Ο… μεγαλοπαράγοντας των Ανωγείων

Ο… μεγαλοπαράγοντας των Ανωγείων

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κρίση. Καθημερινά γινόμαστε «μάρτυρες» καταστάσεων που μοιάζουν βγαλμένες από καλοστημένες κινηματογραφικές παραγωγές του εξωτερικού. Παιχνίδια που φέρονται να είναι… σημαδεμένα και χρηματικά εμβάσματα… φαίνονται να «κάνουν» ταξίδια στην Ασία. Αν κάποιος σας έλεγε πως υπάρχει ένας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας που έχει φτιάξει ένα ίντερνετ καφέ και ένα σκοπευτήριο, τι θα σκεφτόσασταν;

Επειδή ο νους των ανθρώπων πάει, κατά κύριο λόγο, στο κακό, θα λέγατε πως πρόκειται για μεγαλοπαράγοντα που «εμπλέκεται» πιο… έντονα με την άλλη… όψη του ποδοσφαίρου. Όμως, ευτυχώς που υπάρχουν και παράγοντες σε ελληνικές ομάδες όπως ο πρόεδρος του Αετού Ανωγείων, ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης ή παπά – Ανδρέας, όπως θέλει να τον αποκαλούν που βρίσκονται στην καλή… όψη.

Ο Ανωγειανός ιερέας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ο «φύλακας – άγγελος» του ιστορικού χωριού του Ψηλορείτη, λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον τόπο του. Άλλωστε, η μεγάλη του αγάπη για τα Ανώγεια ήταν αυτό που τον ώθησε να αναλάβει την ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αετού, αν και – όπως αναφέρει ο ίδιος – δεν γνωρίζει πολλά πράγματα από το ποδόσφαιρο.

Ο παπά – Ανδρέας γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1966 στα Ανώγεια και φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή των Χανίων. Στα 19 του χρόνια χειροτονήθηκε ιερέας, αφού πρώτα είχε έρθει… εις γάμου κοινωνίαν. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και είναι εφημέριος του ναού του Αϊ Γιώργη των Ανωγείων.

Η εμπλοκή του στα… κοινά του Αετού Ανωγείων ήρθε έπειτα από πρόταση των συγχωριανών του, κυρίως λόγω της έντονης δράσης του. Ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης διαθέτει ένα μεγάλο, για τις μέρες που ζούμε, χάρισμα, καθώς αφουγκράζεται τη νέα γενιά.

Επί των ημερών του, ο Αετός ανέβηκε στην Δ’ Εθνική και έγινε γνωστός σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έπειτα από πρωτοβουλίες του δραστήριου προέδρου, η ομάδα των Ανωγείων έχει να επιδείξει τεράστια φιλανθρωπική δράση, με κυριότερο… παράδειγμα, το Διεθνές Φιλανθρωπικό Αγώνα απέναντι σε επίλεκτους ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένους στο Ολυμπιακό Στάδιο για την στήριξη των ιδρυμάτων «Παιδικά Χωριά SOS», «Στέγη Αγίου Νικολάου» στο Χολαργό και «Αγάπη» στο Ρέθυμνο.

Ωστόσο, η δράση του παπά – Ανδρέα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου των Ανωγείων ή στα όρια της ενορίας του Αϊ Γιώργη. Με χρήματα από το παγκάρι του ναού, δημιουργήθηκε το ίντερνετ καφέ στο χωριό του Ψηλορείτη, όπου κάθε παιδί μπορεί να μάθει να χειρίζεται τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Παράλληλα, από το ταμείο του Αϊ Γιώργη φοιτητές και στρατιώτες από το χωριό, λαμβάνουν… επιχορήγηση, ενώ έχει φτιαχτεί σκοπευτήριο, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι… άσκοπες μπαλωθιές που συχνά είχαν σημάδι κάποια ταμπέλα του χωριού.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η δράση του… μεγαλοπαράγοντα των Ανωγείων είναι εξαιρετικά μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι κουραστική για τον ίδιο, αλλά όπως μας ανέφερε στην συνάντηση που είχαμε στα Ανώγεια, η αγάπη του για τον Θεό και τον τόπο του, είναι αυτά που του δίνουν δύναμη να συνεχίσει.



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved