Στο επίκεντρο του κόσμου η Αθήνα

Στο επίκεντρο του κόσμου η Αθήνα

Εντυπωσιακή, με ποπυπληθή παρουσία αθλητών, θεατών και γνωστών προσωπικοτήτων, ήταν η τελετή έναρξης των Special Olympics στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για περισσότερες από τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Special Olympics, τους οποίους η Αθήνα θα φιλοξενήσει έως τις 4 Ιουλίου. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πήραν μέρος περίπου 10.000 αθλητές και μέλη των αποστολών της διοργάνωσης.

Κάθε αποστολή έκανε την είσοδό της στο Στάδιο φορώντας τα εθνικά της χρώματα, χαιρετούσε με ενθουσιασμό και σκόρπιζε χαμόγελα στις εξέδρες, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, όπως ήταν αναμενόμενο, επεφύλαξαν οι θεατές στην ελληνική, αλλά και την κυπριακή αποστολή κατά την είσοδό τους στο Στάδιο. Στο τέλος της παρέλασης, όταν η πολυμελής ελληνική αποστολή εισήλθε στο Καλλιμάρμαρο, οι θεατές όρθιοι χειροκροτούσαν ρυθμικά και εμψύχωναν τα μέλη της, τα οποία χαιρετούσαν το πλήθος ανεμίζοντας τα γαλανόλευκα καπέλα τους.
Το Λύκειο Ελληνίδων συνόδευσε τις αποστολές, φορώντας παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια εισήλθε η ελληνική σημαία, από τέσσερις αθλητές των Special Olympics και τέσσερις Έλληνες Ολυμπιονίκες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κας Γιάννας Δεσποτοπούλου. Τη γαλανόλευκη κρατούσαν η Σοφία Μπεκατώρου, ο Βασίλης Πολύμερος,η Βούλα Πατουλίδου και ο Μιχάλης Μουρούτσος, συνοδευόμενοι από την Όλγα Βασδέκη και την Κλεϊα Πανταζή, ενώ άγημα του Πολεμικού Ναυτικού είχε παραταχθεί κατά μήκος του διαδρόμου της σκηνής.

Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και παιδική χορωδία τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.
Ειδική παρουσίαση για τους Special Olympics έγινε από την κινεζικής καταγωγής ηθοποιό Ζάνγκ Ζιγί, η οποία απευθυνόμενη προς τους αθλητές είπε: «Ανυπομονούμε να σας δούμε να αγωνίζεστε. Μας κάνετε υπερήφανους».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μοναδικής έμπνευσης καλλιτεχνικό δρώμενο βασισμένο στη Θεογονία του Ησίοδου, στο οποίο συμμετείχαν 256 χορευτές με πρωταγωνιστή τον καλαθοσφαιριστή των Special Olympics Ηλία Τζάφα, που υποδύθηκε τον Έρωτα. Το χορευτικό συμβόλισε τη γέννηση του Έρωτα μέσα από το χάος, ο οποίος με ένα κοχύλι κάλεσε τους αντιπροσώπους των Special Olympics από όλο τον κόσμο. Ακολούθησε η μοναδική ερμηνεία του διεθνούς φήμης Έλληνα τενόρου Μάριου Φραγκούλη στο τραγούδι Beautiful Things, σε παγκόσμια πρώτη.

Ειδική μνεία για την Γιουνίς Κέννεντι Σράιβερ έκανε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Μενούνος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα αφοσιωμένο άτομο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Το λόγο πήραν 12 παγκόσμιοι αγγελιοφόροι των Special Olympics οι οποίοι μίλησαν για τις προσωπικές τους νίκες. «Έχω πια αυτοπεποίθηση» ανέφερε ως προσωπική της νίκη η 31χρονη Ελληνίδα αθλήτρια Όλγα Δασουρά αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.
Ακολούθησε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στη Γιουνίς Κέννεντι Σράιβερ (1921-2009), την γυναίκα που συνέλαβε και εδραίωσε την ιδέα των Special Olympics.

Δείτε εδώ το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής (26/6) στους Special Olympics.



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved