Η πρώτη νίκη του Σπις

Η πρώτη νίκη του Σπις

Την πρώτη του νίκη σε Ευρωπαϊκό έδαφος και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πέτυχε ο Μπεν Σπις. Ο Αμερικανός  έγινε ο πρώτος νέος νικητής από τη χρονιά του 2009 όπου ο Αντρέα Ντοβισιόζο είχε κερδίσει τον αγώνα στο Ντόνιγκτον Παρκ.

Ο Αμερικανός  έγινε ο πρώτος νέος νικητής από τη χρονιά του 2009 όπου ο Αντρέα Ντοβισιόζο είχε κερδίσει τον αγώνα στο Ντόνιγκτον Παρκ.

Ο αναβάτης της  Yamaha Racing κέρδισε το TT του Άσεν  στην Ολλανδία μπροστά από τους Κέισι Στόνερ και Αντρέα  Ντοβισιόζο (Repsol Honda), ενώ οι Χόρχε Λορένθο (Yamaha Racing) και Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Gressini Honda) συγκρούστηκαν και έπεσαν στον πρώτο γύρο.

Ο 26χρονος Τεξανός στην 28η εκκίνηση στην κορυφαία κατηγορία κυριάρχησε στον αγώνα όταν οι Σιμονσέλι και Λορένθο συγκρούστηκαν στην 4η στροφή και βγήκαν από τον αγώνα. Ο poleman Σιμονσέλι δεν είχε σκοπό να «ρίξει» τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Μάλιστα ο τελευταίος έχει διαμαρτυρηθεί για το πώς οδηγεί ο Ιταλός, όμως εδώ ήταν καθαρά τυχαία η επαφή. Όταν ο Σιμονσέλι πήρε την εσωτερική γλίστρησε και το πίσω μέρος της Honda χτύπησε τη Yamaha του Λορένθο.

Όταν οι δύο μπήκαν ξανά στο παιχνίδι ο Σπις ήταν ένα γύρο μπροστά, με τους Στόνερ και Ντοβισιόζο με τον Αυστραλό να αφήνει πίσω το συναθλητή του και να κυνηγά τον Σπις . Όμως το εμπρός λάστιχο του Στόνερ άρχισε να φθείρεται επικίνδυνα με αποτέλεσμα ο Στόνερ να μη ρισκάρει και να μένει 2ος.

Τέταρτος τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσι (Marlboro Ducati Racing) με πέμπτο το Νίκιο Χέιντεν. Καλύτερη στιγμή στην κούρσα η επιστροφή του Λορένθο στην 6η θέση κάτι που έδειξε πως μπορούσε να ήταν ο νικητής αν οι… ιπτάμενοι Ιταλοί δεν έπεφταν πάνω του.

Φωτογραφίες MotoGP.com

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος .Μ.Σπις (Yamaha Factory Racing) 41: 44,659’’

2ος . Κ.Στόνερ (Repsol Honda)  + 7,697’’

3ος . Α.Ντοβισιόζο (Repsol Honda)  + 27,506’’

4ος . Β.Ρόσι (Marlboro Ducati Racing) + 30,684’’

5ος . Ν.Χέιντεν (Marlboro Ducati Racing)  + 43,172’’

6ος . Χ.Λορένθο (Yamaha Factory Racing) + 44,536’’



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved