Διπλή νίκη για τα Cruze στο Μπρνο

Διπλή νίκη για τα Cruze στο Μπρνο

Με δύο πρώτες θέσεις και πέντε συνολικά θέσεις στο βάθρο, η αγωνιστική ομάδα της Chevrolet συνέχισε την φετινή της πορεία.

Ενα ακόμα αγωνιστικό διήμερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC ) ολοκληρώθηκε, με θρίαμβο της αγωνιστικής ομάδας της Chevrolet. Αυτή την φορά ήταν η σειρά της Τσεχίας να φιλοξενήσει τις ομάδες και τους φανατικούς φίλους του WTCC, στην  πίστα του Μπρνο.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα τα Cruze τερμάτισαν στην πρώτη τριάδα, με τους Ρομπ Χαφ, Ιβάν Μιούλερ, και Αλέν Μενού να καταλαμβάνουν αντίστοιχα την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Μιούλερ  έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα στο δεύτερο σκέλος καταφέρνοντας να κόψει πρώτος το νήμα, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την όγδοη θέση στην εκκίνηση. Πίσω του ο Τομ Κόρονελ  (BMW 320TC) 2ος ενώ λίγο μετά ο Αλέν μενού έπαιρνε και αυτός καρό σημαία στην τρίτη θέση ενώ ο Ρομπ Χαφ  ολοκλήρωσε την καλή εμφάνιση της Chevrolet στην Τσεχία με μια τέταρτη θέση και μια συνολικά εξαιρετική συγκομιδή βαθμών για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι μετά τον πέμπτο αγώνα και λίγο πριν να φτάσουμε στα μισά της αγωνιστικής χρονιάς, η ομάδα της Chevrolet είναι στην κορυφή της κατάταξης με σχεδόν διπλάσιους πόντους από την ομάδα της BMW που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Την ίδια στιγμή οι τρεις οδηγοί της έχουν μετατρέψει το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής σε καθαρά εσωτερική υπόθεση, αφού βρίσκονται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις τις κατάταξης και με σημαντική διαφορά βαθμών από τους υπόλοιπους.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ιβάν Μιούλερ : Είμαι πολύ χαρούμενος με τους βαθμούς που συγκέντρωσα αυτό το Σαββατοκύριακο και φυσικά με το ότι κατάφερα να πάρω την δεύτερη μου νίκη για φέτος. Μετά από την πολύ καλή μου πορεία στα δοκιμαστικά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα χρονομετρημένα, ήταν κάπως απογοητευτικό το ότι δεν κατάφερα να κερδίσω στο πρώτο σκέλος. Νομίζω ότι ήμουν λίγο πιο «ευγενικός» στις πρώτες στροφές και ο Χαφ  βρήκε την ευκαιρία να με περάσει. Το σημαντικό είναι πάντως ότι δεν το έβαλα κάτω και στο δεύτερο σκέλος τα πήγα πολύ καλά παίρνοντας την πρώτη θέση ξεκινώντας από την όγδοη.

Ρομπ Χαφ: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς εξελίχθηκε για εμένα ο αγώνας της Τσεχίας. Το πρώτο σκέλος πραγματικά κρίθηκε στις δύο πρώτες στροφές σε μια πολύ σκληρή αλλά συγχρόνως και πολύ καθαρή μάχη με τον Μιούλερ. Αρχικά έκανα την κίνηση μου από την εξωτερική και πάτησα λίγο εκτός πίστας καθώς δεν ήθελα να συγκρουστούμε, αλλά στην επόμενη στροφή βρέθηκα σε καλύτερη θέση στην εσωτερική τροχιά και κατάφερα να περάσω. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για μένα. Στο δεύτερο σκέλος κατάφερα να περάσω μετά από πολύ προσπάθεια τους 4 οδηγούς για να  φτάσω στην τέταρτη θέση. Εκεί έκρινα ότι δεν μπορούσα να ανέβω άλλο και προτίμησα να τερματίσω με ασφάλεια για να πάρω τους βαθμούς.

Αλέν Μενού: Στην πρώτη εκκίνηση κάποιος με ακούμπησε από πίσω κόβοντας μου κάπως τον ρυθμό, αλλά κατάφερα να μείνω πολύ κοντά στον Κόρονελ και να τον περάσω στον τελευταίο γύρο κατακτώντας την τρίτη θέση. Στο δεύτερο μέρος το αυτοκίνητο μου ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και είχα μια καλή εκκίνηση αλλά δεν μπόρεσα να κρατήσω πίσω τον Μιούλερ, ο οποίος με πέρασε καθώς επιταχύναμε μετά την έξοδο της στροφής. Είχα δύο πολύ ενδιαφέρουσες μάχες πρώτα με τον Ταρκουίνι  και μετά με τον Κόρονελ, αλλά τελικά κατάφερα να τους περάσω και να τερματίσω και πάλι τρίτος. Τελικά, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσα να πάρω ακόμα λίγους βαθμούς, δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ

1ος . Ρ.Χαφ (Chevrolet) 187

2ος . Ι.Μιούλερ (Chevrolet) 162

3ος . Α.Μενού (Chevrolet) 134

4ος . Γκ.Ταρκουίνι (SEAT) 83

5ος . Τ.Κόρονελ (BMW), 82

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1. Chevrolet 405 Βαθμοί

2. BMW 231

3. Seat, 212

4. Volvo, 56.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved