Μεγάλοι αστέρες στην έναρξη

Μεγάλοι αστέρες στην έναρξη

Στίβι Γουόντερ, Βιτόριο Γκριγκόλο, Βανέσα Γουίλιαμς, Μάριος Φραγκούλης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Στέφανος Κορκολής είναι μερικοί από τους μεγάλους καλλιτέχνες που θα δώσουν το «παρών» στην τελετή έναρξης των Special Olympics.

Θα γεμίσει με αστέρια  απόψε το Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ένβαρξης των Special Olympics. Εκατομμύρια θεατών από όλον τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές ερμηνείες του Στίβι Γουόντερ, του Ιταλού τενόρου, Βιτόριο Γκριγκόλο της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Βανέσα Γουίλιαμς, του Έλληνα τενόρου ΜάριουΦραγκούλη, της  Άλκηστις Πρωτοψάλτη και του Στέφανου Κορκολή. Στην εκδήλωση, ειδικές παρουσιάσεις θα κάνουν  η  Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθποιός Ζάνγκ Ζιγί.

Δέκα χιλιάδες αθλητές και μέλη των αποστολών που προέρχονται από 183 χώρες θα παρελάσουν στο στάδιο ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα κηρύξει την έναρξη των Αγώνων. Επίσης, αναμένεται η παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου και πλήθος διεθνών προσωπικοτήτων.
«Εάν μπορούμε να γιορτάζουμε και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι, τότε μπορούμε να μάθουμε να ζούμε και ενωμένοι», ήταν τα λόγια του προέδρου του κινήματος των Special Olympics,  Τίμ Σράιβερ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου ανέφερε πως, «ο κόσμος δεν ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται αλλά από αυτούς που εντάσσονται. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αντάξιο της αξιοπρέπειας».

Ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ τόνισε πως: «Δεν μπορούσα να λείπω από τη σημερινή τελετή. Γράφω τραγούδια από την καρδιά μου και είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην Αθήνα για τους Special Olympics».

« Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και η συμμετοχή στην τελετή έναρξης και στους αγώνες μπορεί να είναι μία πηγή έμπνευσης και να λειτουργήσει θεραπευτικά όταν βλέπει κανείς το τι καταφέρνουν με τις προσπάθειές τους αυτοί οι αθλητές», ήταν τα λόγια της Μαρίας Μενούνος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Όπου και αν ταξιδεύω βρίσκω μέλη του κινήματος. Είμαστε εδώ για να φέρουμε λίγο φως σε μια σκοτεινή περίοδο για την Ελλάδα», είπε από την πλευρά της η Βανέσα Γουίλιαμς.

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και είμαστε υπερήφανοι να φιλοξενούμε τους αθλητές και τις αποστολές των Special Olympics. Κάθε αθλητής είναι και ένας Οδυσσέας», είπε μεταξύ άλλων, ο Μάριος Φραγκούλης.

«Η αποψινή βραδιά θα είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία που θα μας δώσει την ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη» είπε ο Βιτόριο Γκρίγκολο, Ιταλός τενόρος ο οποίος θα ερμηνεύσει τον ύμνο των αγώνων τον οποίο έχει συνθέσει ο Στέφανος Κορκολής

Τους εκπροσώπους του Τύπου για τη σημαντική προσφορά τους στη διάδοση του μηνύματος ευχαρίστησε η Ζάνγκ Ζιγί, Κινέζα ηθοποιός.

«Οι Special Olympics ήρθαν στο σπίτι τους», δήλωσε η Λορέττα Κλέιμπορν, αθλήτρια.



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved