MotoGP Άσεν: Ποτέ την Κυριακή

MotoGP Άσεν: Ποτέ την Κυριακή

Δανειστήκαμε τον τίτλο από την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Ζυλ Ντασσέν γιατί η ημέρα διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα είναι το Σάββατο.

Ο 3ος αγώνας σε 4 εβδομάδες, και ο 7ος της χρονιάς γίνεται σε  μία από τις πιο ιστορικές πίστες στον κόσμο καθώς φιλοξενεί διοργανώσεις  σχεδόν από την… ανακάλυψη του δικύκλου (από το 1925).

Στις ημέρες που πέρασαν από το Σίλβερστοουν ως τώρα, αρκετά ήταν τα γεγονότα, που μας απασχόλησαν. Κυριότερο ήταν οι  τραυματισμοί.

Στη Βρετανία o Καλ Κράτσλοου (Monster Yamaha Tech 3) ήταν ο πιο άτυχος αφού τραυματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές στον αγώνα της πατρίδας του. Ο αναβάτης διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάποιο τραύμα στον αυχένα του, μπήκε στο χειρουργείο για τοποθέτηση πλάκας στην κλείδα του και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα άμεσης αποθεραπείας.

Ο Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Hopnda) δεν θα συμμετέχει τελικά στην Ολλανδία. Ο Ισπανός μπήκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο προκειμένου να διορθώσει μια μετακίνηση ενός από τα σπασμένα κόκαλα στην κλείδα του. Η επέμβαση πήγε καλά και με τη βοήθεια του, Dr Μάντριντ , δεν υπήρξαν επιπλοκές όπως πέρυσι, με αποτέλεσμα η αποθεραπεία του Ισπανού να επιταχυνθεί.


Με την πρώτη θέση της βαθμολογίας και τρεις νίκες σερί  πηγαίνει στο Άσεν ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda).  Αυτό σημαίνει ότι η ψυχολογία του θα είναι πολύ καλή .

Αντίθετα ο Χόρχε Λορένθο (Yamaha Racing ) έχασε την πρωτιά (στη βαθμολογία) και παράλληλα έσπασε ένα εξαιρετικό σερί τερματισμών στο πόντιουμ . Ο πρωταθλητής του 2010 δηλώνει πως θα αλλάξει τη στρατηγική και θα κυνηγά τους βαθμούς.

Πάντως η Yamaha τα πάει πολύ καλά στο Άσεν  γι’ αυτό και θα γιορτάσει στην Ολλανδία, επίσημα, τα 50 χρόνια της . Οι Λορένθο και Σπις, θα έχουν διαφορετικά χρώματα στις YZR-M1 και πιο συγκεκριμένα θα είναι βαμμένες στο κλασικό Κόκκινο Άσπρο.

Αναγέννηση για την Ducati , μετά την κακή εμφάνιση στη Βρετανία. Εκεί ο Βαλεντίνο Ρόσι έμεινε πάρα πολύ μακριά από τους αντιπάλους του.

Μία εβδομάδα μετά οι Ρόσι και Χέιντεν είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν για ακόμα μια φορά την Desmosedici του 2012 αξιολογώντας ένα καινούριο πλαίσιο. Τα σχόλια των δύο αναβατών ήταν πολύ θετικά για τη νέα μοτοσικλέτα. Έτσι η Ducati αποφάσισε να κάνει ένα άλμα εξέλιξης στην Ολλανδία. Η GP11,1, όπως την ονόμασε ο Φίλιπο Πριζιόζι, θα έχει το πλαίσιο της GP12, ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων και αναβαθμισμένο κινητήρα 800 κ.εκ .

Στην Gresini Honda, περιμένουν τη νίκη του Μάρκο Σιμονσέλι. Ο Ιταλός  είχε πάλι πτώση στη Βρετανία, αλλά δεν το βάζει κάτω. Στο Άσεν αναμένεται να είναι ανταγωνιστικός και θα παλέψει για το πολυπόθητο πρώτο βάθρο στο MotoGP.


Το Άσεν

Η πίσταβρίσκεται κοντά στην πόλη Γκρόνιτζερ της Ολλανδίας, βόρεια του Άμστερνταμ. Η διαδρομή έχει αλλάξει αρκετές με κυριότερη αυτή του 2006 άλλαξε πολύ το χαρακτήρα της πίστας. Η πρώτη στροφή έχει ρίξει την ταχύτητα της πίστας, αλλά τα πίσω κομμάτια έχουν παραμείνει όπως το παρελθόν.
Πρόβλημα αναμένεται να είναι ο καιρός ο οποίος δεν θα είναι καλός όλο το τριήμερο. Βροχές και ισχυροί άνεμοι θα κάνουν τη ζωή δύσκολη στους αναβάτες.

(φωτογραφίες MotoGP.com)



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved