3ος Αγώνας Ταχύτητας – Μέγαρα

3ος Αγώνας Ταχύτητας – Μέγαρα

Οι Γιάννης Κατσίνας, Μάριος Σταφυλοπάτης  και Αντώνης Αθυμαρίτης συνέχισαν την κυριαρχία τους  από τα…  δοκιμαστικά και στον αγώνα της πίστας των Μεγάρων.

Οι τρεις κούρσες της 3ης διοργάνωσης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας ολοκληρώθηκαν με αρκετό ενδιαφέρον τουλάχιστον στις δύο από αυτές.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον αγώνα της Sport όπου στη γραμμή της εκκίνησης στήθηκαν πέντε αυτοκίνητα με τον Βαγγέλη Κατσίνα να έχει την Pole position με το Peugeot 106 Maxi. Ο αγώνας ήταν μια εύκολη υπόθεση για τον έμπειρο οδηγό ο οποίος ουσιαστικά δεν συνάντησε τον παραμικρό ανταγωνισμό. Ξέφυγε από την αρχή και δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί καθόλου με τους οδηγούς που ακολουθούσαν με αποτέλεσμα η νίκη να έρθει με περίεργο τρόπο. Αυτό ενισχύθηκε και από το γεγονός πως τελικά τερμάτισαν μόνο τρία αυτοκίνητα.  Ο Τασιόπουλος Jr.(Peugeot 106) ήταν στη δεύτερη θέση και ο Γιάννης Τασιόπουλος, (ο πατέρας ) ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση έστω και αν σταμάτησε στο μέσον του αγώνα με κάποιο πρόβλημα στο Citroen Saxo.

Στιγμή του αγώνα ήταν η μονομαχία του Δημήτρη Λούκου με τον Τρύφωνα Χασάπη με τα δύο Citroen AX Maxi. Ο Χασάπης έχασε την τρίτη θέση στην εκκίνηση λόγω του ότι ο κινητήρας του δεν έπαιρνε μπρος και ξεκίνησε τελευταίος.

Στον αγώνα των Ιστορικών ο Μάριος Σταφυλοπάτης  (Porsche 911 RSR) ξεκίνησε από την pole και οδήγησε μέχρι το τέλος στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά ο Ανδρέας Καροτσιέρης, (Porsche 911), ήταν συνεχώς κοντά του δείχνοντας την εξαιρετική προσπάθεια που έκανε να κρατηθεί πίσω από την ταχύτερη Porsche του αντιπάλου του. Στην εκκίνηση ο «Dobermann» έφυγε εντυπωσιακά αλλά στην πρώτη στροφή είχε ένα τετ-α-κε με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο όπως εξάλλου και ο Αλέξανδρος Εδιπίδης που ακολουθούσε με το Ford GT40 και αναγκάστηκε να μειώσει ταχύτητα.

Από εκεί και πίσω ο Βαγγέλης Γεωργούλας με Ford Escort MKII είχε πιάσει έναν καλό ρυθμό ωστόσο γρήγορα ο Βασίλης Γόντικας με το Vauxhall πλησίασε και πίεζε. Δεν τα κατάφερε όμως και σαν να μην έφτανε αυτό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα διαρροής. Έτσι ο Γεωργούλας συνέχισε ανενόχλητος για την τρίτη θέση έστω και αν ο «Dobermann» είχε πλησιάσει αρκετά και τερμάτισε τελικά τέταρτος. Από εκεί και πίσω βρέθηκαν οι Αλέξανδρος Εδιπίδης (Ford GT40), Παντελής Πουλιάδης (Grag), Χρήστος Αναστασιάδης (Citroen Visa), Γιάννης Ταχτάς (BMW E21) και ο Κωνσταντίνος Καπουρελάκος (Simca Rallye).

Όπως είναι φυσικό και ήταν αναμενόμενο ο αγώνας της Open είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όχι τόσο για την κορυφή αλλά για τις πιο πίσω θέσεις με νέα πρόσωπα να παλεύουν για την πρωτιά. Ο Αντώνης Αθυμαρίτης (Lancia Integrale) ξεκίνησε και έμεινε πρώτος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο νεαρός Πάνος Κύρκος (Mitsubishi EVO VIII) έκανε εκπληκτικό αγώνα. Πίεσε κατά διαστήματα τον Αθυμαρίτη και σίγουρα έχει πολλά να δείξει ακόμη, πράγμα που αποδεικνύεται από τη δεύτερη θέση που πήρε. Τρίτος έπειτα από την πιο ενδιαφέρουσα μάχη της ημέρας ήταν ο Παναγιώτης Ευθυμίου (BMW M3). Ο Ευθυμίου είχε ένα τετ-α-κε στις πρώτες στροφές όταν θέλησε να πιέσει τον Κύρκο και έπεσε τελευταίος. Μάζεψε όμως εντυπωσιακά τη διαφορά με ένα μπαράζ προσπεράσεων και τελικά βρέθηκε πίσω από τον Τσώκο με την BMW M3 GTR. Οι δύο τους είχαν μάχη για πολλούς γύρους, η οποία μάλιστα συνεχίστηκε όταν πέρασε τρίτος ο Ευθυμίου. Στην πορεία όμως ο Τσώκος αποφάσισε να κόψει ρυθμό ώστε να προφυλάξει το αυτοκίνητο και να φτάσει στο φινάλε και έχασε και την τέταρτη θέση από τον Δημήτρη Λούκο ( Nissan Primera BTCC).

Φωτογραφίες: Photorallyepress



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved