότερα το πόλο στην Ελλάδα, είναι ένα σοβαρό θέμα και για αυτό το λόγο ψάχνουμε τρόπους για να βρεθούν κάποια χρήματα, είτε από το δήμο, είτε από την Περιφέρεια είτε από χορηγίες. Στην Α2 θα κρατήσουμε την ίδια ομάδα με 3-4 προσθήκες που θα μας βοηθήσουν.

Ποια ήταν η συνταγή της επιτυχίας;
Ήμασταν οικογένεια και το περιβάλλον ήταν περισσότερο φιλικό. Σ’ αυτές τις κατηγορίες τα κίνητρα δεν είναι οικονομικά, περνάμε καλά, το κλίμα είναι καλό και αυτό είναι το σημαντικό.

Υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις;
Τον πρόεδρο μας, τον Σταύρο Γουσγουνέλη, που αν και νέος σε ηλικία είναι αρκετά δημιουργικός και βρίσκεται στο πλευρό μας. Επίσης, το μέλος του συλλόγου, τον Δημήτρη Γρυπάρη, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει το τμήμα μας και μας βοηθά όταν τον χρειαζόμαστε. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας έπαιξε και η παρουσία του εφόρου μας, του Ζόζεφ Πρίντεζη. Ελπίζω η προσπάθειά μας να αποτελέσει κίνητρο για να έρθουν νέα παιδιά στην ομάδα και να ασχοληθούν με το πόλο. Θέλω επίσης, μέσα από το βήμα που μου δίνεται να κάνω έκκληση να ξεπερασθούν τα προβλήματα με το κολυμβητήριο και ο Δήμος να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό με σκοπό την ανάπτυξη του υγρού στίβου.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πόλο σε γενικότερο πλαίσιο, η επαρχία δείχνει πως βρίσκεται σε άνοδο…
Τα σωματεία στην επαρχία και στα νησιά έχουν παράδοση στον ναυταθλητισμό, ειδικά στις μικρές κατηγορίες. Έχουν πολύ καλές ομάδες μίνι παίδων και Νέων ανδρών και για αυτό τόσο τα νησιά όσο και η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Λάρισα έχουν επιτυχίες. Στην κατηγορία ανδρών μετρά το μπάτζετ και σε αυτήν την περίπτωση αναδεικνύονται αυτοί που έχουν τα χρήματα.

Άρα η επαρχία έχει τις βάσεις;
Η κύρια δύναμη στο πόλο είναι η επαρχία, αφού στην Αθήνα μόνο 3-4 ομάδες δουλεύουν πολύ καλά στις υποδομές. Από τη στιγμή που έχουν καταργηθεί τα προνόμια στα σχολεία, τα παιδιά πλέον επικεντρώνονται κυρίως στο διάβασμά τους, απολύτως φυσιολογικό και λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στο πόλο. Αυτό έχει και αντίκτυπο στην ελληνική ομάδα αφού με το πέρας του χρόνου μειώνονται οι επιτυχίες, αρχικά σε μίνι και παίδες και κατά επέκταση στην εθνική ανδρών. Ειδικά από το 2004 και μετά έχει δημιουργηθεί μία καμπή.

Μια και βρίσκεσαι στο πλευρό του Ντράγκαν Άντριτς στην Εθνική ανδρών, θα ήθελα να μου σχολιάσεις την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο «Σαμαρτζίδης Καπ».

Η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας της και είναι λογικό να μην έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Χρειάζεται δουλειά, δέσιμο και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στη συνέχεια το προολυμπιακό τουρνουά, όπου θα παλέψουμε για την πρόκριση στο Λονδίνο. Το άσχημο είναι ότι η Εθνική δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δυνατά παιχνίδια από τη στιγμή που δεν έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο και για αυτό έχουμε προσπαθήσει με τον κ. Αρώνη, τον μάνατζερ της Εθνικής και τον Ομοσπονδιακό προπονητή τον Ντράγκαν Άντριτς να βρούμε ομάδες για να δώσουμε παιχνίδια, ενώ θα λάβουμε μέρος και στο διεθνές τουρνουά στην Ουγγαρία, για το οποίο φεύγουμε στις 30 του μήνα.



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved